Widok

Ubezpieczenie mieszkania

chcemy ubezpieczyć mieszkanie ale nie wiem gdzie najlepiej i w miare cenowo , fajna bylaby opcja placenia miesiecznie lub kwartalnie
interesuje nas ubezpieczenie od pozaru , zalania , włamania ale rowniez innych rzeczy
może macie jakies ciekawe ubezpieczenia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To wszystko można sobie sprawdzić na kalkulatorze cuk, to chyba najwygodniej.
Jeśli masz wątpliwości, które ubezpieczenie jest najlepsze, skorzystaj z bazy specjalistów w ramach kampanii RD ERIF. Kampania trwa jeszcze tylko tydzień (do 15 kwietnia). Może specjaliści Ci coś doradzą?
Dobre są te pakiety, bo to wychodzi taniej niż płacić za każde ubezpieczenie osobno.
Pewnie że warto mając swój dom czy mieszkanie pasuje je ubezpieczyć. ja akurat wynajmuje bo chyba takiego nie można ubezpieczyć?
Ja mam to podstawowe w spółdzielni, ale myślę żeby w styczniu dodatkowo jakieś wykupić.W cuk proponowali mi pakiet auto i mieszkanie i chyba się na niego zdecyduję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ostatnio nas zalało - dobrze że bez problemu toczy się sprawa o ubezpieczenie. Jednak mieć w teczce ubezpieczenie śpi się spokojnie :)
Muszę sprawdzić jak to działa.
Ja mam ubezpieczone mieszkanie tak jakby w spółdzielni, oni chyba współpracują z jakąś firmą i można się do takiego ubezpieczenia podłączyć. Kosztuje to kilka złotych miesięcznie i jak na razie miałam jeden przypadek, że zalałam osobę mieszkającą piętro niżej i wszystko poszło z ubezpieczenia.
The woods are lovely, dark and deep...
Agent Ubezpieczeniowy PZU - Sandra Rydelek, tel. 515-875-922

Bardzo atrakcyjne zniżki dla nowych klientów, polecam!
My mamy z kolei w compensie, był duży wybór tak zwanych ryzyk, no i cenowo też nie wychodzi najdrożej dla naszych 50m2. Najlepiej zapytaj agentów od różnych ubezpieczycieli i potem będziesz miała porównanie.
Ja bym stawiał na Pzu, oferta i cena dobrze dobrane. Pomimo tego radzę na początku sprawdzić wszystkie oferty w rankomacie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przez internet to można też w cuk załatwić z tego co widziałam.Po remoncie też chcemy ubezpieczyć mieszkanie.
Ja ostatnio skorzystałem z usług firmy Perfecta, wysłałem e-mail z tym co mniej więcej bym chciał mieć na polisie i danymi potrzebnymi do przeliczenia składki, dostałem odpowiedź z dwiema ofertami, najtańszą i optymalną, potem przyjechał Pan do mnie i załatwiliśmy resztę formalności.
Polecam, można załatwić wszystko bez wychodzenia z domu i ponoć mają ok 20 towarzystw w ofercie więc wiedzą w czym wybierać.
Może trochę zachwalam ale byłem bardzo zadowolony, w przyszłym roku napewno znowu skorzystam.
Jak ktoś byłby zainteresowany to podaję e-mail: biuro@perfectaubezpieczenia.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ale przecież ubezpieczenie mieszkania to nie jest duży koszt, a jeszcze tak małego..Ja też liczyłam na kalkulatorze majątkowym cuk -a i tam wyszły naprawdę małe opłaty za ubezpieczenie.W innym wątku też na ten temat rozmawialiśmy na forum.
@monira:

A kalkulator w Necie podpowie Ci o kruczkach i różnicach, czasami trudno uchwytnych ale istotnych, w OWU?
Niestety.. bardzo często jest tak, że ludzie porównują głównie cenę. I wszystko jest cacy, dopóki nie przydarzy się szkoda. I wtedy jest biadolenie, że firma X to oszuści lub wręcz generalizacja, że wszystkie firmy to oszuści :)
Jak ktoś się nie zna na ubezpieczeniach, to lepiej, żeby zaufał dobremu agentowi. Oczywiście: nie agentowi wyłącznemu jednej firmy :D
Polisa kupiona przez Agenta nie kosztuje przecież ani złotówki więcej.. a może nawet kosztować mniej, bo czasami agent ma możliwość wpływu na cenę polisy w pewnym zakresie.

> Zdecydowałam się na compensę

Generalnie jestem daleki od reklamy czy antyreklamy konkretnych TU, ale powiem Ci, że dobrze trafiłaś. Mają świetny stosunek zakresu do ceny. Szczególnie w polisach typu 19044 (bo 19050 są nieco przedrożone)
Sąsiad zalał mieszkanie i poszło z Waszego ubezpieczenia? To nie Wasza szkoda! Sąsiad powinien zapłacić za szkody! Przez to składkę będziecie mieli wyższą. W takim przypadku sąsiad powinien mieć wykupione dodatkowe ubezpieczenie lokatorskie. Jeśli nie ma, płaci za Wasz remont z własnej kieszeni.
Asienkaj ja w wyborze pomagałam sobie korzystając z kalkulatora w necie - znacząco upraszcza proces poszukiwania. Zdecydowałam się na compensę. Wreszcie spłaciłam kredyt na swoje małe 30-metrowe mieszkanko. Ciasne, ale własne. Teraz, jak nie mam obowiązkowego ubezpieczenia w kredycie, mogłam poszukać na własną rękę i wybrać najlepsze dla mnie. Zastanawiam się, jak ludzie mogą nie ubezpieczać mieszkań. Przecież wypadki chodzą po ludziach. Poza tym trzeba dbać o swoje :)
My w Pocztowym TUW mamy i teraz sąsiad zalał sufit w kuchni troszkę w przedpokoju i dopiero co wyremontowanym pokoju i dostaliśmy prawie tysiaka. A płacimy 100zł rok.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
Ceny polis kupowanych bezpośrednio w firmie ubezpieczeniowej i u agenta w większości przypadków nie różnią się od siebie. No chyba, że mowa jest o jakiś większych kwotach wtedy można ewentualnie ponegocjować. Popytaj jeszcze na tym forum http://www.forum-kredytowe.pl/f152/ - uzyskałem tam pomoc w swojej sprawie.
ostatecznie sasiad udostepnil mi swoja polise, niestety okazalo sie, ze nie ma wykupionego oc, takze nie jestem w stanie dochodzic odszkodowania z jego polisy:(
takze wyszlo na jego,
nie rozumiem takich ludzi, mieszkaja w bloku, ( tak jak on , w dodatku na ostatnim pietrze), a polise ma taka , ze ubezpiecza tylko siebie na wypadek szkody

Podsumowanie:

Wątek zawiera dyskusję na temat wyboru ubezpieczenia mieszkania z uwzględnieniem zakresu ochrony, ceny i sposobu płatności. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi ubezpieczycielami, takimi jak Ergo Hestia, Uniqa, Warta, Generali, PZU, Liberty i Compensia, omawiając zarówno pozytywne, jak i negatywne aspekty obsługi oraz wypłat odszkodowań. Dyskusja podkreśla znaczenie dokładnego przeczytania ogólnych warunków ubezpieczenia (OWU), zwłaszcza definicji zalania i limitów odpowiedzialności, oraz zaleca korzystanie z kalkulatorów porównawczych takich jak CUK czy Rankomat. Eksperci zwracają uwagę, że najtańsze ubezpieczenie nie zawsze jest najlepsze, a przy wyborze polisy warto konsultować się z dobrym agentem, który nie pracuje wyłącznie dla jednej firmy. Poruszane są również kwestie cesji dla banku, ubezpieczenia OC w życiu prywatnym oraz możliwości płatności ratalnych lub kwartalnych.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Elewacja zewnętrzna - jakie materiały i farby polecacie? (16 odpowiedzi)

Pogoda się zrobiła i czas pomyśleć o elewacji zewnętrznej domu. Z tego co zdążyłam się...

do góry