Widok
Tuwim or not Tuwim
Opinie do spektaklu: Tuwim or not Tuwim.
Tuwim or not Tuwim "Tuwim or not Tuwim" to program muzyczno-kabaretowy, złożony z tekstów i kompozycji polskich artystów pochodzenia żydowskiego, tworzących przede wszystkim w okresie 20-lecia międzywojennego. To właśnie wtedy debiutowali m.in. Julian Tuwim, Antoni Słonimski, Jan Brzechwa, Marian Hemar, Andrzej Włast, Emanuel Schlechter, Henryk Wars, Jerzy Jurandot, Artur Gold czy Konrad Tom ...
Przejdź do spektaklu.
Tuwim or not Tuwim "Tuwim or not Tuwim" to program muzyczno-kabaretowy, złożony z tekstów i kompozycji polskich artystów pochodzenia żydowskiego, tworzących przede wszystkim w okresie 20-lecia międzywojennego. To właśnie wtedy debiutowali m.in. Julian Tuwim, Antoni Słonimski, Jan Brzechwa, Marian Hemar, Andrzej Włast, Emanuel Schlechter, Henryk Wars, Jerzy Jurandot, Artur Gold czy Konrad Tom ...
Przejdź do spektaklu.
super nareszcie
Bardzo się cieszę, że to w końcu zagrają. Wybieram się ze znajomymi. Byłam na premierze w miniaturze i ubawiłam się wspaniale. A jednocześnie wzruszyłam. Zwłaszcza panie Lis i Żulińska to dla mnie odkrycie. Program zrobiony z poczuciem smaku teatralnego i kabaretowego szlifu. Polecam
Mam bardzo pozytywne wrażenia. Bawiłem się znakomicie.
Sztuka przesycona humorem, dobrze oprawiona w muzykę i zaśpiewana jak trzeba! :D
Najbardziej ujęły mnie kobiece głosy !
Polecam, bo to podróż sentymentalna, a zarazem refleksja, że czas mija, a człowiek ciągle chce tego samego- miłości, szczęścia i ... pieniędzy.
Moim zdaniem to obowiązkowa pozycja dla miłośników przedwojennych, modernistycznych klimatów. Również to budowanie świadomości, że kultura żydowska ma spory wkład w skarbnicę polskiej sztuki.
Wychowała kilka pokoleń, a nadal jest aktualna.
Sztuka przesycona humorem, dobrze oprawiona w muzykę i zaśpiewana jak trzeba! :D
Najbardziej ujęły mnie kobiece głosy !
Polecam, bo to podróż sentymentalna, a zarazem refleksja, że czas mija, a człowiek ciągle chce tego samego- miłości, szczęścia i ... pieniędzy.
Moim zdaniem to obowiązkowa pozycja dla miłośników przedwojennych, modernistycznych klimatów. Również to budowanie świadomości, że kultura żydowska ma spory wkład w skarbnicę polskiej sztuki.
Wychowała kilka pokoleń, a nadal jest aktualna.
Cudowny spektakt! Romantyczny, liryczny i zabawny! Jest to spektakl dla ludzi, a nie dla twórców jak to niestety często bywa w teatrach. Ubawiłam się po pachy i wzruszyłam wielokrotnie. Serdecznie polecam! Spektakl ma jedną wadę- za szybko się kończy!
Mają podobno jeszcze 13 kwietnia grać czy coś takiego.
Mają podobno jeszcze 13 kwietnia grać czy coś takiego.