Widok

UWAGA na sklep RODZYNECZKI

Babypol Temat dostępny też na forum:
Witam, dziś zostałam upokorzona w sklepie Rodzyneczki w Pruszczu Gd. W sumie nawet dwa razy.

Po raz pierwszy, przy wejściu do sklepu.
Kasjerka powiedziała że nie mogę wejść na sklep z wózkiem (a raczej z fotelikiem maxi cosi do 13 kg z upchanym w nim 9,5kg niemowlakiem i ze stelażem BEZ koszyka na zakupy). Zapytałam ją w jaki sposób mam w takim razie zrobić zakupy bo fotelik do ich koszów na zakupy nie wchodzi a nie zostawię dziecka przed sklepem przecież. Poza tym robienie zakupów z fotelikiem w obu rękach (fotelik + 9,5kg dziecko jest naprawdę ciężki) jest fizycznie niemożliwe. Kasjerka oczywiście nie chciała wziąć odpowiedzialności za moje dziecko bo nie daj boże coś by się stało to ona by za to odpowiadała prawnie (a ja bym nawet nie zostawiła dziecka samego przed wejściem do dużego sklepu). No więc zapytałam, a ona mi na to że JEJ TO NIE INTERESUJE jak będę zakupy robić a z wózkiem nie wejdę bo zbyt wiele kradzieży mają w sklepie!!! Poprosiłam żeby spojrzała na mój wózek i powiedziała mi gdzie ja bym mogła upchać tam cokolwiek, a ona wzruszyła ramionami. Zostałam więc potraktowana złodziejka bez fizycznej możliwości zrobienia zakupów w sklepie.

Drugi raz upokorzył mnie właściciel sklepu w czasie rozm telefonicznej. Chciałam mu zwrócić uwagę na paradoks sklepu dla dzieci w którym nie można zrobić zakupów z niemowlęciem :( Powiedział mi że matki z dziećmi kradną najwięcej, on jest stratny o 6 tysi i nawet ZAKŁĄDAJĄC że nie kradnę (o żesz kuwa) to wchodząc na sklep z wózkiem musiałabym zapłacić o 10% więcej za towar????. Jak dla mnie => chora teoria i chory ten sklep.

Tak więc Drogie Mamy, jeśli nie lubicie kiedy traktują Was jak złodziejki z dzieckiem w wózku NIE RÓBCIE zakupów w sklepie RODZYNECZKI.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 20
Tak, żona komentowała sklep, z którego defakto jest zadowolona, mnie bardziej interesuje sedno dyskusji.Zauwaz ze nie staje po stronie właściciela sklepu. Obiektywnie jednak patrząc rację są po obu stronach. Myślę ze dobry temat do dyskusji jednak mało w niej obiektywizmu - patrzysz wyłącznie na swój interes a właściciel sklepu tez chce funkcjonować w tej trudnej rzeczywistosci. Ja tez prowadzę sklep i może patrzę z innej perspektywy, na szczęście jest na tyle mały iz nie ma szans wjechać wózkiem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
easy easy zdecyduj się czy jesteś easy czy biedroneczką hahaha no chyba że razem z mężem korzystasz z jednego kompa i rodzinnie komentujecie jeden wątek :))

Radzę Aniu zajechać do rodzyneczek z wózkiem - i potem napisać komenta. Czekam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
A Tobie najwidoczniej doskwiera brak inteligencji i umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Nie pluję jadem ale tylko informuję że w pewnym sklepie nie można zrobić zakupów. Tak jak wiele dziewczyn tu pisało - receptą na złodziejstwo w sklepie jest dobra ochrona i monitoring - a że wł sklepu skąpi na takie luksusy woli traktować docelową grupę swoich kleintów jako złodziei. Cóż...

Poza tym czytaj ze zrozumieniem - nie napisałam że boję się o wózek bo to jest żadna strata wobec straty dziecka. Ja się boję zostawić DZIECKO przed sklepem - co mi zasugerowała pani kasjerka!! Wózek phiiii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Brak męża najwyraźniej ci doskwiera. Tak jak Ty dbasz o swoje dobra tak właściciel dba o swoje i trudno mu sie dziwić. Ty nie zostawiasz wózka przed sklepem bo sie boisz ze ci skradną a to ze jego okradają masz w d...e to dość egoistyczne podejście. Trzeba być idiotą by nie rozumieć istoty rzeczy - jak wpuści Ciebie z wozkiem to bedzie musiał wpuścić tez zlodzieja z wózkiem, po jakimś czasie plajtnie a ty znajdziesz sobie nowy sklep. Nie uważam ze takie rozwiązanie jest najlepsze ale próbowałbym zrozumieć właściciela a nie tylko pluć jadem - to też nasza narodowa cecha. Najsmutniejsze jest w tym wszystkim to ze wciąż jest tylu złodzieji nawet w śród kobiet wciaży i że prawo jest bezradne w obec nich.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6
łubu dubu, niech nam zyje prezes naszego klubu, brzmi to jak satyra z misia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja też polecam ten sklep, robiłam tam zakupy i jestem bardzo zadowolona,
nie kupowałam kaszek ale wózek, wanienkę, łóżeczko, przewijak it. -
zaoszczędziłam parę set złotych w stosunku do Akpolu.
Nie byłam z wózkiem więc nie zwróciłam uwagi czy można się tam z wózkiem
poruszać, ale z dzieckiem na pewno można:) Szczerze mówiąc to trochę
niewygodne jeśli faktycznie jest taki zakaz, ale z drugiej strony jak
ktoś chce to bez problemu sobie poradzi - ja miałam dziecko w nosidełku
i nie było większego problemu. Wolę sie przemęczyć i kupić przewijak
za 39 zł niż iść do sklepu z wózkiem i zapłacić prawie 60.
Pani ekspedientka doradziła mi w wielu tematach a nie tylko wciskała
najdroższe rzeczy bo dostaje za to prowizje - to się mi bardzo ceni, ale
każdy może mieć inne odczucia jeśli wygoda autorki jest dla niej
ważniejsza niż cena to zawsze może iść robić zakupy gdzie indziej.
Ja tam polecam wszystkim ten sklep i pozdrawiam ekspedientki :)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4
Frazes że matka z dzieckiem w wózku to złodziejka jest taki sam, jak to, że każdy mężczyzna to gwałciciel;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12
Poza tym...
może i jakieś mamy kradną, różni są ludzie...

ALE JA NIE KRADNĘ I WYPRASZAM SOBIE ŻEBY KTOKOLWIEK TRAKTOWAŁ MNIE JAK ZŁODZIEJKĘ.

To jest niesprawiedliwe i poniżające. Po to w sklepach jest ochrona by mogła przeciwdziałać kradzieżom.

Najczęściej kradną mężczyźni, to ktoś "myślący" tak jak wł. Rodz. powinien zakazać robić zakupy mężczyznom, to jest to samo myślenie. Inaczej - kogoś możnaby wsadzić do więzienia za samo podejrzenie popełnienie przestępstwa. Chooooreeee
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11
Ehhh, nie rozumiesz Gawiedź.

WIEM ŻE NIC NIE WSKÓRAM (nawet nie chcę) I NIE BĘDĘ ROBIĆ TAM WIĘCEJ ZAKUPÓW.

A do tego informuję wszytskie inne mamy że wstęp z wózkiem jest tam zakazany. I nic poza tym. Nawet nie użalam się nad tym swoim losem ALE mam prawo w rzeczowy sposób opisać w jaki sposób zostałam potraktowana, jak się poczułam i co o tym sądzę.

Inną sprawą jest mieć na karku ochronę a później być przeszukanym a inną być nie wpuszczonym do sklepu. Ciekawe co zrobiłby Twój kolega gdyby nie został wpuszczony do sklepu. Poza tym nosić jakieś tam specyficzne ubranie (to jest wybór) to co innego niż robić zakupy z dzieckiem (my mamy często nie mamy tutaj wyboru). Tak jak posiadanie dziecka (uprzedzam złośliwości) to jest wybór, to później robienie zakupów razem to już wyborem nie jest (mąż w pracy, za granicą, znaleźć opiekunkę do maleńkiego dziecka - po to tylko by móc wyskoczyć na zakupy na 30 minut - szaleństwo). Poza tym ja nie poszłam do sklepu z bielizną tylko nie mogłam zrobić zakupów z dzieckiem w sklepie z art dla niemowląt!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12
moze biegala za toba, zeby sprawdzic czy czegos nie chowasz pod bluzke?:)) a ty myslalas, ze to mile zachowanie i pomoc w zakupach?;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
bobo raj jest zarąbisty. Wchodze, sprzedawca nawet nie odpowiedzial dzien dobry:) Coz...moze mial zly dzien. Taki ruch, ze Pan mogl sie spokojnie zdrzemnac. A najlepsze, ze ja bedac w 8 miesiacu z wielkim brzuchem musialam przeciskac sie z trudem miedzy materacami tak poupychanymi, ze moj maz ledwo co przeszedl. Ja musialam jakies dziwne pozy przyjmowac, zeby obejrzec caly towar. Generalnie sklep radze omijac szerokim lukiem. Nie wiem po co prowadza sklep z artykulami dla dzieci. Chyba wychodza z zalozenia, ze zakupy robia tam jeszcze matki przed ciaza, bo taki tam komfort:) Ja na pewno nie zajrze tam ani razu i bede odradzala kazdemu. Jakos tak brudno, ciasno, towar poupychany byle gdzie, nie mozna swobodnie przejsc bedac w zaawansowanej ciazy, a obsluga? Brak slow:) Ale sami sobie wystawiaja laurke.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
No widzisz a ja akurat mogłam w bobo-raju ale zrezygnowałam i zostawiłam wózek w przedsionku bo tam jest za ciasno!!!
A dziecko w wózku mogłoby włożyć do ust coś co ma w zasięgu rączek i zrobić sobie krzywdę ale co ja tam wiem.

Bobo-raj jest ok akurat z tym ze cenowo bywa różnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
A dziwisz się?

Akurat znam pruszczańskie klimaty i szczerze to ludzie tam kradną nawet w lumpeksach.
A dziecko w wózku to jak się okazuje doskonały kamuflaż.
Facet miał kilka przypadków kradzieży przez matki zapewne afery nie chciał robić bo matka dziecko... i teraz zrobił co zrobił.
Glosować można portfelem nie robiąc tam zakupów. Ale na to zdobyć się nie łatwo?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
No wiesz niestety ...
Widziałem jak matka w biedronce niechcący wyjechała ze sklepu z opakowaniem zbiorczym tamponów którymi dziecko sie bawiło!!!

Widziałem jak matka 2 latkowi kazała odstawic butelke w sklepie gdy ten wypił sok za który jeszcze nie zapłaciła!

Widziałem jak matka tłumaczyła się ze nie zauważyła że w koszy wózka został akurat krem za 160zł podczas gdy inne produkty wystawiła na taśme. Niechcący ktrem był w granatowym opakowaniu podobnie jak tapicerka wózka ale ocroniaż go zauważył.

I teraz ty i twoja biedna osoba!

NIC NIE WSKÓRASZ NIE RÓB TAM WIECEJ ZAKUPÓW I JUZ>

Mam kuzyna który goli krótko włosy ze wzgledu na uprawiany sport a do tego ubiera się najczesciej jak dresiarz wracajac do domu wstępuje na zakupy do jakichs dyskontów. Pomimo że ma wyższe wykształcenie nigdy nie był karany ma stałą pracę i rodzinę sam przyznał ze jest odbierany jak złodziej i kilkakrotnie ocrona chciała go kontrolowac z czego bardzo sie ucieszył bo przeglądali jego przepocone gacie koszulkę i jego suspensor w który poci się od kilku lat.

Faceci z ochrony mieli zawsze niewesołe miny a on nigdy nie protestował gdy chcieli sprawdzać torbę :-) pomimo że znał swoje prawa.
Najlepszy był pewien emeryt który zastanawiał sie co trzyma w dłoniach i dlaczego to tak śmierdzi a po wytłumaczeniu pozieleniał.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wow, moderatorzy zrobili porządek z tym........anonimem. Brawo! Super, nie będzie nam wątku zaśmiecać
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Widzisz anonimie na darmo Twoje wysiłki i bulwersacja jak i tak zostaniesz zablokowany:)
Szkoda Twojego pisania.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ciekawe ile razy klamrą po głowie dostał owy anonim, że mu się szare komórki powybijały;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
do T
jestem swieta krowa bo tacy jak ty nauczyli mnie ze trzeba nia byc aby przetrwac na bezstresowych drobnych zakupach jak człowiek mówi przepraszam i taka bezdzietna swieta krowa udaje ze niesłyszy wiec bez skrupułow wale wózkiem po nogach
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jeśli nie jesteś w stanie normalnie funkcjonować w społeczeństwie, zaakceptować i zrozumieć odmiennych, hałaśliwych niekiedy zachowań dzieci, za wszystko co robisz oczekujesz zapłaty to szczerze Ci współczuje. Oznacza to bowiem, że jesteś zupełnie niezdolny/niezdolna do życia w związku i zaakceptowania wad partnera, zupełnie nie nadajesz się na rodzica i ogólnie do życia między ludźmi. Jesteś więc prawdopodobnie zupełnie samotny lub w najlepszym wypadku niezbyt lubiany. Twoja obecność na forum rodzina i dziecko świadczy jednak o tym, że brakuje Ci tego wszystkiego. Czytasz, czytasz i z frustracji jaka Cie ogarnia wybierasz wątek w którym za wszelką cene chcesz sprawić przykrość, tym które mają rodzinę, dzieci i są szczęśliwe. Przykra ta sytuacja tym bardziej, że my sobie jakoś poradzimy z tymi utrudnieniami jakie szykują nam zapewne ludzie Twojego pokroju ale z Twoją przyszłością już myślę tak różowo nie będzie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Naprawdę współczuje Twojej mamie że musiała wychować takiego BACHORA jak Ty!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry