Widok

Uśmiech dziecka - prośba o opinie dot. żłobka

Karczemki Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
prośba o opinie dot. żłobka Uśmiech Dziecka przy ul. Kalinowej. Czy jesteście zadowoleni/zadowolone z opieki? Jakie zajęcia są tam organizowane dla maluchów? Ile opiekunek jest na grupę?

szukam żłobka dla mojej pociechy i wiadomo... chciałabym żeby trafił w dobre ręce :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Logiczne jedna grupa nie moze byc przeładowana..... hahaha.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

w złobku grupa nie jest przeladowana bo jest tylko jedna grupa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czego się Pani spodziewała, skarbonka jak wszystkie inne przedszkola prywatne moja córka chodziła tam przez rok, grupy przeładowane, tylko aby spełnić minimum ustawodawcy.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Mimo braku miejsc w żłobku od września (kontaktowałam się w sprawie miejsca z pół roku temu) Pani Dyrektor zapewniała i uspokajała, że miejsce się znajdzie, bo zawsze ktoś rezygnuje. Obiecała kontakt i wzięła dane dziecka. Z racji braku kontaktu, zadzwoniłam tam i oczywiście "żadnych szans na przyjęcie nie ma, mają komplet". Przewidziałam to po lekturze forum i zapisałam dziecko gdzie indziej, więc nic się nie stało. Nie rozumiem tylko po co składać obietnice bez pokrycia...niepoważne.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

A ja zapisałam jak dziecko miało kilka mies i od września bez problemu było miejsce. Gorzej chyba jest jak się chce dziecko oddać w ciągu roku (a nie od września). Wtedy jest problem z miejscami i trzeba czekać aż coś się zwolni.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

do czasu jak jakieś dziecko nie zostanie wypisane, to miejsca nie ma, no to chyba logiczne, moje dziecko tez czekało kilka mieś na miejsce, było na liście. trzeba się uzbroić w cierpliwość
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawa jestem jak udało się pani załatwić miejsce dla dziecka. Mnie od kilku miesięcy pani dyrektor zbywała przez telefon że niedługo otworzy grupę, że mam czekać, że mam wysłać smsa z danymi dzieci i się odezwie bo zaraz rusza rekrutacja. A ostatecznie na sam koniec, po moim chyba czwartym telefonie, usłyszalam, że dziecko do żłobka to trzeba zapisać 1,5 roku wcześniej zeby miec pewność, że będzie miejsce i że do przedszkola to jest strasznie ciężko się dostać, bo wszystkie miejsca zajmują dzieci ze żłobka. Bardzo nie spodobało mi się takie podejście do rodzica jak do skarbonki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12
Ja tez bym była zadowolona za te pieniadzw co się płaci trudno żeby człowiek nie był zadowolony
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Mój synek chodzi do tego żłobka i jestem bardzo zadowolna .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czy posłała tam Pani swoje dziecko? Może się Pani podzielić swoją opinią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bardzo fajne, mój synek zadowolony, zadbany, panie miłe a przedszkole nowe i fajne. Polecam
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5