Widok

Ubezpieczenie mieszkania

chcemy ubezpieczyć mieszkanie ale nie wiem gdzie najlepiej i w miare cenowo , fajna bylaby opcja placenia miesiecznie lub kwartalnie
interesuje nas ubezpieczenie od pozaru , zalania , włamania ale rowniez innych rzeczy
może macie jakies ciekawe ubezpieczenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak potrzebujesz takiego "składanego" ubezpieczenia to w fajnej formie ma to SUG - wybierasz sobie elementy które chcesz ubezpieczyć - pd szyb po ściany i nawet preferowanych ubezpieczycieli, a potem raty i przychodzi Ci przykładowa wycena. Spodobało mi się właśnie to, że sama wybrałam zakres, a nie musiałam się godzić na jakiś pakiet, bo miał niby to co chcę i np. jakąś cześć którą uważałam za zbędną, a która była w cenie. Tutaj sobie można spróbowac wyklikać ofertę: http://www.sug-ubezpieczeni.pl/oferta/ubezpieczenie-domu-i-mieszkania.html a jak czegoś nie ma to zawsze warto zadzwonić i na pewno ktoś pomoże.

pzu tylko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

@janeczek

Z ubezpieczenia pod cesję nikt raczej nie skorzysta - musiałaby nastąpić katastrofa typu wybuch gazu, skutkująca nieodtwarzalnym zniszczeniem domu/mieszkania. I przed taką ewentualnością (czyli utratą przedmiotu zabezpieczenia kredytu) bank się zabezpiecza.
Zatem bierz najtańsze, co znajdziesz, a co bank zaakceptuje.

A osobno zrób polisę "dla siebie", na sensownych warunkach (oczekiwany przez ciebie zakres + rozsądna cena).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pzu sa

a co myślicie o tym ubezpieczeniu domu - http://pkoubezpieczenia.pl/dom-i-majatek/ubezpieczenie-moj-dom24 Razem z żona kupujemy dom za miastem na kredyt. Jednym z warunków wzięcia kredytu hipotecznego pod zastaw domu jest ubezpieczenie go. Kredyt bierzemy w PKO BP więc doradca polecił nam ww. ubezpieczenie. Oczywiście nie musimy koniecznie zdecydować się na nie ale szczerze mówiąc nie mam pomysłu jaką inną firmę ubezpieczeniową wybrać. PZU odpada bo miałem tam ubezpieczone auto i dość duże problemy z odzyskaniem kosztów jego naprawy po wypadku. Jeszcze rozważam Wartę ale znalazłem w necie dość dużo sprzecznych opinii więc sam nie wiem

Agent Ubezpieczeniowy PZU S.A.

Sandra Rydelek

tel. 515 875 922
(Gdańsk, pomorskie)

Ja mam ubezpieczenie mieszkania w PZU, tyle, że w pakiecie z paroma innymi co by taniej wyszło. Szczerze jestem zadowolona z wyboru, bo bank sprawuje się dobrze w przypadkach kryzysowych dla mnie.

> Najtańsze są w Aegonie

Prawdą to nie jest, a nawet gdyby było, to NAJTAŃSZE ubezpieczenie mieszkania można ewentualnie kupić dla banku, pod kredyt.
Nie dla siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najtańsze są w Aegonie , można płacić kwartalnie , podaję nr do Pani Roksany:606983499 , mniejsze rzeczy jeśli chodzi o odszkodowania do załatwienia przez telefon(zdjęcie),all risk też jest bo widziałam poniżej ,że ktoś o tym pisał.

My mamy wykupione ubezpieczenie mieszkania w firmie Uniqa - http://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla-ciebie/ubezpieczenie-mieszkania
Do wyboru mamy 4 pakiety:
MINI chroniący od pożaru, uderzenia pioruna, wybuchu, dymu, sadzy, huraganu, upadku statku powietrznego
MAXI dodatkowo chroniący od skutków: zalania, gradu i śniegu
MEGA oferujący najwyższy wariant ochrony od wszystkich ryzyk
TWÓJ sami decydujemy od jakich katastrof chcemy ubezpieczyć swój dom lub mieszkanie i na tej podstawie jest wyliczana nasza składka ubezpieczeniowa.

Ja mam właśnie całkowicie inne odczucia. Ubezpieczenie mieszkania mam na tyle komfortowe i kompleksowe, że jestem zadowolony z warunków i kwoty. Szczególnie, ze mieszkam w szemranej dzielnicy. dopiero zaczyna się wyprowadzanie patologii. a co do pracowników - ja na razie spotkałem samych niesamowicie pomocnych i usmiechniętych. Tobie też takich życzę :-)
Ja przy szukaniu ubezpieczenia skorzystałam z opcji Broker4u Pomogli mi znaleźć najlepsze ubezpieczenie dla mnie. Porównali ofertę kliku ubezpieczycieli i wskazali najlepszą dla mnie. Ogólnie bardzo mi pomogli.
Bardzo mądra decyzja. Ubezpieczenie mieszkania w obecnych czasach to naprawdę mądra decyzja. Sam posiadam ubezpieczenie all risk w PZU i po prostu jest spokojniejsze życie. Polecam każdemu
Witam ;)

Dla nowych (czyli takich, którzy jeszcze nie mieli ubezpieczonego mieszkania w PZU w ostatnim czasie) są największe zniżki. A dla tych tzw. naszych klientów są również zniżki ale z roku na rok co raz to mniejsze. Ale warto podkreślić, że jeśli się ma dobrego agenta to i z tym sobie poradzi, żeby było jak najlepiej dla klienta.

Pozdrawiam,
Sandra R.
ok dla nowych sa super duze znizki a dla stalych klientow juz ich nie ma ?

No i jeszcze jedno pytanie. Czy staly klient to ten co juz od dawna w PZU czy taki ktory kupil juz cos wczesniej u Ciebie ?
Witaj.
Jestem agentem ubezpieczeniowym PZU i bardzo chętnie doradzę Pani w odpowiednim ubezpieczeniu mieszkania.
A co ważne, dla nowych klientów mam super duże zniżki!!
Więc zapraszam do kontaktu :)

MÓJ TEL. 515-875-922

Pozdrawiam,
Sandra Rydelek
> pracownicy sa niemili

Nie generalizuj.
Niektóre pracowniczki są baaardzo miłe ;]
PZU jest zdecydowanie za drogie w stosunku do konkurencji. I pracownicy sa niemili.
Ja wycofalam sie stamtad w tym roku i teraz mam wszystko w Warcie. Rozszerzylam zakres, a i tak wyszlo mi o wiele taniej, niz w PZU.

Zaluje tylko, ze tak pozno sie zdecydowalam ...
Nie robię (szczególnie publicznie) czarnego PR-u żadenmu TU.
Ani reklamy.. żadne TU mi za nią nie płaci.

PZU jest ubezpieczycielem specyficznym. Warto, aby o tym pamiętać.
Z jednej strony.. składki za "standardy" są o niebo zawyżone.
Z drugiej: ubezpiecza ryzyka nieakceptowalne gdziekolwiek inddziej.

Likwidacja szkód...loteria.
Akurat w przypadku PZU zazwyczaj dobra.

Stać ich :D
No pewnie ze problemow nie robia.... dopoki placisz i nie zglosisz szkody.

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję na temat wyboru ubezpieczenia mieszkania z uwzględnieniem zakresu ochrony, ceny i sposobu płatności. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi ubezpieczycielami, takimi jak Ergo Hestia, Uniqa, Warta, Generali, PZU, Liberty i Compensia, omawiając zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty obsługi oraz wypłat odszkodowań. Dyskusja podkreśla znaczenie dokładnego przeczytania ogólnych warunków ubezpieczenia (OWU), zwłaszcza definicji zalania i limitów odpowiedzialności, oraz zaleca korzystanie z kalkulatorów porównawczych takich jak CUK czy Rankomat. Eksperci zwracają uwagę, że najtańsze ubezpieczenie nie zawsze jest najlepsze, a przy wyborze polisy warto konsultować się z dobrym agentem, który nie pracuje wyłącznie dla jednej firmy. Poruszane są również kwestie cesji dla banku, ubezpieczenia OC w życiu prywatnym oraz możliwości płatności ratalnych lub kwartalnych.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Elewacja zewnętrzna - jakie materiały i farby polecacie? (16 odpowiedzi)

Pogoda się zrobiła i czas pomyśleć o elewacji zewnętrznej domu. Z tego co zdążyłam się...

do góry