Widok

Typowo

polski wątek alkoholowy..ah te kompleksy..U Niemców (i w wielu innych krajach) spokojnie można jeździć na 2 kółkach po kilku piwach(zdaje się że dla rowerzysty doz. prawie 2 promile), tu nie. I nie mają więcej wypadków. Demonizowanie alkoholu jest od wielu lat powtarzanym u nas błędem. Co innego kierowca kilkuset kilogramowego auta, co innego rowerzysta na ścieżce w parku po paru browcach. Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może powiesz w jakich krajach można jeździć po dwóch piwach?, bo jakoś nie doszła do mnie taka wiadomość. Jednego nie mogę zrozumieć, jak można jeździć po piwie co to za przyjemność?. Chyba, że ci ludzie są już uzależnieni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no po piwku czy dwoch powrot na lajcie do domu w letni cieply wieczor to prawdziwa przyjemnosc :-)
zreszta...ile to razy na rajdach prawie kazdy wypijal po piwku lub nawet dwa. i stalo sie cos?
najwazniejsze to miec mozg.
tak mózg zamulony. to ci przyjemność:) Na moich rajdach nikt nie pił
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przyznaj się , NIGDY nie jeździłeś w niemczech rowerem po pijaku. Bobys nie pisał tego co piszesz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
musiałbym być przy niezdrowych zmysłach żeby jeździć po piwach. Jeszcze mi się nie przydarzyło po browarze jechać. Browar piję w domu.
A Ty jak chcesz to sobie pij, aż kiedyś trafisz swego pecha.
. Co innego kierowca kilkuset kilogramowego auta, co innego rowerzysta na ścieżce w parku po paru browcach. Nie wrzucajmy wszystkiego do jednego worka.

A co z pijanym rowerzystą na drodze? Nie chcesz nam chyba wmówić że taki ktoś nie powoduje zagrożenia?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
no spodziewałem się :) Panowie jazda po pijaku (tu widzę wódkę i pochodne) a jazda po paru browcach to chyba jest różnica ? no tak czy nie ? Ja nie potrzebuje, ale lubię, i jeżdżę. Także w niemczech. http://kondratczyk.motogrono.pl/2009/04/08/rower-alkohol-i-prawo-jazdy/ (zaraz ktoś napisze że wydaje mi się że nie potrzebuję...hehe)
ale wy wszyscy święci... aż śmieszni
Śmieszni i święci, ale my żyjemy. Kompletny to debil, który wyjeżdza po piwach na szosę i zagraża innym, dlatego tyle jest wypadków przez tych nie śmiesznych. Dlaczego mają ginąć przypadkowi ludzie przez pijaków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przyznaję, nie ma to jak po paru godzinach jazdy klapnąć na łączce i wychylić piwko, a jeszcze lepiej dwa (lub więcej:))
Ale mam to szczęście, że mieszkam 200m od TPK i jest mało prawdopodobne, że wydarzy się coś na tym odcinku jak będę wracała.
(przynajmniej zawsze się udawało :)

A widząc jak oszczędnie ludzie na ścieżkach czy ulicach używają mózgu nie jeżdżę tam w stanie wskazującym, bo czasami może nie wystarczyć fakt, że samemu stara się myśleć i przewidywać. A przy jakimś idiotycznym wypadku, nawet nie z naszej winy, mało wiarygodnie się wygląda z promilem na karku. Szkoda kasy i nerwów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nigdy na trzeźwo nie jade autem, zawsze sobie setkę hlapnę przed wyjazdem, bo jazda po polskich drogach jest tak stresująca, że nie wiem jak bez alkocholu można jeździć. A złapać mnie nie złapią, bo już tak 10 lat jeżdże.
krata piwa na jutro, bo inaczej masz pojechane....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
no pojechane na cmentarz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rowery

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

trening interwałowy (25 odpowiedzi)

witam! mam pytanie co do treningu interwałowego, czy ktoś z forumowiczów jeździ może w ten...

do góry