Widok

Trójmiasto na tle innych miast?

Czy nie wydaje wam się, że Trójmiasto na tle innych największych polskich miast wypada blado jeśli chodzi o pracę? Mam na myśli Poznań, Wrocław, Kraków. O Warszawie w ogóle nie wspominam. Kiedyś myślałem, że Trójmiasto to miejsce, gdzie z pracą nie ma problemów, ale dziś nasze piękne 3 miasta postawiłbym na równi z Lublinem czy Białymstokiem.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
z tym Lublinem i Białymstokiem to przesadziłeś. Co do Poznania zgadzam się .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gadaja tak ludki,a siedza w domu i ogladaja facebookowe newsiki co tam daleko za garami i lasami jakie ilosci pracy za darmo nie rozdaja,Panowie,Panie,posiedzialem w wielu miastach w calej,w tym w warszawie 5 lat,przeprowadzilem sie do Troi,i tutaj znalazlrm najlepsza prace,rozmawiam ze znajomymi,chceta nie uwierzta,mata tutaj raj jaki sie wam nie snil,abo porownania ni mata,tosta glupot ni gadajta.
A tak na serio to serio,proponuje wyslac pare cv po miastach i od razu wam sie nakresli temat,ale to nie oznacza,ze tu sie przyjezdza i umowa na dzien dobry,ale lepiej jest,to widac,slychac,czuc,na pewno po studiach.
Pozdro
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
do inz Jowita Niepyta - ale głupoty nawijasz - nie rozśmieszaj mnie bo zajady dostanę !!!!
Prawda taka że nie masz pracy - bo tylko bezrobotni zaglądają tu !!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
O matuchno! pierwsze slysze ze tu tylko bezrobotni,luvie to forum i to wszystko,ale w sumie fakt,bylem dlugo bezrobotny i stad moze takie przyzwyczajenie mi zostalo-lazenie po forum,nie mialem na celu klepabia farmazonow,tylko wyrazic swoja wlasna opinie,po prostu dopiero w 3miescie dostalem taka prace jaka chcialem,dlatego na tle innych miast uwazam za najlepsze,to takie trudne do pojecia? No moze przez bezrobotnego,moja rada,zakasuj rekawy i bierz sie do szukania pracy,bo praca ,tutaj ,jest,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
warto sprawdzić jakie warunki finansowe proponują firmy które dodają multum ogloszeń w dziale praca np. agencja interkadra daje stawke 6 zl brutto za prace na kasie czyli 3,71 netto - znajdźcie takie miasto w Polsce gdzie takie stawki proponują chyba tylko w Rumunii lub jakiś Suwalkach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety jest fatalnie. Przeprowadziłam się do Trójmiasta z Krakowa, gdzie miałam bardzo dobrą pracę na szczeblu kierowniczym. Tutaj jestem od roku bezrobotna.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
wrocław wypada dużo lepiej. więcej sklepów, firm, centra handlowe co krok, a przede wszystkim świetna komunikacja miejska, wszędzie dojedziesz. a w trójmieście musisz się najeździć, zeby gdziekolwiek dotrzeć. zwłaszcza jak pracujesz w gdańsku a mieszkasz np w rumi, czy jeszcze dalej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale Rumia i jeszcze dalej nie należy do Trójmiasta.Jest SKM.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trójmiasto to relikt przeszłości powinno się iść w stronę lepszej (szybszej z jak najmniejszą liczbą przesiadek i jednym biletem) komunikacji w całej aglomeracji Wejherowo-Reda-Rumia-Gdynia-Sopot-Gdańsk-Pruszcz Gdański. W prawdziwej metropolii dojazd Z jednego końca tj. z Pruszcza do Wejherowa powinien nie zajmować więcej niż 1:15 np. skm-ką i odwrotnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie martw się, już najpóźniej pod koniec 2016 roku będzie PKM-ka (Pomorska Kolej Metropolitalna). Ponadto 'za chwilę', czyli od ok. kwietnia ma być oddana do użytku nowa linia tramwajowa na Morenę (Gdańsk). A do tego czasu (czyt. do końca 2016 r.) na szybką komunikację pozostaje jedynie prywatne auto lub transport publiczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry