Widok

Upały na Kołobrzeskiej

Ul Kołobrzeska od skm aż do Lidla zero drzew i cienia, temperatura - pomiar dokonany na betonie to 60stopni, nie ma nigdzie cienia, przejsc ten kawałek to tragedia! Wczoraj starsza pani tam zemdlała, czy miasto Gdańsk pomyśli w końcu o mieszkańcach i zacznie sadzić drzewa? Czy dalej tylko beton i beton? Halo czy leci z nami pilot?
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież tam nie ma miejsca, chyba że zrobią kołobrzeską jednokierunkową.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 16

Są słuchy żeby linie tramwajowa tam pociagnac

W tym urzędzie od morza możliwości mają rozmach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie nie koniecznie

Przy sklepie z meblami jest pas trawy gdzie można posadzić drzewa, to samo przy Obi mają tam pas trawy( gdzie rośnie jedno drzewo) można posadzić tam drzewa i tak samo przy lidlu też zrobili sobie jakąś trawke zamiast drzew nasadzić, moim zdaniem jeżeli te tereny nie należą do miasta to miasto powinno w jakiś sposób postarać się o to aby zostały tam zasadzone drzewa, pozatym nie wiem czy ktoś pamięta starą Kołobrzeską gdzie rosły drzewa i wszystko było ok, ani kierowcą ani nikomu to nie przeszkadzało
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk miastem betonu

Miasto nie sadzi drzew tylko wycina.

Tramwaj wcisną, ulice zwężą.

Sorki, dalej będzie beton, bo jest łatwiejszy do utrzymania czystości. A jak są drzewa, to liście walają się dokoła.

Życzymy naszym mieszkańcom wytrwałości, pozdrawiamy, Miasto Gdańsk
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tych samych mieszkańcach,

którzy każdy skrawek zieleni traktują jak parking? Nie sądzę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tam to przydałby się jakiś nowy projekt tej ulicy, konieczne drzewa i ścieżka rowerowa, nie wiem kiedy to dotrze do ludzi którzy się tym zajmują, bo narazie tam co się dzieje to dramat.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

A będziesz później te liście zamiatać? Czyścić studzienki?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

W takie upały starzy powinni siedzieć w domu, na przekur ZUS
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

u mnie na Orunii

u mnie na Orunii 10 stopni jest,,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie do końca się z tym zgadzam

Ostatnio patrząc na trojmiasto z tarasu w Olivi, doszłam do wniosku, że w Gdańsku jest naprawdę dużo zieleni i drzew w porównaniu z innymi miastami, więc to że są nieliczne miejsca bez drzew - no cóż, jesteśmy w mieście a nie na wsi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak jest dużo drzew np w Pasie nadmorskim parku Reagana czy jak sie spojrzy na lasy Oliwskie

Niestety ludzie podczas upału np idac na zakupy albo jadac zalatwiac sprawy nie przechodza przez las czy park tylko ida po betonie bez cienia i mozliwosci schronienia plus to niedlugo ma byc wycinka drzew w pasie nadmorskim przy molo i ma byc sam beton, koncepcja nowej zabudowy a pani Dulkiewicz temu przyklaskuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego nie należy wychodzić w okolicach południa, tylko albo np. w okolicach 8:00 albo 19:00
do góry