Widok

Uśmiech dziecka - prośba o opinie dot. żłobka

Karczemki Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
prośba o opinie dot. żłobka Uśmiech Dziecka przy ul. Kalinowej. Czy jesteście zadowoleni/zadowolone z opieki? Jakie zajęcia są tam organizowane dla maluchów? Ile opiekunek jest na grupę?

szukam żłobka dla mojej pociechy i wiadomo... chciałabym żeby trafił w dobre ręce :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Bardzo fajne, mój synek zadowolony, zadbany, panie miłe a przedszkole nowe i fajne. Polecam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czy posłała tam Pani swoje dziecko? Może się Pani podzielić swoją opinią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Mój synek chodzi do tego żłobka i jestem bardzo zadowolna .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ja tez bym była zadowolona za te pieniadzw co się płaci trudno żeby człowiek nie był zadowolony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ciekawa jestem jak udało się pani załatwić miejsce dla dziecka. Mnie od kilku miesięcy pani dyrektor zbywała przez telefon że niedługo otworzy grupę, że mam czekać, że mam wysłać smsa z danymi dzieci i się odezwie bo zaraz rusza rekrutacja. A ostatecznie na sam koniec, po moim chyba czwartym telefonie, usłyszalam, że dziecko do żłobka to trzeba zapisać 1,5 roku wcześniej zeby miec pewność, że będzie miejsce i że do przedszkola to jest strasznie ciężko się dostać, bo wszystkie miejsca zajmują dzieci ze żłobka. Bardzo nie spodobało mi się takie podejście do rodzica jak do skarbonki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

do czasu jak jakieś dziecko nie zostanie wypisane, to miejsca nie ma, no to chyba logiczne, moje dziecko tez czekało kilka mieś na miejsce, było na liście. trzeba się uzbroić w cierpliwość
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ja zapisałam jak dziecko miało kilka mies i od września bez problemu było miejsce. Gorzej chyba jest jak się chce dziecko oddać w ciągu roku (a nie od września). Wtedy jest problem z miejscami i trzeba czekać aż coś się zwolni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mimo braku miejsc w żłobku od września (kontaktowałam się w sprawie miejsca z pół roku temu) Pani Dyrektor zapewniała i uspokajała, że miejsce się znajdzie, bo zawsze ktoś rezygnuje. Obiecała kontakt i wzięła dane dziecka. Z racji braku kontaktu, zadzwoniłam tam i oczywiście "żadnych szans na przyjęcie nie ma, mają komplet". Przewidziałam to po lekturze forum i zapisałam dziecko gdzie indziej, więc nic się nie stało. Nie rozumiem tylko po co składać obietnice bez pokrycia...niepoważne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

A czego się Pani spodziewała, skarbonka jak wszystkie inne przedszkola prywatne moja córka chodziła tam przez rok, grupy przeładowane, tylko aby spełnić minimum ustawodawcy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

w złobku grupa nie jest przeladowana bo jest tylko jedna grupa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Logiczne jedna grupa nie moze byc przeładowana..... hahaha.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

potwierdzam skarbonka liczy sie tylko forsa, forsa i jeszcze raz forsa, na drugim miejscu zadowolenie pan , a na samym koncu dzieci.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak teraz jest w tym przedszkolu? Łatwo się dostać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co ostatnio słyszałam, ciężko.Do tego dochodzi fakt że pierszeństwo ma rodzeństwo dzieci już uczęszczających.
.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Brak stałej kadry w przedszkolu, częste zmiany opiekunek, duże grupy, dyrektorka nastawiona na kasę, Pani wicedyrektor najchętniej wszystkie dzieci wysłałaby do poradni psychologicznej na terapie ponieważ dostają wówczas dofinansowanie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ktos jeszcze ma hakas opinie bo sie waham gdzie poslac...
Niestety to prawda...Panie ciągle się zmieniają...uciekają jak tylko mogą a Dyrektorka???Najważniejsze są pieniądze...kasa musi się zgadzac
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Też mam takie wrażenie...jak nie pasuje to wypad,nic powiedzieć nie można bo na Twoje miejsce jest juz sterta podań ...Z resztą stale zmieniająca się kadra sama mówi o sobie. Dyrektorka przytakuje a robi swoje...
Nie polecam...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czemu panie tak uciekaja? O co tam chodzi?