Widok

Ubezpieczenie samochodu

Sprawa jest nastepujaca mam stare auto ktore chce zezlomowac, skonczylo sie w nim ubezpieczenie, gdzie w jakiej ubezpieczalni moge ubezpieczyc auto na miesiac wkoncu po co mam tracic kase na caloroczne oc skoro i tak tego samego dnia auto trafi na zlomowisko a bez aktualnych oplat nie moge go sprzedac
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jakiej kary za co ??? pozatym auto nie jest na mnje wiec kto i jak by mniecmial odszukac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Serio to możesz jeszcze zabulić 3.700 kary za brak OC, poza kosztami samego ubezpieczenia.
Zadzwoń lub napisz do mnie - zobaczymy, jak z tego wybrnąć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sprawa jest taka ze auto bylo ubezpieczone do 10 marca, ja kupilem je w polowie stycznia wiedzialem ze ma krotkie oc ale przespalem moment gdy jeszcze trwalo, typowy trup za 800 na dojazdy do pracy, stan agonia nie oplacalne naprawy, od osoby figurujacej w dowodzie na ktora jest ubezpieczenie bylo jeszcze 3 wlascicieli, ktorzy tak jak ja nie rejestrowali zlomka na siebie, dlatego pisze ze ubezpieczenie sie skonczylo serio musze teraz wykupic pelne oc zeby sie tego zelastwa pozbyc ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tak btw:
Co znaczy "skończyło się ubezpieczenie"?
Wypowiedziałeś umowę z końcem okresu na jaki była zawarta? Bo jeśli nie, a składka za poprzedni rok była opłacona w całości, to ubezpieczenie Ci się nie skończyło tylko z automatu zostało przedłużone na kolejny rok.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W żadnej.
OC (poza szczególnymi przypadkami, które Ciebie nie dotyczą) zawiera się zawsze na rok.
Jednak po złomowaniu auta możesz odzyskać niewykorzystaną część składki (pro rata temporis).
Żeby nie nadpłacać za dużo możesz też oczywiście wziąć płatność ratalną np. kwartalną.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry