Widok
Trojanki
Opinie do spektaklu: Trojanki.
Trojanki
Eurypides
W Teatrze Wybrzeże trwają próby do TROJANEK Eurypidesa w reżyserii Jana Klaty. Planowana premiera: 8 września na Dużej Scenie.
Reżyseria: Jan Klata
Współpraca dramaturgiczna: Olga Śmiechowicz
Scenografia i kostiumy: Mirek Kaczmarek
Muzyka: Michał Nihil Kuźniak
Ruch sceniczny: Maćko Prusak
Asystent reżysera: Marcin Starosta
W spektaklu występują:
Magdalena Boć, ...
Przejdź do spektaklu.
Trojanki
Eurypides
W Teatrze Wybrzeże trwają próby do TROJANEK Eurypidesa w reżyserii Jana Klaty. Planowana premiera: 8 września na Dużej Scenie.
Reżyseria: Jan Klata
Współpraca dramaturgiczna: Olga Śmiechowicz
Scenografia i kostiumy: Mirek Kaczmarek
Muzyka: Michał Nihil Kuźniak
Ruch sceniczny: Maćko Prusak
Asystent reżysera: Marcin Starosta
W spektaklu występują:
Magdalena Boć, ...
Przejdź do spektaklu.
Hałas
Jestem wdzięczna za przybliżenie mi klasyki dramatu. Podobało mi się prawie wszystko: aktorstwo, kostiumy, scenografia, choreografia, kompozycja rozstawienia aktorów na scenie. Nie mogę zrozumieć tylko jednego: dlaczego dźwięk jest tak głośny? Te przestery, brzdęki powodowały, że przestawałam skupiać się na dramacie, a zaczynałam obserwować własny organizm: czy wytrwam do końca. Czy pan Klata ma problem ze słuchem? Czy ktoś mu może uświadomić, że napakowana ludźmi widownia nie absorbuje tyle dźwięku, ile w jego obliczeniach. Spokojnie dźwięk gitary Kasandry można obniżyć o 50dB.
Ten sam problem dotyczył Miarki za miarkę. W Weselu było ok, bo zespół Furia wiedział jak głośno może grać.
Ten sam problem dotyczył Miarki za miarkę. W Weselu było ok, bo zespół Furia wiedział jak głośno może grać.
Trojanki 28.03.2023 g. 19:00
Tego dnia tj. 28 marca 2023. realizowałem prezent urodzinowy od dzieci na Spektaklu o 19:00 Aktorzy pokazali swój profesjonalizm i kunszt dostosowania się do epoki 10 letniej wojny Trojańskiej. Ale od początku atakował nas Widzów ogłuszający huk jęczącej 1 struny gitarowej podczas 2 części, kompletnie nie dostosowany natężeniem do cichego skupionego Widza Spektaklu w Teatrze!? W pierwszym momencie miałem wrażenie, że pomyliłem sale bo natężenie dźwięku miało poziom jak na koncercie rocka gdzie śpiewa i bawi się 50 000 ludzi. Reżyser dźwięku to się nie wysilił aby dobrać dźwięki i odgłosy do zdarzeń wojennych z przed ok. 3300 lat temu. Wymyślił jęczącą strunę a obsługa dźwięku na początku spektaklu poszła na Miasto lub w Polskę.
P.S. Kto projektował te ciasne fotele bez przesunięcia rzędów w Teatrze Szekspirowskim?
P.S. Kto projektował te ciasne fotele bez przesunięcia rzędów w Teatrze Szekspirowskim?