Widok
UWAGA!!! WYSYŁAJĄ USZKODZONY TOWAR!!!!!
Z przykrością muszę napisać tę opinię. Kupiłam laptopa i rzeczywiście dotarł w miarę szybko. Jednak na tym kończą się zalety tego sklepu, gdyż wysłali do mnie uszkodzony komputer. Niezwłocznie odesłałam go do sklepu z żądaniem wymiany na nowy sprawny. W dniu, w którym ram.net otrzymał zwróconego laptopa dostałam informację, że wymiana nie jest możliwa i że mogę wybrać czy wolę zwrot pieniędzy czy naprawę. Oczywiście wybrałam zwrot pieniędzy i tu zaczęły się schody. Nagle nikt nie chciał ze mną rozmawiać, nie odbierano mojego numeru (kiedy dzwoniłam z innego – nie było już takiego problemu) gdy prosiłam o rozmowę z konkretną osobą to parokrotnie w oddali usłyszałam „powiedz, że wyszedłem”…. Podejście do problemu można scharakteryzować tak: „Jestem daleko, możesz mi nagwizdać, radź sobie sam. A jakieś tam przepisy o ochronie konsumentów mnie nie interesują” …a po kilku dniach oskarżają mnie o uszkodzenie laptopa!!!!! Mimo, że nie są w żaden sposób w stanie udowodnić, że wysłali do mnie sprawny komputer. Reasumując poziom obsługi w ram.net jest SKANDALICZNY!!!!!!!!! Koniec końców: nie mam laptopa, nie mam pieniędzy i ponoszę dodatkowe straty
Moja ocena
RAM.net
kategoria: Sprzęt komputerowy
obsługa: 1
oferta: 2
promocje: 2
przystępność cen: 3
ocena ogólna: 1
1.8
* maksymalna ocena 6
Odpowiedź obiektu:
Szanowna Pani,
nikt w sklepie RAM.net nie unika kontaktu z Panią, nie zapisujemy numerów telefów klientów, bo mamy ich zbyt dużo i nieodebranie telefonu wynika tylko i wyłącznie z braku takiej możliwości (obsługa klienta na miejscu, rozmowa przez drugi telefon etc.). Osobą odpowiedzialną za reklamacje w naszej firme jest p. Dominik Gajewski i to z nim powinna Pani rozmawiać w sprawie swojej reklamacji. Jeśli towar jest uszkodzony od nowości (ale nie mechanicznie), to automatycznie klient ma prawo żądać wymiany na nowy albo nieodpłatnej naprawy lub też może skorzystać z prawa do zwrotu towaru w ciągu 10 dni. Niestety nie podpisała Pani opinii nazwiskiem ani numerem zamówienia, więc ciężko jest się nam ustosunkować do sprawy...
Pozdrawiam!
nikt w sklepie RAM.net nie unika kontaktu z Panią, nie zapisujemy numerów telefów klientów, bo mamy ich zbyt dużo i nieodebranie telefonu wynika tylko i wyłącznie z braku takiej możliwości (obsługa klienta na miejscu, rozmowa przez drugi telefon etc.). Osobą odpowiedzialną za reklamacje w naszej firme jest p. Dominik Gajewski i to z nim powinna Pani rozmawiać w sprawie swojej reklamacji. Jeśli towar jest uszkodzony od nowości (ale nie mechanicznie), to automatycznie klient ma prawo żądać wymiany na nowy albo nieodpłatnej naprawy lub też może skorzystać z prawa do zwrotu towaru w ciągu 10 dni. Niestety nie podpisała Pani opinii nazwiskiem ani numerem zamówienia, więc ciężko jest się nam ustosunkować do sprawy...
Pozdrawiam!
Szanowny Panie,
Nie wiem kim Pan jest, więc i ja nie będę się ujawniać na forum, zresztą myślę, że nie byłoby tego wpisu na forach, gdybyście Państwo traktowali fair swoich klientów. Pan Gajewski ma do mnie zarówno adres mailowy jak i numer telefonu, lecz jeśli chodzi o Pana Gajewskiego to on właśnie unikał wielokrotnie kontaktu ze mną i mimo moich próśb kierowanych do innych pracowników sklepu o kontakt ze mną, takiego kontaktu nie było. Laptop dotarł do mnie fabrycznie zapakowany, więc nawet go Państwo nie sprawdzili przed wysłaniem do mnie czy działa!!!! Proszę powiedzieć o jakie przepisy opierają się Państwo twierdząc, że jeśli to uszkodzenie mechaniczne to nie mam prawa dochodzić swoich roszczeń???? A swoją drogą, to jeśli nawet było to uszkodzenie mechaniczne to ja takiego nie zamawiałam!!!!!! Zamawiałam sprawny nowy komputer, a dostałam uszkodzony = niezgodny z umową!!!! Żądam wymiany na nowy sprawny lub zwrotu gotówki i będę to powtarzać Państwu, do 4.11 na forach w mailach itp, a później w sądzie jeśli będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam
Nie wiem kim Pan jest, więc i ja nie będę się ujawniać na forum, zresztą myślę, że nie byłoby tego wpisu na forach, gdybyście Państwo traktowali fair swoich klientów. Pan Gajewski ma do mnie zarówno adres mailowy jak i numer telefonu, lecz jeśli chodzi o Pana Gajewskiego to on właśnie unikał wielokrotnie kontaktu ze mną i mimo moich próśb kierowanych do innych pracowników sklepu o kontakt ze mną, takiego kontaktu nie było. Laptop dotarł do mnie fabrycznie zapakowany, więc nawet go Państwo nie sprawdzili przed wysłaniem do mnie czy działa!!!! Proszę powiedzieć o jakie przepisy opierają się Państwo twierdząc, że jeśli to uszkodzenie mechaniczne to nie mam prawa dochodzić swoich roszczeń???? A swoją drogą, to jeśli nawet było to uszkodzenie mechaniczne to ja takiego nie zamawiałam!!!!!! Zamawiałam sprawny nowy komputer, a dostałam uszkodzony = niezgodny z umową!!!! Żądam wymiany na nowy sprawny lub zwrotu gotówki i będę to powtarzać Państwu, do 4.11 na forach w mailach itp, a później w sądzie jeśli będzie taka potrzeba.
Pozdrawiam
współczuję tej Pani, ja też mam kłopoty z TYM sklepem.... czekam już ponad tydzień na dostawę towaru i nikt nie może udzilić mi informacji kiedy bedzie towar ani co sie stało... jestem juz zmeczona wydzwanianiem do ram.netu i ciąglym brakiem konretów ze strony sprzedawców! nieodbieranie telefonów - standard, szkoda że to ja muszę dzownić i upominać sie o zakupiony towar a nikt nie może do mnie zadzwonić z informacją że są opóźnienia...
A może Pan Rafał Modzelewski nie wie co się dzieje w jego firmie RAM.net z Gdańska ul. Raciborskiego 1B 80-215 Gdańsk! Nie sądzę, żeby właściciel firmy pozwoliłby na tak traktowanie klientów. Bujam się z nimi od 06.03.2010 nr zam.95602. Sprawę opisywałam na forum: http://forum.trojmiasto.pl/RAM-net-pl-c2,11879.html. PRACOWNICY PANA RAFAŁA NIE CHCĄ ZE MNĄ ROZMAWIAĆ. NIE ODPISUJĄ NA E-MAILE, WYRZUCAJĄ OPINIE O SKLEPIE. SĄ NIEKOMPETENTNI. A szczególne Pan od reklamacji. Piętnaście minut przerodziło się w ponad 2 m-ce. Rewelacja, nie! Napiszę kiedyś ja sytuacja potoczyła się. Na razie odradzam wydawania kasy w tym sklepie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witam
ja natomiast mam problem ze zwrotem pieniędzy, anulowałem u nich zamówienie przez beznadziejną infolinię w której czeka się min. 10 minut na połączenie jak i mailem, niestety nie reagują, trzeba będzie zgłosić sprawę na policję o oszustwo....... generalnie odradzam wszystkim ten sklep, czytajcie opinie o nim...
ja natomiast mam problem ze zwrotem pieniędzy, anulowałem u nich zamówienie przez beznadziejną infolinię w której czeka się min. 10 minut na połączenie jak i mailem, niestety nie reagują, trzeba będzie zgłosić sprawę na policję o oszustwo....... generalnie odradzam wszystkim ten sklep, czytajcie opinie o nim...
Ja tez zostałam oszukana przez ten sklep. Czekam na zwrot pieniędzy od 03.01.2011. Wysłali mi faktury z datami wziętymi z lksięzyca, na korekcie faktury data zwrotu 27.01.2011 a pieniedzy dalej nie ma. ZŁODZIEJE! Dziwne, że nikt sie nie weźmie za tę firmę i nie przetrzepie ich. Czyżby w Gdańsku nie pracował urząd skarbowy?
niestety muszę się także wpisać na tym forum jako jeden z WIELU oszukanych klientów tego sklepu. Także dostałem oszukany. Dostałem towar uszkodzony. Na domiar złego sklep unika ze mną kontaktu, pseudo infolinia nie działa, gg milczy. W grudniu zakupiłem towar, oddałem do reklamacji i od tego czasu i drugi miesiąc ani pieniędzy ani towaru!
Osoby także poszkodowane przez ten sklep zapraszam na maila z opisem swojego przypadku: oszukani-przez-ramnet wp.pl
Razem na pewno sobie pomożemy w walce z tym nieuczciwym sklepem!
Osoby także poszkodowane przez ten sklep zapraszam na maila z opisem swojego przypadku: oszukani-przez-ramnet wp.pl
Razem na pewno sobie pomożemy w walce z tym nieuczciwym sklepem!
Także muszę potwierdzić, ze ta firma oszukuje. Wysłano mi uszkodzone żelazko, nie chciano przyjąć reklamacji, bezczelnie wmawiając mi, że uszkodzenie to moja wina, odesłałam im to żelazko po konsultacji z nimi (marzec-kwiecień 2011) i do dziś nie mam ani żelazka, ani pieniędzy. Potraktowali mnie tak, jak tego śmiecia, który wysłali mi zamiast żelazka.
Z gorszą firmą nie miałam do czynienia nigdy w życiu. Zamówiłam 21 grudnia tablet, na stronie była informacja, że realizacja zamówienia w ciągu jednego dnia roboczego. Przelałam więc pieniądze na konto i 22 grudnia dostałam informację, że zamówienie zostanie zrealizowane ok. 30. Miał to być prezent, więc moje zamówienie zostało anulowane i pieniądze miały zostać zwrócone w ciągu 2 dni. Do tej pory - mamy dziś 12 stycznia - nie dostałam zwrotu pieniędzy, nie mogę się dodzwonić do sklepu, nikt nie odpisuje na moje maile, jestem zbywana, że nie mogą mi podać nr kontaktowego do szefa! Skandal, nigdy nikt w ten sposób nie ignorował mnie jako klienta, pomijając zwrot pieniędzy, który powinien być natychmiastowy, ponieważ zamówienie nie doszło do skutku z winy błędnej informacji na stronie.
Może jeśli wszyscy zaczną pisać o tym sklepie, coś to zmieni!!!!!
Może jeśli wszyscy zaczną pisać o tym sklepie, coś to zmieni!!!!!
Uwaga na tych oszustów !!!!!
Od 25 listopada czekam na zwrot przelanych pieniędzy 404,74 zł .
Nie dostarczyli zamówionego aparatu fotograficznego i oprzyrządowania .
Teraz nie mogę odebrać pieniędzy . Dlatego sprawę skierowałam do Sądu w trybie nakazowym - upominawczym . CZEKAM NA WYROK.
TYM WŁAŚCICIELEM Rafałem M. powinien już zająć się prokurator i urząd skarbowy .
Magdalena S.
Od 25 listopada czekam na zwrot przelanych pieniędzy 404,74 zł .
Nie dostarczyli zamówionego aparatu fotograficznego i oprzyrządowania .
Teraz nie mogę odebrać pieniędzy . Dlatego sprawę skierowałam do Sądu w trybie nakazowym - upominawczym . CZEKAM NA WYROK.
TYM WŁAŚCICIELEM Rafałem M. powinien już zająć się prokurator i urząd skarbowy .
Magdalena S.