Widok

Trudne warunki i 3 kolizje na obwodnicy

Dwa mijałem w kierunku na Gdańsk a jeden jest przy Karwinach
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja, na przykład ociągałem się ze zmianą opon tak jak wielu a tu nagle zima na całego. Do mojego wulkanizatora kolejki straszne. Do roboty muszę jeździć i tak wyszło, że dopiero jutro zmienię. Powolutku, po mieście i na letnich można dojechać. Śmieszą mnie cwane gapy co myślą, że jak ma opony zimowe i inne systemy to mogą gnać ile fabryka dała.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 16

Własnie zostawiłem tylko nie wszyscy stosują się do zasad...

Zimowa opona a raczej bieżnik na oblodzonej jezdni zachowuje się i tak lepiej czasem wystarczy nawet pól metra :) by nie je...c w cos... ale przedszkolacy mają to gdzieś... i później zdziwko (jak na ta chwilę większość wypadków jakie widziałem były spowodowane brakiem zimowego ogumienia i wiara w swoje albo auta umiejetnosci)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co ze zbyt duża ilością aut jak na infrastrukturę?

Każdy jedzie 1 samochodem to jest dziesiątki tysięcy aut. W komunikacji miesci się 100 w autobusie i z 300 w SKM. Tak ciężko tym jechać?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Porównaj trasę Osowa - Kowale. Samochodem około 30 minut. Autobusami (trzema) prawie 2 godziny plus spacer.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co ze zbyt słabą komunikacją miejską jak na te warunki?

Jak mam do wyboru przejechać tę samą trasę w godzinę ze wszystkimi minusami vs w pół godziny samemu w aucie, no to wybór jest oczywisty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam napęd na tył od ponad 13stu lat

I jak dotąd żadnych problemów w zimę. Podstawa to bardzo dobre opony zimowe. Kontrola trakcji też w zasadzie nie pozwala autu wyjść z toru jazdy na śniegu przy rozsądnych prędkościach, nie da się auta postawić bokiem. A umiejętności warto trenować na pustym placu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i się czaczelo a jakoś około 6.30 jechało z Chyloni na Matarnie i zero utrudnień w max 15 min caly odcinek przejechałem.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zjazd przy Osowej do Oliwy omijać!

Korek na 2 godziny stania w nim
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Z lewego w zjazd coby jeszcze 2 auta pyknąć i jest problemik
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie to jednak maja cos z glowa

Zamiast opłacić 400 zł i mieć opony porządne opony średniej klasy to kupują największe badziewia byle najtansze..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

400 zl?

Rozumiem ze to cena za jedną oponę? Chociaż nawet za tyle to nie beda opony sredniej klasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jechałem o 5 i warunki nie były trudne

a od tego czasu nie napadło więc to nie wina warunków tylko kierowców
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prędkość minimum 40km/h na obwodnicy..więc trzeba się dostosować do warunków pogody.stanu dróg.. lub zjawisk fizyki że statyka..podstawówka się kłania..

Bo kur. . . trzeba jechać na zderzaku

Ech Polacy ha ha ha

zalecam ostrożność, zachowywanie odpowiednich odstępów i nie wpierni..anie się innym przed maskę na ostatnią chwilę

wtedy wszyscy dojedziemy bez względu na opony, które złapią raz lepiej, raz gorzej
do góry