Widok

UL. TUCHOMSKA

Drodzy mieszkancy, ktorzy musicie meczyc sie codziennie jezdzac po dziurawej pelnej wybojow ulicy Tuchomskiej mam do Was pytanie co mozemy zrobic aby polepszyc dojazd ta ulica??? Wiem ze ma byc ona robiona ( asfalt i inne cuda) ale to dopiero w maju a przypomne ze jest koniec stycznia:(.Moze jakies pismo do UG Zukowo albo delegacja z podpisami. Moze jest jakas madra glowa ktora prawnie jest wstanie cos zdzialac. Boje sie spojrzec w podwozie samochodu a tu tylko jeszcze gorzej bedzie. Czekam na jakies sensowne pomysly do zrealizowania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

niezawodna metoda - utwardź za własne pieniądze ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba było zapytać w którym roku :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapewne auto służbowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Użytkowniku ulicy Tuchomskiej masz taki problem żeby ruszyć tyłek z auta że zapewne auto w drzwiach szkoły najlepiej byś zostawił. Zalatuje mega lenistwem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dokładnie tak samo po co taki duży parking skoro,, rodzice,, parkują gdzie popadnie a najchętniej to pewnie pod samymi drzwiami by stawali. Na marginesie są ferie od razu lepiej i bezpieczniej się jeździ.

info z wczoraj od sołtysa: "Budowa ulicy Tuchomskiej rozpocznie się w połowie czerwca (od połowy maja rozpoczną się prace przygotowawcze) termin zakończenia prac koniec Września."
A wydaje mi się, ze burmistrz mówił na zebraniu, ze jakoś w marcu ma się zacząć, wiec znów coś kręcą...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiadomo kiedy mają zacząć? Mam już dość, jeżdżę codziennie ale ten rok jest wyjątkowo beznadziejny, 10km/h a auto sprawia wrażenie, że zaraz się rozpadnie mimo że nie jest to stary passat

Ja nie wiem o czym piszę... Ok niech tak będzie...
To teraz oświeć mnie i napisz rodzaj maszyny która da radę ściągać warstwę kilku cm zamarzniętej nawierzchni... Oczywiście szybko i sprawnie, można to zrobić koparką ale potrwało by kilka dni...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mieszkam tu ponad 10lat i wiem co i kiedy bylo robione
po co teraz wysypywac jakies kamienie, po ktorych gorzej sie jezdzi niz wczesniej jak ma sie zaczac podobno budowa i asfalt, chyba, ze to znow sciema
przez tyle lat tylko rownali i jakos dawali rade, sam nie wiesz o czym piszesz

Przez tyle lat nic nie robili...
Chyba ktoś jest tu nowy albo jeździł jakąś inną drogą bo ja często widziałem rowniarke i walec na tej drodze...
Dlaczego sypali zamiast równać jak zawsze ,,czyli coś jednak robiono"
Znawca tematu niech sam sobie odpowie na to pytanie...
Bo ja nie znam maszyny która da radę przegladzic drogę gdy wszystko jest zmarznięte tak aby to jakoś wyglądało bez dosypania materiału...
Kolejna sprawa ktoś musi wydzwaniać do gminy w tej sprawie a urząd się godzi dla świętego spokoju,bo każdy wie że poprawa będzie na parę dni i kasa dosłownie w błoto...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

to po co oni teraz wysypali jakieś kamienie zamiast wyrównać jak zawsze, przed sama budowa nowej drogi a przez tyle lat nic nie robili?

zobacz dokumenty w BIP Zukowo. 30.09.2019 koniec robot.

w przyszlym roku? czyli w 2020?

No to po przetargu. Jest wybrany wykonawca. Tylko czekać na rozpoczęcie prac.

Jeśli będą progi tak wysokie jak na lipowej to nie będzie raczej problemu. Tylko szkoda że nie będą one tak gęsto jak tam. A Klonowa w tej chwili jest najlepsza ;-)

1,2 km, chyba kpina
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zaraz po oddaniu zalecam wkomponowanie w którychś krzakach na stałe patrolu z suszarką...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko nowy odcinek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czyli te 1,2km to liczone jest razem z tym już wybudowanym odcinkiem przy szkole?

Z FB Szymkowiaka: "w przyszłym roku ruszą prace budowlane przy budowie kolejnego odcinka ulicy tuchomskiej w baninie.
Dziś Burmistrz Gminy Żukowo ogłosił przetarg na roboty budowlane, przebudowy kolejnego odcinka ul. Tuchomskiej w Baninie.
Zgłoszenie przebudowy, uzyskało tzw. brak sprzeciwu Starosty już w zeszłym miesiącu, jednak dopiero teraz, gdy ogłaszamy oficjalnie przetarg, mogę poinformować o tym fakcie.
Projektowana jest nawierzchnia asfaltowa na odcinku 1,2 km (w kontynuacji już zakończonej przebudowy ulicy przy szkole), o szerokości do 5 m wraz z czterema wyniesionymi skrzyżowaniami oraz czterema progami najazdowymi, w tym utwardzenie płytami Youmb na długości min 35 m przyległych ulic gminnych.
Prace projektowe opóźniały uzgodnienia z gestorami sieci, w tym teletechnicznej i energetycznej. Jeszcze trwa procedura uzgadniania przełożenia sieci energetycznej, jednak jest już w końcowej fazie zgłoszeń przez zakład energa.
Niezależnie od powyższej inwestycji planowana jest również w przyszłym roku kontynuacja ścieżki pieszo – rowerowej na odcinku ok 300 m, tj. do wysokości ul. Wodnika.

Przy okazji pragnę poinformować, że tzw. duża zmiana organizacji ruchu (w rejonie ul. Kościelnej, Borowieckiej, Tuchomskiej do Polnej) jest już zatwierdzona przez Komisję Bezpieczeństwa. Przewiduje ona przede wszystkim uporządkowanie niewłaściwego parkowania przy szkole, zmniejszenie prędkości do 30 km/h, wprowadzenie w tym rejonie skrzyżowań równorzędnych oraz ograniczenie tonażu do 8t (znak B18). Proponowana zmiana zostanie wprowadzona do końca lutego 2019 r.
Dodatkowo na początku przyszłego roku zostanie wprowadzone oznakowanie ul. Tuchomskiej na odcinku od ul. Szafirowej w Nowym Tuchomiu do ul. Polnej w Baninie, informujące o strefie skrzyżowań równorzędnych oraz ograniczeniu prędkości do 30 km/h.

Na wiosnę przewidziane jest również malowanie poziome min. ulic Borowieckiej przy Biedronce oraz Tuchomskiej przy szkole."
do góry