Widok
UBER Czy warto? Czy mówią prawdę?
Witam, nie wiem czy ten post powinien się tu znaleźć, ale chciałbym zasięgnąć informacji na temat tej firmy(aplikacji). Pomijam fakt o legalności tej pracy, ale jest tyle ogłoszeń i samych firm współpracujących że aż chce się spróbować. Oferują nawet 1500zł tyg. Czy jest to prawda? W necie mimo wszystko jest mało informacji odnośnie pracy z tą aplikacją. Dużo jest natomiast postów informujących o atakach na kierowców Uber przez taksówkarzy czy też informacji reklamowych itp. Jest ktoś z Trójmiasta kto mógłby się wypowiedzieć w tym temacie? Zawistnym taksówkarzom z góry dziękuje za wypociny, wasze opinie i tak nie mają wartości.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Dokładnie, spore koszty powstają. Zależy jakim autem jeszcze pojeździsz :)
Kolego jeżdże w Uber.Można tyle zarobić ,ale chwilka nauki roboty Cię czeka,jak postarasz sie byćjak najlepszym znasz nl.angielski itp.to możesz smiało tyle zarobić ,ale zapomnij o etacie czy coś.200 godzin min. I to bez zatrudnienia czy ZUS ów.Co do taksówkarzy to po prostu ich nie denerwuj,nie stój na ich postojach pod nosem itp.Poza tym klient taksówki to inny klient niż Uber, Bolt itp.To jak kebab i 5 gwiazdkowa restauracja. Róznica jest zawsze.
Ogólnie dziwiłem się, jak opłaca się pracować jako "Uber", bo przecież koszty utrzymania samochodu itp. są ogromne przy takim używaniu auta. Jechałem dwa razy Uberem, wprost kierowców pytałem, jak to im się opłaca i okazało się, że jest tak, jak myślałem :) Brak działalności, pracują w firmie, która współpracuje z Uberem, daje im auta, zapewnia paliwo i wszelkie koszty związane z samochodem. Tylko jeździ w systemie 12/24 i nie interesuje go co dzieje się z autem. 20% bodajże od kursu bierze Uber i z tego co zostaje 1/3 pobiera firma.
Policz sobie koszt użytkowania auta. Od ubera dostaniesz 5 zł za wejście + 1.3 zł/km + 0.25 zł/min i uwalą ci z tego 25% prowizji. przy kursach typu 5 km w 10 minut masz za to 14 zł * 0,75 = 10,5 zł dolicz do tego puste kilometry - dojazd do klienta etc. Płatnych będziesz miał około 50% kilometrów. Wychodzi około 1-1.2 zł/km obrotu. Auto dorżniesz błyskawicznie.
Warto tylko wtedy, gdy zdobywasz bonusy typu mnożnik, nagroda za aktywność. Podstawowa stawka to tylko zwrot kosztów użytkowania auta i nic więcej.
Mój realny koszt 1 km jazdy to 1.2 PLN. Auto - skoda superb 2013. I tak, jestem zawistnym taksówkarzem i moje wypociny nie mają żadnej wartości :)
Warto tylko wtedy, gdy zdobywasz bonusy typu mnożnik, nagroda za aktywność. Podstawowa stawka to tylko zwrot kosztów użytkowania auta i nic więcej.
Mój realny koszt 1 km jazdy to 1.2 PLN. Auto - skoda superb 2013. I tak, jestem zawistnym taksówkarzem i moje wypociny nie mają żadnej wartości :)
No dobrze więc jeśli założę działalność i zacznę sam jeździć to mi się nie będzie opłacało lub będę zarabiał na koszta, ale jak zatrudnię się w firmie współpracującej to już można dorobić bo nie ma kosztów? W takim razie jak to może się opłacać takiej firmie która weźmie auto lub kilka w leasing zatrudni kierowców, da im umowy zlecenia, opłaci wszystkie koszta i jeszcze zarobi? Wolałbym żeby wypowiedział się ktoś kto jeździ a nie osoby które coś tam słyszały lub tylko się domyślają.
Jest dokładnie tak jak piszesz. Zapomniałeś tylko, że właściciele flot kupują auta z bardzo dużymi upustami. Do tego nie płacą podatków od umów z kierowcami, ani nie ponoszą odpowiedzialności administracyjnej - przerzucają całe ryzyko na kierowcę. Właścicielami flot są wypożyczalnie, które dzięki olbrzymim rabatom są wstanie wypracować zysk.
Są już pierwsze ofiary działalności Ubera w Trójmieście. Ciekawe jak ci biedni kierowcy teraz zarobią na te kary.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Inspekcja-Transportu-Drogowego-wylapuje-kierowcow-Ubera-n106515.html?strona=1#opinie
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Inspekcja-Transportu-Drogowego-wylapuje-kierowcow-Ubera-n106515.html?strona=1#opinie
3 msc temu zrezybmowalem z ubera jezdzilem od poczatku dzis nie da sie zarobic kursy regulowane mowia ze sciaga w lini prostej?zwykla sciema !tak samo jak kolejka na lotnisko !zapomnij o dobrych kursach jesli go w ogole zlapiesz!czy bylem 5 czy 1 w kolejce dostawalem na 17 stycznia a to postepu albo woloska to jest kolejka na lotnisko?dostawali z rejstracjami we i kr.pisza ze przy 40g.pracy tyg 8tys.zapomnij.kursy anulowane komunikat znalezlismy blizszego klienta.RACZEJ KROTSZY KURS!.ile razy mialem go dalej..i co sie okazalo za 8zl.zalosne.nastepna sprawa mnoznik mozesz zaponiec o czerwonych plamkach tak cie wywala na bok zebys w niej nie byl MNOZNIK NIE DLA CIECIE!NASTEPNIE KOREKTY ZA PRZEJAZD W ZESTAWIENIU A TO 12ZL 20ZL.KRADNA PPIENIADZE TWOJE PIENIADZE! ci co zarabiaja i daja im dobre zlecenia maja kurs za kursem .konczy i w obrebie 1 km juz ma nastepny...raz tak mialem widocznie komus sie pomylilo.zaprzesienie ukraincami brak jezyka 0 topografii zalosne.zaczalem latac w mnoznik wylogowywalem sie i do czerwonego .w ciagu tygodnia ze sredniej 4.95 spadla do 4.87 zalosne..!!oceny to jedna wielka sciema !ostrzegam wszystkich tych ktorzy chca brac leasingi badz kredyty ....i latac ..ODRADZAM !!!!!
Ty gosciu wez sie rąbnij w leb - tak trzeba ci napisac.
1. Naucz się składni, ortografii.
2. Pisz zrozumiale bo mam wrażenie czytając to, że małpa dopadła się do klawiatury
3. Sam jeżdżę kompletnie dla siebie (swoje auto + podpięcie do partnera, który mnie "księguje").
Wszystko to co napisałeś to nieprawda. Albo nie ru***łeś od 5 lat, albo nigdy - to by tłumaczyło żyłkę na czole i przedramieniu od upajania się przy filmach xxx.
UBER to świetna możliwość dorobienia gdy mamy wolne. Nie ma nic za darmo, swoje trzeba wyjeździć żeby zarobić. Nie mam zamiaru się rozwodzić o rzekomych jak to piszesz fake mnożnikach etc. Wszystko działa jak należy, ku chwale Ojczyzny - rąb się facet. Nie hejtuj
1. Naucz się składni, ortografii.
2. Pisz zrozumiale bo mam wrażenie czytając to, że małpa dopadła się do klawiatury
3. Sam jeżdżę kompletnie dla siebie (swoje auto + podpięcie do partnera, który mnie "księguje").
Wszystko to co napisałeś to nieprawda. Albo nie ru***łeś od 5 lat, albo nigdy - to by tłumaczyło żyłkę na czole i przedramieniu od upajania się przy filmach xxx.
UBER to świetna możliwość dorobienia gdy mamy wolne. Nie ma nic za darmo, swoje trzeba wyjeździć żeby zarobić. Nie mam zamiaru się rozwodzić o rzekomych jak to piszesz fake mnożnikach etc. Wszystko działa jak należy, ku chwale Ojczyzny - rąb się facet. Nie hejtuj
Jeżeli macie za drogie koszty, to pomyślcie jak można zaoszczędzić na kosztach księgowych, polecam wejść na stronkę http://zuberapp.eu/
Jeżdżę od 3 miesięcy weekendowo - początkowo autem znajomego 50/50 % przychody i paliwo na mój koszt (gaz). Następnie oburzony niską opłacalnością pracy zacząłem jeździć swoim - diesel 7-8 l spalanie w mieście, 75 zł tygodniowo dla firmy za podpięcie się pod działalność gospodarczą. Zysk wychodził podobny, a przebieg drastycznie wzrastał. Teraz od 2 tygodni ponownie jeżdżę nie swoim samochodem. Przy 17-18 h w tygodniu na "czysto" 200 zł. Jeżeli jest się w posiadaniu auta z instalacją LPG to można by było "wyciągnąć" z 300 zł przy tej samej ilości godzin. Plus jak ktoś już posiada działalność gospodarczą to może odjąć 75 zł miesięcznie. A gdzie podatek ? Gdzie amortyzacja? Gdzie koszty ryzyka? Nieprzespanych nocy? Pomimo tego lepsze 800-1000 zł w miesiącu niż nic.
Toć ci kolega mówi wyżej. Koszt auta to od 200zł za starego szrota, po średnio 450-500 za zagazowną fabię/rapida/tipo 17. Jak chcesz na serlekcie latac to ceny autek leca na 600-650 za tydzień. Do tego koszt paliwa. 25% abiera uberek. Przelicz. By zrobić w tygodniu 2tyś obrotu to trzeba spać w aucie. Obrotu od którego 25% zabiera ci uberek, od reszty odejmuij furę plus wache.
Teraz jest styczeń, zaraz luty. Martwe miesiące. Jak zrobisz tysiąc tygodniowo obrotu to dobrze. minus prowizja, minus auto i paliwo. Życie.
Teraz jest styczeń, zaraz luty. Martwe miesiące. Jak zrobisz tysiąc tygodniowo obrotu to dobrze. minus prowizja, minus auto i paliwo. Życie.
panowie kierowcy piszecie moze prawde moze nie, moze to pisza zwykli zlotowkarze ,czy firma uber,a ,pisac mozna wszystko,podpisujac ,tez kazdy moze sie jak chce pod postem,niewazne jedno wiem.Czy ktos tu piszac negatywnie,czy pozytywnie,pomyslal o jednym.Jakie grabie grabia od siebie.Znam zycie od podszewki. To tak jak wyjazd do Sanatorium.Przyjerzdza kobieta wszystko gra super zarcie,opieka,pokoje,piec gwiazdek.Nastepna pisze osoba o tym samym sanatorium na forach bylam syf itd itd.To Polska rzeczywistosc.nikt nikomu nie dogodzi.Sami wiecie.A uber podejrzewam ze to firma na ktora trzeba pracowac,nie inaczej.A panowie zlotowkarze sie wsciekaja.Bo im zabieraja chleb.Ponoc demokracja,wiec wolno robic co sie chce.Pozdrawiam,byly Kierowca Ubera.miodu nie ma nigdzie.Pozdrawiam panowie .Jestesmy polakami szanujmy sie bo fala imigrantow puka do polskich bram.A co wtedy?
Raczej mówią prawdę, według mnie bardzo dobra praca. Zobacz sobie na wymagania jakie stawiają swoim klientom https://uberpraca.eu/ według mnie świetna opcja z niezłymi zarobkami i dodatkami !
uber oczami naiwnego pasażera: Przejazd 4.12.2020 z Lotniska w Krakowie na dworzec kolejowy. W aplikacji kliknięte i zapłacone +/- 40 zł. Rachunek wysłany na maila w dniu przejazdu na kwotę, jaką zapłaciłam za przejazd. I BUM: 6 miesięcy później (nie było BOLTa a bardzo się śpieszyłam, więc kliknęłam UBERA) dopłaciłam za przejazd z grudnia 100% czyli przejazd kosztował mnie w sumie prawie 80 zł. @#$%^&*&^%$# !!!. Piszę maila i chcę sprawę wyjaśnić, ale okazuje się, że minęło 30 dni od przejazdu więc reklamować nie mogę. Problem polega na tym, że aż do dzisiaj nie miałam co reklamować. Aplikację usuwam, wszystkich przestrzegam przed nową formą "taksiarskiego złotówkarstwa" i generalnie bardzo niepolecam.
Nie korzystałam nigdy z Ubera, ale wiem, że teraz istnieje wiele tanich korporacji taksówkarskich. Widziałam, że firma Free Now potrzebuje kierowców. Wystarczy posiadać m.in. prawo jazdy przez co najmniej rok, własny samochód i licencję TAXI. Zarobki można zwiększać dzięki stałym klientom czy kursom na lotniska. Szczegóły tutaj https://onlygo.pl/oferta/praca-free-now .
Dziękuję za ciekawy artykuł i link do https://praca-kierowca.pro/uber-z-w%C5%82asnym-samochodem . Zawsze interesowała mnie możliwość pracy z Uberem w USA. Jako kierowca Ubera można mieć elastyczny grafik i zarabiać na własnym samochodzie. Rozważyłbym wszystkie zalety i wady przed podjęciem decyzji.