Widok

UL. TUCHOMSKA

Drodzy mieszkancy, ktorzy musicie meczyc sie codziennie jezdzac po dziurawej pelnej wybojow ulicy Tuchomskiej mam do Was pytanie co mozemy zrobic aby polepszyc dojazd ta ulica??? Wiem ze ma byc ona robiona ( asfalt i inne cuda) ale to dopiero w maju a przypomne ze jest koniec stycznia:(.Moze jakies pismo do UG Zukowo albo delegacja z podpisami. Moze jest jakas madra glowa ktora prawnie jest wstanie cos zdzialac. Boje sie spojrzec w podwozie samochodu a tu tylko jeszcze gorzej bedzie. Czekam na jakies sensowne pomysly do zrealizowania.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W d*pie byłeś, stolec widziałeś... czyli pisanie o czym kolwiek byłeś dowalić.... pamiętaj ze prawie każdy deweloper obiecuje drogę obiecuje ze awarie bedą usuwane na czas ze jest cos takiego jak gwarancja itd itd ale wszystko do czasu gdy pieniążki zostaną zaksięgowane na koncie. Ja rownież zostałem w taki sposób oszukany... wiec nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Ja nie akceptowałem takiej inwestycji i nie akceptuje do teraz a jak sie sprawa skończy... okaże sie...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie radny tylko zastępca burmistrza :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poprostu wladza gminy nie nadaje sie i trseba zmienic na nowa mloda myślaca ekipę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakby to powiedzieć, co wybory jest wymiana na nowych prężnych - widać z bliska nie tak prosto to wygląda.
Ale zakładaj jakiś ruch, partie, stowarzyszenie animuj lokalesów - potężne Banino zmotywowane powinno przegłosować cokolwiek byś chciał... (na masę biorąc) o ile nasza wiejska siła jest taka jak wszyscy wspominają i ludności tyle - ale pewnie tylko do pisania na forum...

jezeli w baninie zyje jakies 40% populacji gminy to spokojnie przegłosujemy co będziesz sobie życzył - racja?

Było podpisać coś w umowie, akcie notarialnym... od kiedy to się sprzedawcy na słowo wierzy? a ta marchewka świeża?????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tu rządzi klika zakłamana a wieś banino choćby przy głównej ulicy po prostu jest brzydkie nie wspominając o braku latarni przy lotniczej. A drogi w baninie to już całkiem bez komentarza dramat. Brzydka wiocha dziura na dziurze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jak napisałem z siłą przyjezdnych przełam monopol 'zakłamanej kliki' - może nie jest wszystko super, ale krzywdzisz par osób...
co byś nie zrobił to ktoś nasr* na Twoje działanie...

nawet nie do końca szczęśliwy pomysł rady sołeckiej z placem nie jest przejawem własnych, prywatnych biznesów tylko odmiennego podejścia do tematu....

najłatwiej jest krzyczec
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tuchomską można ogarnąć na razie tanim kosztem sypiąc żużel nic innego żadnego piasku żwirku itp od ronda przy szkole idą z latarniami prądem i asfaltem cierpliwości damy rade ludziska :)

K.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zastanówcie się co widać jak się przejeżdża przez banino... Jakieś Minionki z opon kulawą choinkę a zaraz dalej Biedronka pola błoto... Gdzie tu jest ładnie ? Wiocha zaniedbana i tyle
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

To się wyprowadź
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Myślę że każdy kto tu mieszka widzi jak do d... Wygląda banino i chciałby żeby to się zmieniło ale przy tej władzy która jest obecnie szansę zerowe
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

A widziałeś umowę ? To po co sie wypowiadasz ? Mam wpisane wszystko co miałem obiecane... a czasu na włóczenie sie po sadach pewnie dużo mniej niż ty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zapomniałeś dodać o 40 latarniach koło szkoły ( od parkingu), gdzie co druga świeci... pytam: po co ich tak dużo skoro nigdy się nie świeca!? Tyle ulic ich potrzebuje...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

to znaczy ze psioczysz na gminę, gdy masz konkretną osobę która Ci parędziesiąt tysięcy wisi??????

O co tu chodzi... Przecież każdy widzi że gmina ma totalnie głęboko w d... Banino i to nie podlega żadnej wątpliwości. Banino to dziura i taka pozostanie . Wystarczy przejechać się do urzędu w Żukowie i porozmawiać . Mają wywal... po całości na banino.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak dorośniesz to ci wytlumacze
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No jeśli twierdzisz ze na Tuchomskiej można przejechać 50/h nawet po pseudo równaniu to jesteś w wielkim błędzie. Co do rozwiązań prawnych można wezwać Gminę do usunięcia usterek bo jest jej zarządcą. Ponadto można zawiadomić nadzór budowlany o tym że stan techniczy drogi nie odpowiada warukom technicznym i nie spełnia żadnych norm. z prośbą o wydanie decyzją nakazującej ususnięcia nieprawidłowości
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A zastępca burmistrza do której placówki oświatowej wozi swoje dzieci może ktoś wie

W którym miejscu on mieszka bo może to mój sąsiad sic.

Dokładnie deweloperzy zanim dostaną kasę obiecują złote góry a jak kasa jest na koncie to mają cie w d*pie. Pytanie jak można wyciągnąć z nich za to konsekwencje bo to jest wkur.....!!! Co do Tuchomskiej Ci co piszą nie przesadzajcie pewnie jak macie służbowe auta to macie to w d*pie bo wam firma zapłaci za naprawę, ja niestety sama musze naprawiać auto i podkreślam telepie się po Tuchomskiej gdzie wszyscy mnie wyprzedzają aż się kurzy. Na prawdę jest to idealna droga aby wyprzedzać i zasuwać!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry