Widok
Przeczytaj to uważnie Zybi,bo drugi raz nie napiszę.Patologię to szukaj w swojej rodzinie,a nie w Tbs-ach.Mam mieszkanie w takim bloku za które musiałam wpłacić nie małą kaucję.Jestem wykształconą osobą i moje dzieci również studiują na Politechnice Gdańskiej.Pracuję prowadząc firmę od wielu.,wielu lat i nie szlajam się w nocy ulicami z piwem w ręku.Takich rodzin jak moja jest tu ogromnie dużo i wszystkim nam ubliżasz.Tbsy to nie są mieszkania socjalne.Zanim zaczniesz ubliżać innym to najpierw trochę informacji zaczerpnij.
Typowa blondynka :-)
TAK TBSy to takie polskie apartamentowce w których mieszkają głównie doktoranci z najlepszych wyższych uczelni oraz szacowni biznesmeni.
Na klatkach porysowany wykruszony tynk bazgroły markerami oraz kałuże z moczu to sprawka tego artysty z 2 piętra który takie performance organizuje :-).
TAK TBSy to takie polskie apartamentowce w których mieszkają głównie doktoranci z najlepszych wyższych uczelni oraz szacowni biznesmeni.
Na klatkach porysowany wykruszony tynk bazgroły markerami oraz kałuże z moczu to sprawka tego artysty z 2 piętra który takie performance organizuje :-).
Witam.Wiesz co "brunecie wieczorową porą" chyba troszkę przesadzasz-wklej fotkę tych bazgrołów i wykruszonego tynku,bo jakoś nie zauważyłam-mieszkam tu 5 lat,a i nie zapomnij o kałużach z moczu.
Nie są to apartamentowce,ale napewno nie mieszka tu "element" a normalni ludzie o lepszym i gorszym wykształceniu,których stać na zapłacenie kaucji,która wcale nie jest tak mała.To nie mieszkania socjalne,które dostaje się ot tak.
Pozdrawiam mimo wszystko.
Nie są to apartamentowce,ale napewno nie mieszka tu "element" a normalni ludzie o lepszym i gorszym wykształceniu,których stać na zapłacenie kaucji,która wcale nie jest tak mała.To nie mieszkania socjalne,które dostaje się ot tak.
Pozdrawiam mimo wszystko.
Na Ujeścisku (tym od Piotrkowskiej i Jeleniogórskiej) jest jeziorko. Wokół jeziorka jest alejka, a przy alejce są ławeczki. Na tyłach jest malowniczy ugór, krzaczory i lasek. Nocną porą faktycznie zbiera się tam miejscowa szlachta. :)
Dzielnica jest OK, jak już napisano, typowa sypialnia, same nowe bloki, minusy - za mało sklepów, za rzadko kursujące autobusy, poranne korki. Generalnie mieszka się fajnie, ale jeśli studiujesz, wybierz coś bliżej trasy SKM lub głównej magistrali, stracisz pół życia wyjeżdżając z Ujeściska albo na nie wracając.
Dzielnica jest OK, jak już napisano, typowa sypialnia, same nowe bloki, minusy - za mało sklepów, za rzadko kursujące autobusy, poranne korki. Generalnie mieszka się fajnie, ale jeśli studiujesz, wybierz coś bliżej trasy SKM lub głównej magistrali, stracisz pół życia wyjeżdżając z Ujeściska albo na nie wracając.
Napiszę tak.
Ujeścisko to fajna dzielnica; mieszkała na niej moja śp. babcia (mieszkała w części należącej do SM Ujeścisko - tzn. ul. Przemyska). I w tej części jak nie raz u niej nocowałem(lata, 2006, 2007, 2008) to żadnej patologii nie było. A o części, gdzie jest szkoła, ul. Piotrkowska, Wadowicka i Jeleniogórska to nie słyszałem nigdy źle. Pozdrawiam.
,,Brunecie...,,nie ubliżaj blondynkom,bo są one bardziej inteligentne niż Ty.Twoja opinia ubliża innym ludziom,a te kałuże z moczu i odrapany tynk jest chyba u Ciebie w bloku.Mieszkam tu 7 lat w GTBS i klatki są czyściutkie,pachnące i bez odpadającego tynku.Nikt tu nie jest żadnym elementem.Pod oknami sąsiedzi robią sobie estetyczne,kwiatowe ogródki,jest spokój.Każdy dba tu o porządek,nie tylko administracja.Wielu pożytecznych rzeczy mógłbyś się nauczyć od tych ludzi,a nie tylko ich oczerniać.To co wypisujesz tu to Twoje omamy wzrokowe i powinieneś zgłosić się jak najszybciej do lekarza.To wszystko w tym temacie.Nie będę z tobą więcej dyskutować,bo nie mam ochoty zniżać się do Twojego poziomu.