Widok
UL. TUCHOMSKA
Drodzy mieszkancy, ktorzy musicie meczyc sie codziennie jezdzac po dziurawej pelnej wybojow ulicy Tuchomskiej mam do Was pytanie co mozemy zrobic aby polepszyc dojazd ta ulica??? Wiem ze ma byc ona robiona ( asfalt i inne cuda) ale to dopiero w maju a przypomne ze jest koniec stycznia:(.Moze jakies pismo do UG Zukowo albo delegacja z podpisami. Moze jest jakas madra glowa ktora prawnie jest wstanie cos zdzialac. Boje sie spojrzec w podwozie samochodu a tu tylko jeszcze gorzej bedzie. Czekam na jakies sensowne pomysly do zrealizowania.
W Baninie jest sporo nieciekawych dróg, ale trzeba myśleć pozytywnie :) zawsze mogło byc gorzej :) do mnie np jadę droga mega blotnista z fajnymi mega koleinami i zawsze w taka pogodę cieszę się, ze wogole z niej wyjechałam a nie musiałam dzwonić po ciągnik, który by mnie musiał wyciągać. Auto wygląda jak po rajdzie no i fajnie :)
Dla tych co chcą wiedzieć.
Plan zamówień publicznych na 2018 rok w naszej gminie.
Budowa ul. Tuchomskiej w Baninie
Orientacyjna wartość zamówienia 500 tyś zł
Planowany termin wszczęcia postępowania II kwartał
Rodzaj zamówienia roboty budowlane.
Dla ciekawskich jest też kilka innych inwestycji na terenie Banina
link: http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,76027.html
Plan zamówień publicznych na 2018 rok w naszej gminie.
Budowa ul. Tuchomskiej w Baninie
Orientacyjna wartość zamówienia 500 tyś zł
Planowany termin wszczęcia postępowania II kwartał
Rodzaj zamówienia roboty budowlane.
Dla ciekawskich jest też kilka innych inwestycji na terenie Banina
link: http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,76027.html
Pomijajać wszystko - ludzie przestańcie - coś się dzieje to jeszcze gorzeni niż by nic nie było...
prawda jest taka, że w skali gminy Banino i tak dostaje swoją dole,, zobaczcie na różne mniejsze miejscowości gdzie nie ma takiego napływu - tam juz mogą założyć że nie rok , ale 20 nawet płyty im nie ułożą - bo BANONO...
po woli, ale do przodu - przestańcie stękać....
prawda jest taka, że w skali gminy Banino i tak dostaje swoją dole,, zobaczcie na różne mniejsze miejscowości gdzie nie ma takiego napływu - tam juz mogą założyć że nie rok , ale 20 nawet płyty im nie ułożą - bo BANONO...
po woli, ale do przodu - przestańcie stękać....
Nie no jasne. Bądźmy szczęśliwi, że gmina postawi w ciągu roku parę lamp i położy pare set metrów płyt.
Dlaczego np gmina nie zacznie budowy węzła od Rębiechowa? Zyskalibyśmy jeszcze w tym roku ścieżki rowerowe, normalny dojazd itp. U nas jest wszystko maksymalnie odwlekane i pchane w pierwszej kolejności w Żukowo. Pragnę przypomnieć, że Banino jest NAJWIĘKSZĄ wsią w całym powiecie kartuskim i niedługo pod względem liczby mieszkańców, prześcignie Żukowo.
Dlaczego np gmina nie zacznie budowy węzła od Rębiechowa? Zyskalibyśmy jeszcze w tym roku ścieżki rowerowe, normalny dojazd itp. U nas jest wszystko maksymalnie odwlekane i pchane w pierwszej kolejności w Żukowo. Pragnę przypomnieć, że Banino jest NAJWIĘKSZĄ wsią w całym powiecie kartuskim i niedługo pod względem liczby mieszkańców, prześcignie Żukowo.
Po kolejne - jeżeli ludzie cały czas kupują nieruchomości w bagnie, bez wymagania od developerów czegokolwiek to znaczy że to akceptują...
jeżeli ludzie pomimo tego że ich olewasz i źle traktujesz chcą Twoje usługi to po co masz je poprawiać?
widziały gały co brały, teraz można rozsądnie mysleć jak to poprawić, anie burzyć się...
jeżeli ludzie pomimo tego że ich olewasz i źle traktujesz chcą Twoje usługi to po co masz je poprawiać?
widziały gały co brały, teraz można rozsądnie mysleć jak to poprawić, anie burzyć się...
Rozumiem, że Gdańsk Osowa, Kowale, Karczemki, Letnica itp to jest centrum Gdańska? Jeśli tak, to rzeczywiście widzę tam inwestycje ze strony miasta. Tam też było "bagno".
Wszyscy żyjemy w XXI wieku, niezależnie czy to jest Gdańsk czy Banino. Oczywiście budżety są nieporównywalne, lecz proszę mi powiedzieć czemu w Gdańsku można budowę drogi przeprowadzić sprawnie z perspektywą długofalową a w Baninie / Żukowie nie? Podam tutaj pierwsze z brzegu szumne inwestycje w Baninie: Szkoła (tuż po wybudowaniu a już za mała), ul. Północna (szerokość, wjazdy i wyjazdy na nią), ul. Tuchomska oraz Borowiecka (nie warto nawet komentować asfaltu prowadzącego do nikąd) itp. Można by tak mnożyć. Niby jest coś robione ale bez pomyślunku i długofalowej strategii. Z czego to wynika? Tylko i wyłącznie ze złego zarządzania i braku pomyślunku.
Reasumując, nie liczę, że w Baninie odrazu wszystko będzie robione, oczekuję jednak zdecydowanych działań z głową i wieloletnią perspektywą.
Wszyscy żyjemy w XXI wieku, niezależnie czy to jest Gdańsk czy Banino. Oczywiście budżety są nieporównywalne, lecz proszę mi powiedzieć czemu w Gdańsku można budowę drogi przeprowadzić sprawnie z perspektywą długofalową a w Baninie / Żukowie nie? Podam tutaj pierwsze z brzegu szumne inwestycje w Baninie: Szkoła (tuż po wybudowaniu a już za mała), ul. Północna (szerokość, wjazdy i wyjazdy na nią), ul. Tuchomska oraz Borowiecka (nie warto nawet komentować asfaltu prowadzącego do nikąd) itp. Można by tak mnożyć. Niby jest coś robione ale bez pomyślunku i długofalowej strategii. Z czego to wynika? Tylko i wyłącznie ze złego zarządzania i braku pomyślunku.
Reasumując, nie liczę, że w Baninie odrazu wszystko będzie robione, oczekuję jednak zdecydowanych działań z głową i wieloletnią perspektywą.
Potocznie mówi się gdańsk kowale (górna dzielnica orunii). Dodatkowo Gdańsk z gminą Kolbudy właśnie tam zainwestował w szkołę metropolitalną z prawdziwego zdarzenia. Warto porównać ją do szkółki w Baninie, wybudowanej przez gminę żukowo. To jest właśnie brak kompetencji na zarządzanie i brak długofalowej strategii na Banino oraz całą gminę.