Widok

Urząd pracy

Czy mogę się wyrejestrować z urzędu z powodu braku możliwości podjęcia pracy a oni mnie męczą co chwila wezwaniami na staż ? Już drugi raz bym się wyrejestrowala w ciągu 2 miesiacy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ze strony gdyńskiego PUPu:

Jeżeli chcesz zostać pozbawiony statusu osoby bezrobotnej możesz:
1.złożyć oświadczenia o wyrejestrowaniu i dołączyć do niego stosowny dokument potwierdzający przyczynę wyrejestrowania , np. umowy o pracę, wniosku o wpis do ewidencji działalności gospodarczej;
2.złożyć oświadczenia o wyrejestrowaniu z podaniem powodu rezygnacji z rejestracji bez dołączania dodatkowych dokumentów.
Wyżej wymienione dokumenty możesz dostarczyć do urzędu np.:
1.osobiście,
2.poprzez praca.gov.pl,
3.za pośrednictwem osoby trzeciej,
4.drogą pocztową,
5.za pomocą faksu,
6.e-mailem (stosowne dokumenty muszą wówczas zostać zeskanowane i przesłane drogą elektroniczną).

Wg mnie jak nie chcesz mieć statusu bezrobotnej, po prostu się wyrejestruj, bez żadnego powodu. Nie ma przymusu korzystania z pomocy PUPu, a właściwie to pozornej pomocy, no przecież Urząd Pracy pracy znaleźć nie pomaga... Dla mnie nawet żadnej oferty nie było, podejrzewam, że efektem jutrzejszej wizyty będą jedynie zmarnowane pieniądze na bilety.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

fundacja fly (50 odpowiedzi)

Zauważyłam ogłoszenia dotyczące pracy w tej fundacji na tym portalu - zdecydowanie odradzam! PIP...

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

do góry