Widok

Uciążliwe sąsiedztwo -ul. Norblina

Dom i mieszkanie Temat dostępny też na forum:
Niestety jestem mieszkańcem bloku przy ul. Chełmońskiego. Sąsiedztwo to 2 domki 1rodzinne(ul.Norblina) Właściciel 1 z nich zachowuje się jakby mieszkał na odludziu. Codziennie ok. 6 rano zaczyna się piłowanie palet, którymi później pali w piecu. Od iluś miesięcy trwa tez budowa jakichs płotów, garaży.Ale ciagłe remonty i szlifowanie łódki trwaja od kilku lat. Jestesmy tym wykończeni - ich dom znajduje się 50 m w linii prostej od naszegio bloku. W końcu poszlismy z pretensjami do właściciela, którym okazał się kierownikiem budowy INPRO. Wiecie co nam powiedział? Żebysmy się wyniesli, jeśli nam się nie podoba. Co gorsza banda robotników na podwórzu zaczęła robić uwagi pod naszym adresem gdy wyszlismy na balkon. Jeśli INPRO ma takich pracowników- bo spodziewam się że robotnicy to pracownicy INPRO na fuchach, to współczuję. Co mam zrobić z tym fantem? Własciciel domu przy Norblina ma nas najwyraźniej .... i czuje się paniskiem pełna gęba u siebie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to sie umowcie w bloku i tez zacznijcie pilowac od piatej rano
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
naprawdę czasami mam ochotę zrobic cos na złość, ale przeciez nie o to chodzi. Staram się szanować innych i wkurza mnie jak ktoś czuje się bezkarny, a zatruwa życie wszystkim w naszym bloku. Do spółdzielni nie mogę napisać, bo to prywatna posesja, a właścciel domu nic sobie nie robi z tego, ze innym przeszkadza. Straż miejska odpowiedziała mi, ze od 6 do 22 moze robić co mu się zywnie podoba - jest bezkarny. Jest kierownikiem Inpro i uważa się za panisko, które wszystko może. Powoływał się na Inpro - dlatego o tym piszę - czy to jest firma, która wszystko moze w Gdańsku - tak to wyglądało z rozmowy? Załamka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to masz niezłą motywację - zrzuć kolesia ze stołka i sam zostań kierownikiem w Inpro :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
to są inmisje, długotrwałe zakłócanie spokoju i uciążliwy hałas, nawet kierownik jakiegoś tam "inpro" musi liczyć się z sąsiedztwem. Proszę zwrócić się do niego na piśmie o zaprzestanie uciążliwości, bo spotkacie się w sądzie, no i wzywać policję za każdym razem. A pracownicy to niech uważają, czy pracują tam na umowę o prace czy na czarno, bo będą mieli problemy. To dziwne, że jakis tam szef "inpro" mieszka przy Norblina, w nędznej dzielnicy, czy to przy ośrodku zdrowia, bo tam zawsze były jakieś prace, gdy jeszcze tam mieszkałam...?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
odp.taka sama jak do jolci , co to jej sąsiedztwo komunalno-socjalnych przeszkadza. Jak z ciebie takie panisko to kup ziemie , jakieś 5 ha i sie buduj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nagraj ich i poskarż sie straży miejskiej. Jesli to nie poskutkuje to wstań parę razy o 5.00 i puść im Chopina na cały głośnik :)
Głupota i wszechświat nie mają kresu, nie znają granic... :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
jest prezes, jest zarząd. On jest tylko kierownikiem, czyli pracownikiem najemnym, złóż skargę do firmy. Budowlankę powoli zaczyna dotykać kryzys, więc jeśli robi złą reklame firmie ktoś mu zwróci uwagę. Tak na marginesie kiedyś w Kartuzach wyskoczył mi z ulicy Bielińskiego gdzie jest nakaz jazdy w prawo gość. Skręcił w lewo przejechał przez wysepkę nissanem note koloru szary metalik z lekką wgniotką ze znaczkiem inpro, oczywiście aby nie wjechac w niego musiałem dać po heblach. Może to ten sam kulturalny człowiek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Oliwa

gdzie chodzicie do stomatologa? (11 odpowiedzi)

Gdzie chodzicie do stomatologa częściowo refundowanego przez NFZ? proszę o rady i namiary na...

do góry