Widok

Ubezpieczenie mieszkania

chcemy ubezpieczyć mieszkanie ale nie wiem gdzie najlepiej i w miare cenowo , fajna bylaby opcja placenia miesiecznie lub kwartalnie
interesuje nas ubezpieczenie od pozaru , zalania , włamania ale rowniez innych rzeczy
może macie jakies ciekawe ubezpieczenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
> ubezpiecz się na pakiety czyli od wszystkiego

Słyszałeś o czymś takim jak OWU?
Ubezpieczenie all-risk, bo zapewne o tym piszesz, to ubezpieczenie "Od wszystkiego oprócz.." i tu lista wyłączeń odpowiedzialności TU.
Jeśli zdarzenie jest na liście wyłączeń, to mimo, że masz "od wszystkiego" żaden sąd ci nie pomoże.

Ubezpieczenie w all-risk'u jest trudniejsze do zrozumienia dla laika niż ryzyka nazwane. I generalnie.. zakres realnej ochrony jest niewiele większy.
Owszem.. chroni np. od uszkodzeń dachu spowodowanych defekacją Latającego Potwora Spaghetti, ale przed inwazją kosmitów już niekoniecznie (wyłączenie działań wojennych itp..)

> od jakiego zalania? przez strażaków w czasie gaszenia pożaru, od awarii instalacji wodnej, od zalania sąsiada czy od zalania siebie samego przez pomyłkę ??

W każdym normalnym TU wszystkie wyżej wymienione zdarzenia objęte są zakresem ubezpieczenia.

Uważać trzeba na akwaria i łóżka wodne (jeśli takowe się posiada), bo tu bywa różnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy ubezpieczenie mieszkania w kredycie.
TO nie wy macie, tylko bank ma.
Wy nie macie ubezpieczenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jasne, że spoko. Też mam ubezpieczenie w Liberty, ostatnio dodałam jeszcze sobie pakiet turystyczny i składki są naprawdę niewielkie.
Dużo w tym racji. Jak to, że kupując mieszkanie na kredyt NIE JEST TWOIM MIESZKANIEM, póki nie spłacisz kredytu.

A ubezpieczenie, moim zdaniem najlepsze dla mieszkania to ALL RISK w Liberty lu
Ja też akurat zaufałam PZU i nie zawiodłam się, gdy byłam w potrzebie. Polecam też ze względu na niskie stawki w obszernej ofercie.
No tak to jest z kredytami... A ubezpieczenie to warto w pakiecie brać to taniej wychodzi jak mi w cuk liczyli niedawno.
Generalnie warto ubezpieczyć, ubezpieczenie mieszkania chroni od wielu nieprzyjemności. Z ubezpieczycieli polecam CI PZU - sam w nim mam, nie przysparzają problemów, przynajmniej mi
No pewnie ze problemow nie robia.... dopoki placisz i nie zglosisz szkody.
Nie robię (szczególnie publicznie) czarnego PR-u żadenmu TU.
Ani reklamy.. żadne TU mi za nią nie płaci.

PZU jest ubezpieczycielem specyficznym. Warto, aby o tym pamiętać.
Z jednej strony.. składki za "standardy" są o niebo zawyżone.
Z drugiej: ubezpiecza ryzyka nieakceptowalne gdziekolwiek inddziej.

Likwidacja szkód...loteria.
Akurat w przypadku PZU zazwyczaj dobra.

Stać ich :D
PZU jest zdecydowanie za drogie w stosunku do konkurencji. I pracownicy sa niemili.
Ja wycofalam sie stamtad w tym roku i teraz mam wszystko w Warcie. Rozszerzylam zakres, a i tak wyszlo mi o wiele taniej, niz w PZU.

Zaluje tylko, ze tak pozno sie zdecydowalam ...
> pracownicy sa niemili

Nie generalizuj.
Niektóre pracowniczki są baaardzo miłe ;]
Witaj.
Jestem agentem ubezpieczeniowym PZU i bardzo chętnie doradzę Pani w odpowiednim ubezpieczeniu mieszkania.
A co ważne, dla nowych klientów mam super duże zniżki!!
Więc zapraszam do kontaktu :)

MÓJ TEL. 515-875-922

Pozdrawiam,
Sandra Rydelek
ok dla nowych sa super duze znizki a dla stalych klientow juz ich nie ma ?

No i jeszcze jedno pytanie. Czy staly klient to ten co juz od dawna w PZU czy taki ktory kupil juz cos wczesniej u Ciebie ?
Witam ;)

Dla nowych (czyli takich, którzy jeszcze nie mieli ubezpieczonego mieszkania w PZU w ostatnim czasie) są największe zniżki. A dla tych tzw. naszych klientów są również zniżki ale z roku na rok co raz to mniejsze. Ale warto podkreślić, że jeśli się ma dobrego agenta to i z tym sobie poradzi, żeby było jak najlepiej dla klienta.

Pozdrawiam,
Sandra R.
Bardzo mądra decyzja. Ubezpieczenie mieszkania w obecnych czasach to naprawdę mądra decyzja. Sam posiadam ubezpieczenie all risk w PZU i po prostu jest spokojniejsze życie. Polecam każdemu
Ja przy szukaniu ubezpieczenia skorzystałam z opcji Broker4u Pomogli mi znaleźć najlepsze ubezpieczenie dla mnie. Porównali ofertę kliku ubezpieczycieli i wskazali najlepszą dla mnie. Ogólnie bardzo mi pomogli.

Ja mam właśnie całkowicie inne odczucia. Ubezpieczenie mieszkania mam na tyle komfortowe i kompleksowe, że jestem zadowolony z warunków i kwoty. Szczególnie, ze mieszkam w szemranej dzielnicy. dopiero zaczyna się wyprowadzanie patologii. a co do pracowników - ja na razie spotkałem samych niesamowicie pomocnych i usmiechniętych. Tobie też takich życzę :-)

My mamy wykupione ubezpieczenie mieszkania w firmie Uniqa - http://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla-ciebie/ubezpieczenie-mieszkania
Do wyboru mamy 4 pakiety:
MINI chroniący od pożaru, uderzenia pioruna, wybuchu, dymu, sadzy, huraganu, upadku statku powietrznego
MAXI dodatkowo chroniący od skutków: zalania, gradu i śniegu
MEGA oferujący najwyższy wariant ochrony od wszystkich ryzyk
TWÓJ sami decydujemy od jakich katastrof chcemy ubezpieczyć swój dom lub mieszkanie i na tej podstawie jest wyliczana nasza składka ubezpieczeniowa.

Najtańsze są w Aegonie , można płacić kwartalnie , podaję nr do Pani Roksany:606983499 , mniejsze rzeczy jeśli chodzi o odszkodowania do załatwienia przez telefon(zdjęcie),all risk też jest bo widziałam poniżej ,że ktoś o tym pisał.

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję na temat wyboru ubezpieczenia mieszkania z uwzględnieniem zakresu ochrony, ceny i sposobu płatności. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi ubezpieczycielami, takimi jak Ergo Hestia, Uniqa, Warta, Generali, PZU, Liberty i Compensia, omawiając zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty obsługi oraz wypłat odszkodowań. Dyskusja podkreśla znaczenie dokładnego przeczytania ogólnych warunków ubezpieczenia (OWU), zwłaszcza definicji zalania i limitów odpowiedzialności, oraz zaleca korzystanie z kalkulatorów porównawczych takich jak CUK czy Rankomat. Eksperci zwracają uwagę, że najtańsze ubezpieczenie nie zawsze jest najlepsze, a przy wyborze polisy warto konsultować się z dobrym agentem, który nie pracuje wyłącznie dla jednej firmy. Poruszane są również kwestie cesji dla banku, ubezpieczenia OC w życiu prywatnym oraz możliwości płatności ratalnych lub kwartalnych.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Elewacja zewnętrzna - jakie materiały i farby polecacie? (16 odpowiedzi)

Pogoda się zrobiła i czas pomyśleć o elewacji zewnętrznej domu. Z tego co zdążyłam się...

do góry