Widok

UWAGA na sklep RODZYNECZKI

Babypol Temat dostępny też na forum:
Witam, dziś zostałam upokorzona w sklepie Rodzyneczki w Pruszczu Gd. W sumie nawet dwa razy.

Po raz pierwszy, przy wejściu do sklepu.
Kasjerka powiedziała że nie mogę wejść na sklep z wózkiem (a raczej z fotelikiem maxi cosi do 13 kg z upchanym w nim 9,5kg niemowlakiem i ze stelażem BEZ koszyka na zakupy). Zapytałam ją w jaki sposób mam w takim razie zrobić zakupy bo fotelik do ich koszów na zakupy nie wchodzi a nie zostawię dziecka przed sklepem przecież. Poza tym robienie zakupów z fotelikiem w obu rękach (fotelik + 9,5kg dziecko jest naprawdę ciężki) jest fizycznie niemożliwe. Kasjerka oczywiście nie chciała wziąć odpowiedzialności za moje dziecko bo nie daj boże coś by się stało to ona by za to odpowiadała prawnie (a ja bym nawet nie zostawiła dziecka samego przed wejściem do dużego sklepu). No więc zapytałam, a ona mi na to że JEJ TO NIE INTERESUJE jak będę zakupy robić a z wózkiem nie wejdę bo zbyt wiele kradzieży mają w sklepie!!! Poprosiłam żeby spojrzała na mój wózek i powiedziała mi gdzie ja bym mogła upchać tam cokolwiek, a ona wzruszyła ramionami. Zostałam więc potraktowana złodziejka bez fizycznej możliwości zrobienia zakupów w sklepie.

Drugi raz upokorzył mnie właściciel sklepu w czasie rozm telefonicznej. Chciałam mu zwrócić uwagę na paradoks sklepu dla dzieci w którym nie można zrobić zakupów z niemowlęciem :( Powiedział mi że matki z dziećmi kradną najwięcej, on jest stratny o 6 tysi i nawet ZAKŁĄDAJĄC że nie kradnę (o żesz kuwa) to wchodząc na sklep z wózkiem musiałabym zapłacić o 10% więcej za towar????. Jak dla mnie => chora teoria i chory ten sklep.

Tak więc Drogie Mamy, jeśli nie lubicie kiedy traktują Was jak złodziejki z dzieckiem w wózku NIE RÓBCIE zakupów w sklepie RODZYNECZKI.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 20
Przecież to twoje dziecko i twój problem , wiec o co chodzi? Nie ma w polsce ustawowego przymusu posiadania dziecka. To twój wybór. Chciałaś dziecko to przestań się teraz żalić, ze musisz cały dzień się nim opiekować.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 19
ogólnie rozumiem o co anonimowi chodzi ale nie trzeba byc takim chamskim zeby się wypowiedziec. ja mam podobne zdanie, ze jak ktos meisza iles tam lat w PL zna realie i decyduje sie na dziecko to albo zyje w tych relaiach i sobie radzi albo wyjezdza gdzies, gdzie nei robią z czlowieka idioty....
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Co ty możesz wiedzieć ... Jedyne czym możesz się pochwalić to fakt, że przewinęłaś kilka tysięcy pieluch i nic poza tym.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
ahahahahaha słabo :D

pudło !!! NIE MAM DZIECI i daleko mi do wózkowej matki polki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
aha, no i własnie dlatego,że mogę się wieloma rzeczami pochwalić, mam szacunek do ludzi z odmiennym zdaniem, to tobie słoma z butów wychodzi....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie musisz mnie tak zaraz atakować. Moja wypowiedź dotyczyła Mamymarty.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
co za różnica ?? chamskie odzywki pozostają chamskimi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Chyba cierpisz na jakiś ostry zespół niedopchnięcia, albo jesteś starą panną i ci odwala! HAHAHAHA!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
taaaa, jestem starą panną...niech i tak będzie, masz rację i tak, mam jak to nazywasz "syndrom niedpochnięcia" no i oczywiście jedyne co w życiu zrobilam to przewinęłam milion pieluch.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Szoruj do garów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
juz przy nich stoję
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Anonimku, do swojej matki też masz taki szacunek jak do innych kobiet?
Przeraża lub bardziej - brzydzi mnie to, że mogę spotykać takie osoby chodzące po ulicach. Świat naprawdę schodzi na psy, bezduszność, brak empatii na każdym kroku. Ludzie sfrustrowani, najeżeni, no i najlepiej wyżyć się na przypadkowej kobiecie na forum internetowym. Żałosne.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
beata - jak to ktos kiedys powiedział "w internecie możesz być każdym,szkoda że wiekszość z nas wybiera bycie idiotą"
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja się nie żalę że muszę opiekować się cały dzień dziećmi ponieważ świadomie zdecydowałam się na ich posiadanie jednak nie żądam żeby ktoś mnie puszczał w kolejkę gdziekolwiek ale w wypadku tego wątku najbardziej dziwne jest to że do sklepu dla dzieci nie można wejść z dzieckiem bo zaraz jak zwykle wątek nabierze całkiem innego kierunku dyskusji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ojoj czyzby anonim byl urazonym wlascicielem tego pseudo sklepu z artykulami dla dzieci, do ktorego maja zakaz wchodzenia matki z wozkami, jako potencjalne zlodziejki, a nie klientki -czyli dajace jesc (czytaj dajace prace i pieniadze) temu typkowi i jego personelowi?

zapomnial pan wlasciciel, ze najlepsza reklama jest zadowolony klient???
w druga strone tez to dziala. klient dyskryminowany i z gory traktowany jak zlodziej potrafi zrobic mega antyreklame. a jesli do tego jest matka z dzieckiem... to lepiej padnij na kolana, bij sie w piers, przepraszaj i pros o wybaczenie... bo szybciutko zwiniesz swoj sklepik.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
Mała757. Nic z tego bełkotu nie rozumiem. Jedno zdanie na pięć linijek, bez znaków interpunkcyjnych, bez dużych liter. Nie wiadomo gdzie początek, a gdzie koniec. Ale co się dziwić ludziom, którzy zamiast kończyć szkołę zabierają się za płodzenie dzieci. Później mamy niedouczone społeczeństwo, bez zawodu, bez perspektyw na pracę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 16
Ale wy macie nasrene w tych łbach. Matki polki się nudzą. chyba macie za mało roboty, ze takie głupoty wam do głowy przychodzą?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 18
Fakt:)
To nie o to chodzi, że ja coś od kogoś wymagam wiem, że muszę sobie radzić bo się zdecydowałam na dziecko ale zwyczajnie mi przykro jak dla innych to taki problem. Przecież to normalne, że ludzie mają dzieci. Ok, nie wpuściła mnie babka do tego obuwniczego, ale mogła to zrobić chociaż milej. Nie rozumiem dlaczego po całym dniu przy dziecku jak zaśnie nia mam sobie poczytać książki tylko lecieć do tesco? Odmawiać sobie nie wiem prawa do kupienia chociażby świeżych bułek? Bez sensu. Jak są miejsca dla kobiet z dziećmi w autobusie to kurna niech nie siadają nastolatki gdy ja stoję i tańczę z wózkiem. Przecież to nic trudnego. A sklep z artykułami dla dzieci nie dla ich mam to już koniec świata. Dlaczego ludziom aż tak przeszkadzają dzieci? To jest dziwne. Anonim masz jakiś problem?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
ma alergię na dzieci ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Anonim nie będę za bardzo komentować twojej wypowiedzi bo szkoda słów.
"Powiem" tylko że wykształcenie mam nie najgorsze i nie byłam guaniarą rodząc pierwsze dziecko.

A po za tym wpadki też się zdarzają i tobie tez się może to przytrafić i co wtedy?
Będziesz nadal zdania że kobieta do garów a ty ciepłe kapcie, podany obiadek i meczyk w telewizji?
MASAKRA
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry