Widok

Ubezpieczenie mieszkania

chcemy ubezpieczyć mieszkanie ale nie wiem gdzie najlepiej i w miare cenowo , fajna bylaby opcja placenia miesiecznie lub kwartalnie
interesuje nas ubezpieczenie od pozaru , zalania , włamania ale rowniez innych rzeczy
może macie jakies ciekawe ubezpieczenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam ubezpieczone mieszkanie tak jakby w spółdzielni, oni chyba współpracują z jakąś firmą i można się do takiego ubezpieczenia podłączyć. Kosztuje to kilka złotych miesięcznie i jak na razie miałam jeden przypadek, że zalałam osobę mieszkającą piętro niżej i wszystko poszło z ubezpieczenia.
The woods are lovely, dark and deep...
Muszę sprawdzić jak to działa.
Ostatnio nas zalało - dobrze że bez problemu toczy się sprawa o ubezpieczenie. Jednak mieć w teczce ubezpieczenie śpi się spokojnie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam to podstawowe w spółdzielni, ale myślę żeby w styczniu dodatkowo jakieś wykupić.W cuk proponowali mi pakiet auto i mieszkanie i chyba się na niego zdecyduję.
Pewnie że warto mając swój dom czy mieszkanie pasuje je ubezpieczyć. ja akurat wynajmuje bo chyba takiego nie można ubezpieczyć?
Dobre są te pakiety, bo to wychodzi taniej niż płacić za każde ubezpieczenie osobno.
Jeśli masz wątpliwości, które ubezpieczenie jest najlepsze, skorzystaj z bazy specjalistów w ramach kampanii RD ERIF. Kampania trwa jeszcze tylko tydzień (do 15 kwietnia). Może specjaliści Ci coś doradzą?
To wszystko można sobie sprawdzić na kalkulatorze cuk, to chyba najwygodniej.
Serdecznie zapraszam do http://www.gdynia.bankieria.pl posiadamy w swojej ofercie 17 Towarzystw Ubezpieczeniowych i zawsze wybieramy razem z klientem dokładnie to, czego potrzebuje. Nie mamy problemu z przyjazdem do klienta, ale zapraszamy również do naszego biura w Gdyni przy ulicy Morskiej 122A. Serdecznie zapraszam do kontaktu pod numerem telefonu 510 647 953 lub 797 13 9595
Dobre narzędzie - sprawdziłam:)
Ze swojej strony polecam ubezpieczenie w Liberty. Jeśli weźmiesz opcję All Risk to nie przejmujesz się DOSŁOWNIE NICZYM. Full zestaw i śpisz spokojnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy pakiet auto i mieszkanie - w cuk nam taką opcję zaproponowano i nawet niedużo wyszło do płacenia.
Liberty Ubezpieczenia ma fajną ofertę All Risk. Cokolwiek prawdopodobnego by się nie stało w Twoim mieszkaniu, włącznie z zostawieniem włączonego żelazka - ubezpieczyciel wypłaci pieniądze. Także spoko co nie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja ubezpieczam swoje mieszkanie w PZU - ich polisa ubezpiecza przed wszystkim tym co wymieniłaś. Pamiętam, że kiedyś mieliśmy przepięcie i nam wysiadła połowa urządzeń elektrycznych w domu i udało odzyskać się dużą część pieniędzy dzięki ich ubezpieczeniu. ;)
Ja dom ubezpieczyłem w Polskiej Kancelarii Brokerskiej - mają tam świetną ofertę ubezpieczeń zapewniających optymalną ochronę, także polecam.
cuk to ma niezłą porównywarkę - kalkulator do szukania taniego ubezpieczenia
ja do tej pory nie miałam właśnie ale odkąd w mojej okolicy zaczeli grasować złodzeieje i okradli moją sąsiadke to się ubezpieczyłam ;) Wybrałam dośc tanią opcję, http://www.ideafairplay.pl/produkt/47/mieszkanie , jest tam sporo opcji dodatkowych, dzięki czemy w koncu czuję sie bezpieczna ;)
Ja mam ubezpieczone w LIberty, cenowo wychodzi dobrze. Nie wiem jak z płatnościami kwartalnymi ale chyba coś da się ugrać.
Prawda, również polecam Liberty, mam u nich ubezpieczenie i spisują się nienagannie :-)
Zalanie zalaniu nie równe, Tak jak jeden z użytkowników powiedział, ubezpiecz się na pakiety czyli od wszystkiego, W ten czas ubezpieczyciel nie ma wyjścia, co cokolwiek by się stało. Nawet w sądzie masz dożo dużo większe szanse jeśli będzie się migał. :D Pooglądaj oferty paru ubezpieczycieli, potem do prawnika i skonsultuj co w razie gdyby. I tak na przykład jeśli ubezpieczysz mieszkanie od zalania.

Ale od jakiego zalania? przez strażaków w czasie gaszenia pożaru, od awarii instalacji wodnej, od zalania sąsiada czy od zalania siebie samego przez pomyłkę ?? Jak widzisz opcji jest dużo, a ubezpieczyciel ma jak cię kantować - dlatego to poważna decyzja i musisz rozsądnie wybrać.

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję na temat wyboru ubezpieczenia mieszkania z uwzględnieniem zakresu ochrony, ceny i sposobu płatności. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi ubezpieczycielami, takimi jak Ergo Hestia, Uniqa, Warta, Generali, PZU, Liberty i Compensia, omawiając zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty obsługi oraz wypłat odszkodowań. Dyskusja podkreśla znaczenie dokładnego przeczytania ogólnych warunków ubezpieczenia (OWU), zwłaszcza definicji zalania i limitów odpowiedzialności, oraz zaleca korzystanie z kalkulatorów porównawczych takich jak CUK czy Rankomat. Eksperci zwracają uwagę, że najtańsze ubezpieczenie nie zawsze jest najlepsze, a przy wyborze polisy warto konsultować się z dobrym agentem, który nie pracuje wyłącznie dla jednej firmy. Poruszane są również kwestie cesji dla banku, ubezpieczenia OC w życiu prywatnym oraz możliwości płatności ratalnych lub kwartalnych.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Elewacja zewnętrzna - jakie materiały i farby polecacie? (16 odpowiedzi)

Pogoda się zrobiła i czas pomyśleć o elewacji zewnętrznej domu. Z tego co zdążyłam się...

do góry