Widok

UWAGA na sklep RODZYNECZKI

Babypol Temat dostępny też na forum:
Witam, dziś zostałam upokorzona w sklepie Rodzyneczki w Pruszczu Gd. W sumie nawet dwa razy.

Po raz pierwszy, przy wejściu do sklepu.
Kasjerka powiedziała że nie mogę wejść na sklep z wózkiem (a raczej z fotelikiem maxi cosi do 13 kg z upchanym w nim 9,5kg niemowlakiem i ze stelażem BEZ koszyka na zakupy). Zapytałam ją w jaki sposób mam w takim razie zrobić zakupy bo fotelik do ich koszów na zakupy nie wchodzi a nie zostawię dziecka przed sklepem przecież. Poza tym robienie zakupów z fotelikiem w obu rękach (fotelik + 9,5kg dziecko jest naprawdę ciężki) jest fizycznie niemożliwe. Kasjerka oczywiście nie chciała wziąć odpowiedzialności za moje dziecko bo nie daj boże coś by się stało to ona by za to odpowiadała prawnie (a ja bym nawet nie zostawiła dziecka samego przed wejściem do dużego sklepu). No więc zapytałam, a ona mi na to że JEJ TO NIE INTERESUJE jak będę zakupy robić a z wózkiem nie wejdę bo zbyt wiele kradzieży mają w sklepie!!! Poprosiłam żeby spojrzała na mój wózek i powiedziała mi gdzie ja bym mogła upchać tam cokolwiek, a ona wzruszyła ramionami. Zostałam więc potraktowana złodziejka bez fizycznej możliwości zrobienia zakupów w sklepie.

Drugi raz upokorzył mnie właściciel sklepu w czasie rozm telefonicznej. Chciałam mu zwrócić uwagę na paradoks sklepu dla dzieci w którym nie można zrobić zakupów z niemowlęciem :( Powiedział mi że matki z dziećmi kradną najwięcej, on jest stratny o 6 tysi i nawet ZAKŁĄDAJĄC że nie kradnę (o żesz kuwa) to wchodząc na sklep z wózkiem musiałabym zapłacić o 10% więcej za towar????. Jak dla mnie => chora teoria i chory ten sklep.

Tak więc Drogie Mamy, jeśli nie lubicie kiedy traktują Was jak złodziejki z dzieckiem w wózku NIE RÓBCIE zakupów w sklepie RODZYNECZKI.
popieram tę opinię 55 nie zgadzam się z tą opinią 20
Dziewczyny, nie karmcie trola,
tylko klikajcie na mały symbol kosza przy jego wypowiedziach :)
"Dobre rodzicielstwo to w dużej części umiejętność radzenia sobie z własną bezradnością. (..) Trzeba rozstać się z wyobrażonym i wymarzonym dzieckiem po to, by spotkać się z tym, które ma się we własnym domu." A. Stein
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
potwierdzam, że w rossmanie ochroniarz łazi za wózkarkami jak cień

wczoraj w smyku w klifie mega nabzdyczona babka kasowała mnie, taka blond pyzata

nie cierpię ekspedientek na fochu, która łaskę robi, że odpowiada na pytania brrr
Pewnie nie ma przymusu posiadania dziecka. Ciekawe "anonim" kto bedzie robił na Twoja emeryture. Nie wiem czy wiesz ze aby spoleczeństwo sie rozwijało potrzebne są dzieci. To tacy mali ludzie. Pewnie skończysz w smutnym domu dla starców bo nie wiem kto by sie chcial takim zgorzknialcem na starość opiekować.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
mnie to się wydaje że większośc niestety taka jest, ja sie zawsze uśmiecham za kasa bo za to mi placa w końcu, oczywiscie są pewne granice ale zeby od razu naskakiwac to przesada.

Niestety nei od dziś wiadomo ze nasz kraj jest przyjazny tylko posłom z immunitetem..... ani nie ma ulatwień dla niepełnosprawnych ( dla przykładu, w Norwegii jest takie prawo budowlane, ze kazdy dom budowany musi spełac warunki przystosowania do wózka inwalidzkiego i koniec i kropka.) ani dla matek z dziećmi ani dla osób po studiach bez pracy ani dla szukających pracy ani dla osób cięzko i lekko chorych - taka prawda
Madness is the gift, that has been given to me!!
Do forumka. Emerytury biorą się ze składek, a nie z płodzenia dzieci (czyt. przyszłych bezrobotnych i emigrantów). Ja na swoją płacę składki i żadne obce bachory nie muszą na mnie pracować. Póki co ja płacę na ich edukację i leczenie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15
Szanowny Panie anonimie, kto Panu takich bajek naopowiadał, że Pańska emerytura sfinansowana będzie ze składek, które Pan zapłacił? Naprawdę wierzy Pan w to, że wpłacone pieniążki ZUS odkłada na jakimś koncie, przypisanym do Pana? :D

Co do finansowania leczenia - biorąc pod uwagę wysokość składek na ubezpieczenie zdrowotne, opłacanych przeze mnie i mojego męża oraz średni koszt leczenia jednego ubezpieczonego łatwo obliczyć, że wraz z mężem finansujemy nie tylko leczenie nasze i dwójki naszych dzieci, ale i jeszcze jednej osoby, być może jakiegoś bezrobotnego frustrata, który z braku zajęcia spędza czas na czytaniu forów, które go zupełnie nie dotyczą ;)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
Anonim wyżej wylicza forumków, że są niedokształcone, a zasad funkcjonowania ZUS nie zna....

Już kiedyś w innym wątku pisałam. Gdyby nie te dzieci (wstrętne bachory, śliniące się, wrzeszczące, s****ące w pieluchę - ochyda ;) ), to za 20-30 lat leczyć Cię będzie babcia z trzęsącą się ręką, lub ledwo widzący dziadek, będzie wstawiał Ci nowe sztuczne serce....bo przy takim poziomie agresji (co za tym idzie frustracji, stresie) to serducho długo pukać też nie będzie;)

A jeśli nie będzie młodego pokolenia, to my staruchy popadamy jak muchy. Nikt zza granicy u nas nie będzie chciał pracować za takie psie pieniądze jakie w tej chwili obowiązują.

Dzieci to nie tylko nasza emerytura, ale też kręcąca się gospodarka.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja wam mowie ze to wlasciciel sklepu :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli to faktycznie właściciel sklepu, to mu bardzo współczuję wybranego targetu klientów;/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
a jeżeli koleś faktycznie ma takie doświadczenia, to co, jego biznes - jego sklep. Bedzie robił wyjatki, bo chcesz zrobic zakupy na 30/50zł? a nakrasc mozesz na więcej... wiec raczej słabo mu sie to opłaca. Raczej przykro ,że ma takie doswiadczenia.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jeśli ma doświadczenia ze złodziejstwem, to zakaz wpuszczania klientów akurat nie jest rozwiązaniem tej sytuacji.
Matki z dziećmi były, są i będą. I dla mnie paradoksem jest zakaz wpuszczania kobiety z wózkiem do sklepu z takim asortymentem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Czy tobie się naprawdę wydaje, że te dzieci będą pracować na twoją emeryturę? Chyba kpisz! Nie ma pracy dla obecnych absolwentów, a jak jest to za 1000zł więc tym bardziej nie będzie jej dla kolejnych młodych ludzi. Obecnie młodzież kształci się na koszt podatnika i emigruje za granicę. Albo siedzą na zasiłkach w polsce, ewentualnie popadają w konflikt z prawem i odsiadują wyroki. Płacą za to podatnicy. Po co więc nam więcej bezrobotnych? Brakuje etatów, nie ma wolnych miejsc w przedszkolach. Ludzie nie mają gdzie mieszkać, bo pracują na umowach śmieciowych i kredytu nie dostaną, a jak dostaną to mają problem go spłacić, ale rozmnażają się jak królik i skomlą jak im ciężko. Ja na swoją emeryturę płacę składki i mi się należy niezależnie od tego czy czyjeś dzieci będą pracowały czy nie. W tym celu nawet wylicza się kapitał początkowy (jakby ktoś nie wiedział). Nie obchodzi mnie co zus w tej chwili robi z tymi pieniędzmi. Mogą sobie nawet latać w kosmos za nie, ale gdy w wieku 67 lat przejdę na emeryturę będzie mi się ona poprostu należała.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9
Hehe nie dosc ze ZUSu nie zna to jeszcze niezly sobie interes nasz anonim wybrał, sklep z artykułami dla dzieci gdzie przeciez "nie ma obowiazku posiadania dziecka". Dla kogo wiec otworzyles ten sklep?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Współczuję Anonimowi traumatycznych doświadczeń z matką. Nikt kto ma normalną, szanującą się rodzinę nie powie w ten sposób nt matek z dziećmi - jak dla mnie ohyda. Poza tym nie rozumiem dlaczego taki ktoś brzydzący się matkami z wózkiem i ich bachorami spędza swój czas na forum Rodzina i Dziecko, czyta wątki które go nie dotyczą (lub może właśnie dotyczą, panie właścicielu?) i traci swój cenny czas na ich komentowanie. To się nazywa frustracja chyba?

I chciałabym przypomnieć Anonimowi, że zakładając ten wątek byłam zbulwersowana tym, że w sklepie z asortymentem dla niemowląt jest zakaz wpuszczania docelowej grupy Klientów tegoż sklepu - matek z dziećmi (w wózkach). Następnie pisałam co o tym sądzę. To tak dla przypomnienia, z moich wypowiedzi (ani opinii innych mam piszących w tym wątku) nie wynika że wymagamy ustępowania nam w kolejce, że wolno przechodzimy przez jezdnię czy lubimy sobie pokraść w sklepach. Czytanie a czytanie ze zrozumieniem to wielka różnica.

Poza tym wszystkim nic Ci ani do mojego dziecka o które starałam się 3 lata ani mojego wykształcenia ani sposobów spędzania czasu. Widzę że Twój sposób postrzegania świata jest mocno ograniczony skoro ie potrafisz sobie wyobrazić że ojciec dziecka może pracować w innym mieście/kraju/kontynencie i niektóre matki z tego lub innych powodów zabierają swoje dzieci WSZĘDZIE ze sobą. Tesco czynne 24h/d posiada też inny asortyment niż w/w Rodzyneczki
Wątek też jest po to by mamy robiące zakupy ze swoimi pociechami wiedziały gdzie nie są mile widziane. Na szczęście mamy jeszcze wiele sklepów gdzie możemy bez problemów zrobić niezbędne zakupy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dori_K to zwykły troll jest, nie ma co się przejmowac, dyskusja, wymiana poglądów, nie zgadzanie się to normalne na forum, jednak minimum kultury obowiązuje, ten Pan zeszedł niżej poziomu Nilu w czasie suszy wiec co się przejmowac - na forum kozak - a w twarz nie powie
Madness is the gift, that has been given to me!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
A nie nie, ja się nie przejmuję tylko pojąć nie potrafię takiej postawy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Byłam ostatnio w tym sklepie i oczom nie wierzyłam jak zobaczyłam ceny kaszek - 8.99zł. Z takimi cenami szybciutko się zwinie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
anonimie, jak nie będzie miał kto na Ciebie robić jak będziesz się wybierał na emeryturę, jak nie będzie młodszego pokolenia, które teraz jest niby wrzeszczącym bachorstwem, które będzie opłacało składki to niewiadomo ile byś składek płacił teraz to nic nie dostaniesz. jeżeli do zusu stale nie będą wpływać pieniądze to emerytury nie dostaniesz bo z czego??? zus po prostu padnie razem z twoimi pieniędzmi.
teraz to ty utrzymujesz emeryta, a niedługo "bachor" będzie robił na twoją emeryturę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak komuś cena nie pasuje to niech nie kupuje. Biegaj sobie po siedlu i szukaj tańszych. Nikt nie zmusza do kupowania po 8.99zł.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 12
Zakichany bogacz się znalazł..jak Cię stać na wszystko to się ciesz! Przy dziecku każdy grosz się liczy..jak sklepy będą tak podbijać ceny to niedługo kaszki będą po 10zł i więcej.
A Ty anonimie wydaj te swoje "miliony" na dobrego psychiatrę.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry