Widok

UBER wskazówki/podpowiedzi

Motoryzacja Temat dostępny też na forum:
Śmigam już jakiś czas, Podpiełem się pod partnera. Mam swoje auto z rocznika 03, kombi w benzynie (1.6)
I swój własny system jazdy. Z sobotniej nocki za 10h pracy (w tym 2x30min przerwy) zarobiłem 340PLN. - koszt paliwa (100) PLN, czyli 240 na czysto. Jazdę zaczynam pod domem, wsiadam do auta i czekam online. Po 10 minutach jestem już w drodze do pasażera, zabieram delikwenta i odstawiam pod wskazany adres. Odjeżdżam 200.300 metrów dalej i czekam, po chwili znów jestem w drodze.

W związku z tym że mam benzynę, ekonomiczna jazda nie wchodzi w grę, więc szukam oszczędności w inny sposób. Zamiast poruszać się po mieście wolę stanąć i zaczekać, w weekend nie ma z tym problemu bo zamówienia schodzą zewsząd.

Największy ruch w weekend zaczyna się już o 18 i trwa do 22/23 potem powroty od 1/2. Sopot na największych mnożnikach od 3 do5. Po 5 to już same zwłoki praktycznie wracają.

Dobra opcja to też lotnisko, przy dużym ruchu możesz trafić kurs na lotnisko a kiedy będziesz docierał, dostaniesz cynk ze już masz kurs w strone powrotną. W strefie Kiss&fly masz tylko 10 minut, wiec uber zadbał tam o kolejke...I ostatnio dowiedziałem się że na lotnisko do strefy Kiss&fly mozna wjechać tylko 5 x na dobę za friko.

Sumując- zarobić można i pewnie nawet więcej niż ja tutaj napisałem, ale ja na kursy nie poluje, biorę to co jest oczekując na " postoju"

Zachęcam kierowcow do wymiany przydatnych informacji, możemy pomóc sobie nawzajem, i osobą które planują do nas dołączyć...

Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Up...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Taksowkarze-kontra-Uber-trzech-kierowcow-zaplaci-kary-n111383.html

A masz 8 tys zł dla ITD?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Kar nie ma są wnioski do sądu które jak zostaną rozpatrzone na nie korzyść karanego to w finansowaniu pomaga uber.
Rzadko kiedy uberowcy ponasza konsekwencje ponieważ ciezko jest udowodnić zarobkowy przejazd
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Paru moich znajomych też sobie dorabia w ten sposób - póki co chwalą sobie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Na drogach Trójmiasta

[Gdzie?] Uzywane auto w miare uczciwie? (31 odpowiedzi)

Szukam uczciwego salonu w Trójmieście, gdzie mozna kupic uzywane auto i zostawic w rozliczeniu...

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (4 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Wypożyczalnia samochodów (9 odpowiedzi)

Witam, gdzie jest najlepiej wypożyczyć samochód na dłuższy okres czasu? Najlepiej tak żeby od...

do góry