Widok

UWAGA na tej stacji sprzedaja trefne paliwo!!!!

Shell Temat dostępny też na forum:
Odradzam wszystkim tankowania na tej stacji. Byłem jej klientem kilka lat, ale to co zatankowalem w piatek pobilo rekordy oszustwa i przyzwoitosci!!!! Zatankowalem paliwo E95 za 100zl , samochod na codzien spala max 12 l/100km, po 30 min jazdy na tym paliwie(shell) (wyjechalem w trase) komputer pokazal 74l/100km i nie mial sily podjechac pod lekkie wzniesienie drogi. Zadzwonielem do servisu i opisalem problem, polecono mi natychmiast wrócic do dealera lub zajechac do innej stacji i zalac taka sama lub wieksza obietosc paliwa w porownaniu do Shella. Bylem daleko od Gdyni wiec tylko opcja 2 wchodzila w gre, po zalaniu 30l nowego paliwa samochod dostal mocy i spalanie spadlo do 16l/100km. Sprawe zglosilem do PIH ale jak wiadomo reka reke myje bo kolesie z mafi trzymaja sie razem i prawdopodobnie sprawa nigdy nie wyjdzie na jaw a kontrole zrobia po nowej dostawie paliw. Przestrzegam klientow szczegolnie kupujacych paliwo w weekendy. Chesz oszczedzic naprawe silnika to nie tankuj na Shell Karwiny.
Moja ocena
Shell kategoria: Stacje benzynowe
obsługa: 5

asortyment: 2

dodatkowe usługi: 4

przystępność cen: 3

ocena ogólna: 1

3.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziękuje za ten wpis, ustrzegł mnie przed wydaniem 650,00 zł za naprawę samochodu.
Jestem Kolejna ofiarą złych praktyk na tej stacji paliw.
Zatankowałam za 100,00 zł olej napędowy, następnego dnia samochód stracił swoja moc, serwis po podłączeniu do komputera wykazał uszkodzenie przepływomierza, koszt badanie 120 zł, przepływomierz 600 zł + 50 zł wymiana, taki by był koszt gdybym wyraziła zgodę na naprawe.
Wyjeździłam paliwo i zatankowałam na stacji Orlen olej Verva, samochód odżył prawie natychmiast.
PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED TANKOWANIE NA STACJI SHELL W GDYNI PRZY UL WIELKOPOSKIEJ
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5
UWAGA zatankowałem u tych złodziei w Sopocie. Niestety u mnie nie poszło tak gładko. Filtry paliwa do wymiany i gaźniki do regulacji. Posiadam motocykl a jak wiadomo motocykle są bardziej wrażliwe na jakość paliwa, silnik po tankowaniu nie miał wogole mocy spalił 2x więcej paliwa niż zwykle no a teraz wogóle nie pali :(( UWAGA na tych oszustów) SHELL złodzieje
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Podobnie jak koledzy zatankowałem swojego diesla na stacji shell. Było spoko dopóki nie złapał mróz - 10 stopni, nie taki straszny a jednak paliwo zamarzło. Nie wiem co mam powiedzieć na ten temat ale kolega tankował swoje auto w tym samym dniu obok mnie i tez mu zamarzło. Wnioski wyciągnijcie sami. Ja już tam nie tankuje.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja powiem tylko jedno . Nie od stacji zależy jakie mają paliwo tylko od dostawcy. Niestety ale w większości to już w cysternach paliwowych paliwo jest wymieszane.
Jestem pracownikiem shell i nie raz już spotkałam się z tego typem uwagami . Nie nasza wina ze paliwo jest takiej jakości.
Założę się ze wielu z was tankuje na innych stacja i tak samo narzeka , a teraz przypomina wam się zdarzenie i pach . Ja osobiście nie tankuje tylko na jednej stacji , tylko na wielu. I nie najtańsze paliwo ,tylko VPower ( jeśli chodzi o Shell) Jeśli auto ma być wydajniejsze to dbam o to.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ja również zatankowałam na Shellu a gdy złapał mróz 10 stopni paliwo zamarzło. Jeszcze tego samego dnia tankowałam na BP i już się taka sytuacja nie powtórzyła. Stanowczo odradzam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ale ściema, pewnie kierownik stacji to pisze.....hahahaha
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
TO ZE PALIWO JEST DO KITU TO JEDNO ,ALE OPROCZ NIEWYKWALIFIKOWANEGO PERSONELU JESZCZE KIEROWNICTWO STACJI "SHELL" W BYDGOSZCZY PRZY UL. WOJSKA POLSKIEGO WOLA O POMSTE DO NIEBA, DZIS TEN CZLOWIEK PROBOWAL MI WMOWIC ZE JEGO PERSONEL MOZE WYPISYWAC NA FAKTURZE ZA PALIWO DANE OBOJETNIE KOGO POMIMO PODANIA NA KARTCE KONKRETNYCH DANYCH , MALO TEGO ,PROSZAC O KOREKTE FAKTURY, TEN PAN POWIEDZIAL ZE NIE MAM NA NIEGO PODNOSIC GLOSU I SAMA SKORYGOWAC BLEDY JEGO PRACOWNIKOW- ZENADA!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Shell i tak zawsze będzie moją ulubioną stacją.Przykre że zawiódł tu tyle ludzi..Ale może to kogoś zachęci,teraz w Lidlu są za zakupy zniżki na Shella paliwo.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Na stacji Shell karwiny zostałem oszukany na kwotę 60zł. Moja wina, za gapowe się płaci, ale wszystkim kierowcom, którzy tam tankują doradzam dokładne liczenie reszty!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Liczenie reszty i sprawdzanie zgodności cen na paragonach polecam wszędzie . Dzisiaj wszyscy kantują, gdzie tylko się da.
Nie bądź frajerem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
My tam kiedyś tankowaliśmy gaz i w samochodzie tak śmierdziało gazem, że musieliśmy jeździć przy otwartych oknach. Przeważnie tankujemy na Lotosie i nigdy przenigdy coś takiego Nam się nie zdarzyło.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tankowałem praktyczni tylko na Shellu w Turku 62-700 i po wykręceniu świec zapłonowych okazało się że izolatorki są całkiem czerwone. To od mieszania paliwa z jakimś g...... Nie pole cam stacji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam.Takźe tankowałem na stacji shell w Turku i zatarłem pompe paliwa diesel.Potęźny koszt.Po spuszczeniu paliwa ze zbiornika to była smoła a nie paliwo.Tankowałem równocześnie drugie auto w benzynie na tej stacji i silnik hałasował,duźo palił tragedia.Zmieniłem stacje i jest super.Auto chodzi bardzo cicho,mało pali.Uwaga na stacje Shell w Turku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co za bzdury... Smierdzialo gazem bo byl nie dobry? Palnij sie w glowe... JAk sie jezdzi starym stolcem z nieszczelna instalacja to i gazem smierdzi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no kurcze jak sie poczyta opinie o stacjach beznynowych takie jak na goworku to przeciez trzeba siemocno nad tym zastanowic. gowork pl tam wszystko znajdziecie
Tylko naiwni tankują na stacjach Shell. Te ich certyfikaty jakości, ceny itp. Otwórzcie oczy ludzi bo szkoda waszych nerwów, pieniędzy i samochodów! NIE DLA SHELL !!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam dzisiaj tankowalem na tej stacji LPG. Ku mojemu zdziwieniu do zbiornika 50 litrowego zatankowalem 49,5 litra gazu. Instalacja jest szczelna bo sprawdziłem natychmiast, także wlalem ok 20% gazu więcej niż zwykle.
Ja tankuję zwykłą benzynę 95 i na gazie się nie znam, ale o co chodzi z tym niezadowoleniem?... - że do zbiornika 50l weszło 49,5l? To chyba nic dziwnego? Byłoby dziwne gdyby do zbiornika 49,5l weszło 50l gazu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Kategorycznie zakaz tankowania na stacjach shell w całej polsce !!!! To syf !!!!! Uważajcie !!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oprócz paliwa złej jakości to WiFi masz u nich tylko godzinę na dobę nawet filmu nie obejrzysz dlatego zmieniłem ich na bp lepsze paliwo i dostęp do internetu wszędzie bez problemów
Mają tam też najdroższy gaz w okolicy

Inne tematy z forum Karwiny

Nowe Karwiny (17 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w dzielnicy Karwiny, a więc w okolicy, gdzie od lat istnieje rozwinięta...

angielski Early Stage (3 odpowiedzi)

Czy ktoś ma jakieś opinie o tej szkole językowej? Prowadzą zajęcia w szkołach.

do góry