Widok

UL. TUCHOMSKA

Drodzy mieszkancy, ktorzy musicie meczyc sie codziennie jezdzac po dziurawej pelnej wybojow ulicy Tuchomskiej mam do Was pytanie co mozemy zrobic aby polepszyc dojazd ta ulica??? Wiem ze ma byc ona robiona ( asfalt i inne cuda) ale to dopiero w maju a przypomne ze jest koniec stycznia:(.Moze jakies pismo do UG Zukowo albo delegacja z podpisami. Moze jest jakas madra glowa ktora prawnie jest wstanie cos zdzialac. Boje sie spojrzec w podwozie samochodu a tu tylko jeszcze gorzej bedzie. Czekam na jakies sensowne pomysly do zrealizowania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

czlowieku, bedziecie mieli w tym roku asfalt. Moze jeszcze maja polozyc ci plyty, bys mogl do maja wygodnie jezdzic?!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Spokojnie będzie wyrównana, mieszka tam (w górnej części) radny z Żukowa. Ale z tego co wiem to nie chcą jej równać za często bo ludzie znacznie przekraczają te magiczne 50km/h o ile jest akurat ona wyrównana.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

od niedawna tu mieszkasz chyba co? kiedys bywalo tak, ze byla nieprzejezdna w niektorych miejscach i tez trzeba bylo czekac az im sie zachcialo cos z tym zrobic
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wojtus tu nie chodzi o wygode. A doprowadzenie drogi do uzytkowania? Pewnie piszesz o czyms czego nawet nie widzialesz. Nie zycze Ci pokonywania tej drogi nawt raz dziennie. Pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

wyrównajcie z sąsiadami w czynie społecznym - proste
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Proponuje wyrównanie drogi, najlepiej jeszcze dzisiaj albo jutro... Bo padać ma zdaje się przez kilka dni :) mogłoby byc wtedy calkiem wesoło :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Baninie jest sporo nieciekawych dróg, ale trzeba myśleć pozytywnie :) zawsze mogło byc gorzej :) do mnie np jadę droga mega blotnista z fajnymi mega koleinami i zawsze w taka pogodę cieszę się, ze wogole z niej wyjechałam a nie musiałam dzwonić po ciągnik, który by mnie musiał wyciągać. Auto wygląda jak po rajdzie no i fajnie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dla tych co chcą wiedzieć.

Plan zamówień publicznych na 2018 rok w naszej gminie.

Budowa ul. Tuchomskiej w Baninie
Orientacyjna wartość zamówienia 500 tyś zł
Planowany termin wszczęcia postępowania II kwartał
Rodzaj zamówienia roboty budowlane.

Dla ciekawskich jest też kilka innych inwestycji na terenie Banina
link: http://bip.zukowo.pl/Article/get/id,76027.html

w II kwartale rozpocznie się już budowa czy dopiero przetarg?

Tradycyjnie 'świetna' Gmina Żukowo dba o Banino. Planowany przetarg na budowę węzła integracyjnego w Żukowie: 1 kwartał 2018, przetarg na budowę węzła integracyjnego w Gdańsk Rębiechowo: 3 kwartał 2018.... Jak na moje oko, w Rębiechowie gmina w 2018 nie wbije nawet łopaty.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pomijajać wszystko - ludzie przestańcie - coś się dzieje to jeszcze gorzeni niż by nic nie było...

prawda jest taka, że w skali gminy Banino i tak dostaje swoją dole,, zobaczcie na różne mniejsze miejscowości gdzie nie ma takiego napływu - tam juz mogą założyć że nie rok , ale 20 nawet płyty im nie ułożą - bo BANONO...

po woli, ale do przodu - przestańcie stękać....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie no jasne. Bądźmy szczęśliwi, że gmina postawi w ciągu roku parę lamp i położy pare set metrów płyt.
Dlaczego np gmina nie zacznie budowy węzła od Rębiechowa? Zyskalibyśmy jeszcze w tym roku ścieżki rowerowe, normalny dojazd itp. U nas jest wszystko maksymalnie odwlekane i pchane w pierwszej kolejności w Żukowo. Pragnę przypomnieć, że Banino jest NAJWIĘKSZĄ wsią w całym powiecie kartuskim i niedługo pod względem liczby mieszkańców, prześcignie Żukowo.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

no tak gdzie indziej ludzie nie miejszakją po 20 lat bo potężni mieszkańcy Banina

kandyduj na Burmistrza z takim poparciem PORTEŻNEJ wsi dasz rade...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiesz Gdańsk też nie inwestuje w obrzeża a skupia się na centrum i starym mieście
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po kolejne - jeżeli ludzie cały czas kupują nieruchomości w bagnie, bez wymagania od developerów czegokolwiek to znaczy że to akceptują...

jeżeli ludzie pomimo tego że ich olewasz i źle traktujesz chcą Twoje usługi to po co masz je poprawiać?

widziały gały co brały, teraz można rozsądnie mysleć jak to poprawić, anie burzyć się...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inwestycji na terenie Banina będzie więcej. Jest jeszcze kasa z funduszu sołeckiego. Ale to już osobna tabelka. Kiedyś było nawet na forum

Rozumiem, że Gdańsk Osowa, Kowale, Karczemki, Letnica itp to jest centrum Gdańska? Jeśli tak, to rzeczywiście widzę tam inwestycje ze strony miasta. Tam też było "bagno".
Wszyscy żyjemy w XXI wieku, niezależnie czy to jest Gdańsk czy Banino. Oczywiście budżety są nieporównywalne, lecz proszę mi powiedzieć czemu w Gdańsku można budowę drogi przeprowadzić sprawnie z perspektywą długofalową a w Baninie / Żukowie nie? Podam tutaj pierwsze z brzegu szumne inwestycje w Baninie: Szkoła (tuż po wybudowaniu a już za mała), ul. Północna (szerokość, wjazdy i wyjazdy na nią), ul. Tuchomska oraz Borowiecka (nie warto nawet komentować asfaltu prowadzącego do nikąd) itp. Można by tak mnożyć. Niby jest coś robione ale bez pomyślunku i długofalowej strategii. Z czego to wynika? Tylko i wyłącznie ze złego zarządzania i braku pomyślunku.
Reasumując, nie liczę, że w Baninie odrazu wszystko będzie robione, oczekuję jednak zdecydowanych działań z głową i wieloletnią perspektywą.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kowale to nie dzielnica Gdańska :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Potocznie mówi się gdańsk kowale (górna dzielnica orunii). Dodatkowo Gdańsk z gminą Kolbudy właśnie tam zainwestował w szkołę metropolitalną z prawdziwego zdarzenia. Warto porównać ją do szkółki w Baninie, wybudowanej przez gminę żukowo. To jest właśnie brak kompetencji na zarządzanie i brak długofalowej strategii na Banino oraz całą gminę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Niepubliczna szkoła AiB w Baninie (6 odpowiedzi)

Witam, czy ktoś ma może jakieś opinie na temat nowo otwartej niepublicznej szkoły AiB przy...

Kto ma internet z firmy WAVE Banino (168 odpowiedzi)

Chce zmienić internet na tego dostawce,jak się sprawuje internet ???

do góry