Widok

UWAGA NA AGENCJE TWOJA KADRA W JMP

Praca Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkich.

Muszę się podzielic moimi spostrzezeniami o firmie twojakadra (best hostess) ktora zatrudnila mnie w biedronce na kokoszkach w Gdańsku.
Powiem tak. Ostrzegam wszystkich przed ta agencja bo to oszusci. Firma na poczatku rekrutuje np. z oglszenia na olx. Oferuje prace ale ten co nie wozkow widlowych musi zrobic kurs w Gdansku na Osowej. Sam kurs to zenada. Banda sie zwala jednego dnia 20 chlopa i jeden wozek i masz sie nauczyc.
Potem mowia ze po 3 miesiacach na umowe zlecenie dadza Ci prace na umowe. Wszystko ladnie pieknie tylko, ze juz po jednym miesiacu przychodzi kierownik i wywala Cie z roboty, bo niby nie wydajny jestes i nie wyrabaisza sie z twoarem, a na zleceniu mozna wywalic czlowieka od razu. I umowa o prace to tylko marzenie. W miedzy czasie agencja twoja kadra, zabiera Ci kase za wozki widlowe 550zl ktore musiales odpacowac w biedrze i gdzie podpisales papier ze oddasz. Okradli mnie z kasy bo za kurs musialem zaplacic i wywalili mnie z roboty zaraz jak za nie odpracowalem. Po tym wszystkim nie umiem jezdzic, nic nie zarobilem i jestem wku..wiony. I takich jak jak jest mnostwo ktorzy nabrali sie na to. Oni tylko na to czekaja. Wysylaka na kurs kasuja cie, a potem wywalaja i tak z nastepnym.

Ostrzegam wszystkich przed ta firma. To jest naciaganie i oszustwo. To jest agencja ona zyje z takich jak my.
Robert z Tczewa
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Chciałem potwierdzić powyższą opinie, zostałem tak samo naciagniety. Twoja Kadra załatwia Ci uprawnia które robisz w 5min, przy czym szkoleniowiec należy bądź jest po prostu wspólnikiem całej kapeli i wypozyczaja za g*wno pieniądze w ramirencie sztaplarke na godzinę i robią masowo kursy gdzie potem albo zabierają z wypłat ludzie pieniądze albo ścigają ich na 5,5 stówy przy czym ta kasa zostaje u nich w kieszeniach tak dla tych ludzi wyglądają słowa 'pomożemy Ci w zdobyciu uprawnień' do dziś nie potrafię jeździć wózkiem. Albo wiele innych ciekawych rzeczy. Naprawdę wiele. Nie pozdrawiam i nie polecam. Ostrzegam wszystkich którzy kiedykolwiek będą chcieli mieć styczność z tą agencja pracy. Nie dajcie się. Tak jak dałem się ją i około 30 osób które zdążyłem poznać przez miesiąc i równie zadowoleni co ja :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie poszukujcie przez żadną agencje pracy - to ćwoki. wynagrodzenie dla siebie pobierają z waszego wynagrodzenia. walić ich.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapomniałem dodać, że jedynym celem takich agencji jest - po prostu - handel pracą - z tego mają pieniadze, z tego się utrzymują
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

"jedynym celem takich agencji jest - po prostu - handel pracą" - tak, i jest to najzupełniej normalne - po prostu taka branża.
Zauważ, że celem każdego pracodawcy jest zarabianie na pracy pracowników, na tym polega prowadzenie biznesu :).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Panowie ja pracuje w JMP od 7 miesięcy. Zaczynałem pracę też przez tą Agencję i też robiłem u nich uprawnienia. Rzeczywiście ściągają 550 zł za kurs ale certyfikat od razu otrzymałem do ręki. Dla każdego normalnego człowieka, który chce zarobić przy 160 h moje zarobki były około 2000 zł na rękę, ale jak przepracowałem ok 200 h bo zostawałem dłuzej w pracy to wyciągnąłem 2500 z haczykiem. po 2 miesiącach firma Jeronimo mnie przejęła i dostałem umowę o pracę. Ciekawe dlaczego w JMP pracuje więcej ludzi w wieku 30-40 lat ? Może dlatego, że mają coś w głowie. Młodzi tylko narzekają nie przychodzą do pracy bo go nooga bolała ( oczywiście po co wcześniej powiadomić kierownika ). Tragedia.
Myślałem, że nigdy tego nie napiszę, ale DZIĘKUJĘ agencji pracy TwojaKadra.pl ponieważ, nie miałem pieniędzy na to żeby zrobić kurs badania szkolenia książeczkę itp. W sumie nie miałem nawet żeby zabrać jedzenie do pracy, ale okazało się każdy pracownik nie zależnie czy z agencji czy JMP dostaje 2 daniowy obiad.
Pozdrawiam,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Musisz byc dobry jak robisz za michę!
Takich więcej! Stąd tyle mercow po ulicach z zakompleksionymi grubasami
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
O panie Michale mija się Pan z prawdą. Nie dają od razu do rąk certyfikatów bo się boją że pracownik ucieknie widząc jakie są warunki i nie beda mogli ściągnąć od niego kasy za kurs. Ja tak miałem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam serdecznie.
Szkoda ,że nie dodał Pan, że uprawnienia otrzymał Pan na własność ! Wiec jak my Pana okradliśmy?! jak również to że został Pan wyrzucony przez kierownika dyscyplinarnie ale to mały szczegół przecież .
Zapraszam do biuro każdemu chętnemu udzielimy listę osób ,która przeszła na umowę o pracę a jest to naprawdę spora liczba ludzi ale to trzeba chcieć robić a nie chować się po kątach. Pozdrawiamy TwojaKadra
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Jechac z nieuczciwym pracodawca.
Będziecie szukali do zimy ludzi albo przyjmiecie gamoni co i tak po miesiącu sie zawina ha ha
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dostał na własność uprawnienia wewnętrzne które może sobie wsadzić w d..., bo są ważne tylko u danego pracodawcy. A zwolnić dyscyplinarnie można też pod byle pretekstem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przestrzegam przed tą firmą?!!!!!!! to jedna wielka obłuda nic więcej!!!! Kobieta obiecuję cuda na kiju a na umowie napisane wyraznie że obowiązuje tylko forma pisemna. Więc może obiecywac cuda i gadać ile chce. Przy 160h wypłata waha się w granicach 1700 zł. To są fakty nie mity. NIE POLECAM!!!!!!! KOLESIOSTWO NA WIELKA SKALE
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również nie polecam. Smieszne pieniądze zarobisz a jeszcze ci połowe zabiorą.
Proponuje uderzać bezpośrednio do JMP-dużo lepsze warunki, a też bez problemu zatrudniają bez porednikow
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
To hi w japę nie mozna dac?!
Ja to bym odrazu wali w rylo za takie zlodziejstwo w bialy dzien!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
21wiek a wypłaty do ręki? Czyżby ktoś tu nie płacił składek... Ej ludziska,odprowadzają wam zusy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi odprowadzali a dopiero w czerwcu przestałem widnieć jako pracownik tej firmy, a współpracę zakończyłem w zeszłym roku. Stało się tak tylko dzięki kontaktowi z tą firmą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Zapraszam do biuro każdemu chętnemu udzielimy listę osób" - słabo polski mówi? ;-)
A co GIODO na takie udzielanie każdemu danych osobowych innych osób? Pełen profesjonalizm, jak widać, w tej agencji...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Śródmieście

Esencja (4 odpowiedzi)

Budynek powstanie w ramach komercyjnej części programu rewitalizacji Dolnego Miasta wynikającej z...

Meble biurowe na zamówienie - najlepsza firma? (21 odpowiedzi)

Hej, szukam firmy z Trójmiasta, która zajmuje się produkcją mebli na zamówienie - chodzi o meble...

La Esquina (3 odpowiedzi)

Inwestycja La Esquina powstanie w ścisłym centrum Gdyni, nieopodal Dworca Głównego oraz w pobliżu...

do góry