Widok
Uśmiech dziecka - prośba o opinie dot. żłobka
Witajcie,
prośba o opinie dot. żłobka Uśmiech Dziecka przy ul. Kalinowej. Czy jesteście zadowoleni/zadowolone z opieki? Jakie zajęcia są tam organizowane dla maluchów? Ile opiekunek jest na grupę?
szukam żłobka dla mojej pociechy i wiadomo... chciałabym żeby trafił w dobre ręce :)
prośba o opinie dot. żłobka Uśmiech Dziecka przy ul. Kalinowej. Czy jesteście zadowoleni/zadowolone z opieki? Jakie zajęcia są tam organizowane dla maluchów? Ile opiekunek jest na grupę?
szukam żłobka dla mojej pociechy i wiadomo... chciałabym żeby trafił w dobre ręce :)
Ciekawa jestem jak udało się pani załatwić miejsce dla dziecka. Mnie od kilku miesięcy pani dyrektor zbywała przez telefon że niedługo otworzy grupę, że mam czekać, że mam wysłać smsa z danymi dzieci i się odezwie bo zaraz rusza rekrutacja. A ostatecznie na sam koniec, po moim chyba czwartym telefonie, usłyszalam, że dziecko do żłobka to trzeba zapisać 1,5 roku wcześniej zeby miec pewność, że będzie miejsce i że do przedszkola to jest strasznie ciężko się dostać, bo wszystkie miejsca zajmują dzieci ze żłobka. Bardzo nie spodobało mi się takie podejście do rodzica jak do skarbonki.
Mimo braku miejsc w żłobku od września (kontaktowałam się w sprawie miejsca z pół roku temu) Pani Dyrektor zapewniała i uspokajała, że miejsce się znajdzie, bo zawsze ktoś rezygnuje. Obiecała kontakt i wzięła dane dziecka. Z racji braku kontaktu, zadzwoniłam tam i oczywiście "żadnych szans na przyjęcie nie ma, mają komplet". Przewidziałam to po lekturze forum i zapisałam dziecko gdzie indziej, więc nic się nie stało. Nie rozumiem tylko po co składać obietnice bez pokrycia...niepoważne.