Widok
Mieszkam na ostatnim piętrze w bloku bez windy.
Nie wyobrażam sobie zostawiać wózka na parterze, prawie pod drzwiami Sąsiadów. Miejsca jest bardzo mało.
Do tego jedni Sąsiedzi mają dwa duże psy i nie wyobrażam sobie, żeby ocierały się i obwąchiwały rzeczy Mojego Maluszka.
Sama wynoszę wózek z piwnicy i po spacerze znoszę spowrotem (nawet teraz, w 8-ym mc-u Ciąży).
Wystarczy, że jedna z moich Sąsiadek zostawia swój wózek i już jest problem z przejściem. Obijam się targając nasz.
Co by było gdyby wszyscy tak postępowali (???)
Może ktoś po prostu przestawił Twój wózek...
Oby szybko się odnalazł.
Nie wyobrażam sobie zostawiać wózka na parterze, prawie pod drzwiami Sąsiadów. Miejsca jest bardzo mało.
Do tego jedni Sąsiedzi mają dwa duże psy i nie wyobrażam sobie, żeby ocierały się i obwąchiwały rzeczy Mojego Maluszka.
Sama wynoszę wózek z piwnicy i po spacerze znoszę spowrotem (nawet teraz, w 8-ym mc-u Ciąży).
Wystarczy, że jedna z moich Sąsiadek zostawia swój wózek i już jest problem z przejściem. Obijam się targając nasz.
Co by było gdyby wszyscy tak postępowali (???)
Może ktoś po prostu przestawił Twój wózek...
Oby szybko się odnalazł.
widzialam ostanio w gdyni przy dworcu głównym czerwoną, trzykołową spacerówkę za 100 zł w komisie w gdyni- ludzie wyjechali zagranice i oddali wózek uzywany przez miesiac. jak sie nie znajdzie (ktos mogl wziac go sobie do wozenia zlomu niestety to czesta praktyka) to moze jest jakas alternatywa.
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Nam ukradli zupełnie nowy wózek z dodatkową wyprawką. Przyjechalismy po niego specjalnie do Gdańska, zapakowalismy do bagażnika i pojechaliśmy zjeść do ikei. Nie było nas godzinkę. Wracamy, a bagażnik pusty. Zglosiliśmy na policje, ale powiedzieli żeby nie oczekiwać cudów. Przeglądamy fora i portale aukcyjne, może wystawią. Nic tylko przeklinać można :-(((
Na podziemnym, zawsze tam stawialiśmy... do czasu. Kamery podobno są, ale co którąś alejkę. Zabezpieczyli materiał, ale jak już wspomniałam, na cuda mamy nie liczyć :-( To był wózek Chicco Trio Living Smart http://www.smyk.com/chicco-trio-living-smart-wozek-wielofunkcyjny-kolor-tecna-2014,p1083289751,swiat-niemowlaka-p Poza tym jeszcze bielizna ciążowa i inne dodatki, w sumie prawie 3000 poszło. Najgorsze jest to, że mój mąż popytał po forach jak mogli się dostać - jest podobno jakieś narzędzie, z którego korzystają licencjonowane serwisy, a które można normalnie kupić. Samochód praktycznie nie do zabezpieczenia, bo nie zostawia śladów i nie uszkadza zamka. Nawet nie potrafie tego skomentować...
Co do wózków na klatkach, to sprawa wygląda tak, że są dzielnice, w których co klatka, to kilka wózków dziecięcych. Dotyczy to także tych klatek do których wejść strzegą domofony na kody, przy kodach dość powszechnie znanych choćby wśród ulotkarzy.
Zatem wystarczy wejść i wybierać, zwłaszcza gdy chodzi o wieżowce, gdzie sąsiedzi się nie znają a zanim ktoś zareaguje czy choćby zdąży zejść z piętra, to po złodzieju dawno nie będzie śladu.
Wnioski nasuwają się dwa:
- kradzieże nie są taką plagą jakby się mogło wydawać,
- właściciele wózków są nieostrożni.
Zatem wystarczy wejść i wybierać, zwłaszcza gdy chodzi o wieżowce, gdzie sąsiedzi się nie znają a zanim ktoś zareaguje czy choćby zdąży zejść z piętra, to po złodzieju dawno nie będzie śladu.
Wnioski nasuwają się dwa:
- kradzieże nie są taką plagą jakby się mogło wydawać,
- właściciele wózków są nieostrożni.
A ja uwazam ze matka ma prawo stawiac wozek na klatce, bo nie wyobrazam sobie mamuski tachajacej wozek, dziecko i zakupy, chociaz znam takie osoby.
To zlodziej nie ma prawa krasc czyjejs wlasnosci! To jest bezczelnosc ukrasc cos co nalezy do dziecka.
Kary w Polsce sa za slabe. Rzadko udaje sie zlapac takiego zlodzieja.
W krajach muzulmanskich juz by wiedzieli co zrobic z takim zlodziejaszkiem.
To zlodziej nie ma prawa krasc czyjejs wlasnosci! To jest bezczelnosc ukrasc cos co nalezy do dziecka.
Kary w Polsce sa za slabe. Rzadko udaje sie zlapac takiego zlodzieja.
W krajach muzulmanskich juz by wiedzieli co zrobic z takim zlodziejaszkiem.
Dlatego ja targałam wózek, zakupy i dziecko na czwarte piętro....
Egzekwowanie prawa jest za słabe.
Jak ukradli mi rower z piwnicy nawet po wskazaniu zlodzieja palcem policja nic nie zrobiła, bo nie moglam udowodnic, ze to moj rower.Wtedy jeszcze sie nie znakowalo.Świadek bał sie złodzieja bo był z tzw.mafii rowerowej. Było to dawno temu ale widze ze nic sie nie zmienilo w tej kwestii.
Rowr czy wózek--------nie do odzyskanianiestety choc cuda sie zdarzaja:))jeśli sama namierzysz
Egzekwowanie prawa jest za słabe.
Jak ukradli mi rower z piwnicy nawet po wskazaniu zlodzieja palcem policja nic nie zrobiła, bo nie moglam udowodnic, ze to moj rower.Wtedy jeszcze sie nie znakowalo.Świadek bał sie złodzieja bo był z tzw.mafii rowerowej. Było to dawno temu ale widze ze nic sie nie zmienilo w tej kwestii.
Rowr czy wózek--------nie do odzyskanianiestety choc cuda sie zdarzaja:))jeśli sama namierzysz
Nic was nie uczą takie historie, że ludzie kradną z klatek różne rzeczy a tym bardziej "wartościowe" wózki? już nie raz czytam o tego typu kradzieży, a większość dziewczyn myśli, że to ich nie dotyczy, bo stoi miesiąc, rok czy 2 to już nikt nigdy go nie ukradnie no litości.. ja wiem, że jest mało miejsca w blokach, ale lepiej gnieździć się z wózkiem choćby w korytarzu, pokoju czy na balkonie itd. niż żyć w niepewności. Każdy robi jak uważa, ale ja bym nigdy nie zostawiła wózka na klatce choćbym miała go taszczyć na 10 piętro. Czemu? bo mnie po prostu nie stać na kolejny taki wydatek.