Widok

Twoje jaja są dla nas ważne - profilaktyczna akcja Trojmiasto.pl

Rozrywka Temat dostępny też na forum:
[lead]Listopad to miesiąc Movember - czas, w którym przypominamy mężczyznom, jak ważna jest profilaktyka zdrowotna. Z tej okazji portal Trojmiasto.pl organizuje wyjątkowe wydarzenie "Twoje jaja są dla nas ważne", które odbędzie się 22 listopada w gdańskiej Montowni. Podczas trwania całego wydarzenia w komfortowych i dobrze wyposażonych salach na piętrze czekają na Ciebie specjaliści z LUX Med ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super, będę

ze znajomymi przyjde, fajne miejsce, fajny program, szkoda że wąsy mi nie urosną do tego czasu bom blondyn
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

O! Groomen i Black Razzor mega połączenie

wpadnę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Super akcja

Bardzo podoba mi się ta akcja na pewno przyjdę
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fajne wydarzenie, dobrze, że ktoś myśli o chłopach, ale czy wąs jest obowiązkowy? Pytam dla kolegi, któremu słabo rośnie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wąs nie jest obowiązkowy!

Zapraszamy :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

I po co kłamiesz że dla kolegi!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na te badania to jakieś zapisy są, czy po prostu w kolejce trzeba będzie stać?

Bo nie wiem ile to potrwa....
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Na badania będzie kolejka. Mamy 3 lekarzy, którzy będą robili USG jąder i jeden, który będzie robił badanie proktologiczne.

Mamy 3 lekarzy, którzy będą robili USG jąder i jeden, który będzie robił badanie proktologiczne.
Dodatkowo będzie kolejka druga na badania PSA.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czytanie ze zrozumieniem sie klania

Jak tak trudno przeczytac wiecej niz jedna linijke to wracaj do tiktoka czy innego szajsu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do czego pijesz

Czytanie ze zrozumieniem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obecny
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super ze informujecie przed wydarzeniem

Bo zazwyczaj sa artykuły dopiero po dzięki czemu możemy usłyszeć jak fajnie bylo tam gdzie nie wiedzieliśmy ze coś bedzie
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Badania

Gdzie badania dla męzczyzn w Gdynii
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie-jst jakies wydarzenie ale bez żadnych badań

możesz przyjechać i zbadać się w Gdańsku :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

na hali

Naprawdę warto skorzystać.

W ubiegłym roku w przeniosłem się Luxmedu. Na dzień dobry wykonano pełną diagnostykę i wykryto u mnie nowotwór prostaty!!!
Guz duży i bardzo złośliwy. W moim wypadku nie było żadnych wcześniejszych symptomów. Zoperowano mnie w szpitalu na Zaspie należącym do Copernicusa. Wszystko odbyło się szybko i profesjonalnie. Niestety kilka miesięcy później pojawiły się nowe problemy.
Jestem już po radioterapii i w trakcie chemioterapii i hormonoterapii. Nadal mam szansę i mocno w to wierzę. Jest ciężko nie powiem. Tak szkoda, że nie wykryto go wcześniej. Zapewne było by łatwiej.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Chora Służba Zdrowia

Trzeba było zrobić od 13.00 do 15.00
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko 4 lekarzy????

Oj, to się chyba nie uda dopchać :{
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uda się

Zapraszamy!

Chciałem dziś 15.11, ale nie zdążyłem

Dziś w Centrum Dolna Brama było podanych więcej konkretów i badań, no ale dzięki p. Prezydent miasta Gdańska i jej świcie realizującej program wykluczania komunikacyjnego niektórych dzielnic szczególnie w sobotę, niedzielę - to nie zdążyłem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapraszamy 22.11

To będzie również bardzo ciekawy dzień, ponieważ będą panele dyskusyjne i warsztaty.

Na pewno bede i namawiam jeszcze kumpli
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety nie przyjdę

Bo nie mam zupełnie zaufania do naszych lekarzy. Wiele lat temu przeszedlem chorobę, po której stałem się niepłodny. Miałem też poważnie zaburzoną gospodarke hormonalną. Od tamtej pory byłem już chyba u wszystkich urologów/andrologów zarówno w trójmieście jak i w innych większych miastach. Zawsze to samo, wizyta 5 minut, klepanie w komputer i "nic się nie da zrobić, trzeba się z tym pogodzić. Może invitro pomoże, ale wątpię.". Z biegiem czasu już sam odpuściłem posiadanie dzieci, ale problemy z balansem hormonarnym zaczęły dawać w kość. Chciałem zająć się chociaż tym. I tu znowu lekarze w 5 minutowych wizytach to samo: "trzeba się z tym pogodzić, nic się nie da zrobić..." Na szczęście na 2 lata wyjechałem do USA i pomyślałem, a contam sprubuję chociaż to skonsultować. I jak to się zakończyło: pierwszy lekarz wyprowadził mnie z bagna hormonalnego w kilka tygodni. Wdrożył leczenie i nawet moje wyniki nasienia są już prawie w normie. Także podsumowując: Można by powiedziec, że wcześniej trafilem na słabych lekarzy, ale przy 15 próbach u różnych osob to chyba nie przypadek. W tym kraju chyba lekarze o prostu się nie starają. Jak widzą ciężki przypadek to pewnie uwazaja zeby lepiej sie za niego nie zabierac bo kasa mala a czasu trzeba poswiecic duzo, trzeba poczytac publikacje, trzeba pomyslec. Nasi urolodzy nadaja sie raczej tylko do ostrzykiwania w medycynie estetycznej, leczenia zapalenia pecherza jednym lekiem i wazektomii bo to proste zabiegi...To to Ci zaproponuje każdy...

Super!

Ale fajna inicjatywa! Tak widzę trochę jak kontynuacja z października dla kobiet. To prawda, że mało się mówi o profilaktyce, a to mega ważne. Z tego powodu sam się zająłem tematem, bo jednak żadna metoda antykoncepcji nie służyła mi ani partnerce, więc zrobiłem wazektomię. Oczywiście decyzja nie była łatwa, ale wazektomia. com dostarczyła mi sporo przydatnej wiedzy, podobnie jak rozmowa z lekarzem na ten temat.
do góry