Widok

Ustawa krajobrazowa / bałagan reklamowy w naszej gminie

Zachęcam do wypełniania ankiety na stronie UG Żukowo
http://ankieta.zukowo.pl/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brak zapytania o dalsze bezmyślne stawianie ochydnych szeregów.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

A wiesz czego dotyczy ustawa krajobrazowa?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od kilku dni obowiązuje nowy MPZP gdzie nie dopuszcza się szeregów. W nowym planie są najwyżej domy 4x z limitem długości i odległość minimum 10m między domami. Jednak na pewno deweloperzy załatwili sobie pozwolenia na budowę na zaś. Gmina wstrzymywała ostatnio podziały działek pod szeregi. W tym planie miejscowym jest też restrykcyjny zapis dotyczący reklam (np dopuszczalnej powierzchni na 1 działkę), ogromna większość obecnie wiszących po płotach czy stojących po poboczach a nawet na działkach jest od kilku dni nielegalna.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przede wszystkim powinni zakazać w tej ustawie wieszania reklam na płotach i zacząć od instytucji podlegających samorządowi, a więc głównie od szkół. Zarówno ta w Baninie, jak i w Żukowie obwieszone szmatami, że nie widac różnicy pomiędzy płotem na wysypisku na Szadółkach, a szkołą. WSTYD!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma znaczenia od czego zacznie się sprzątanie Banina z reklam.
Ważne aby zniknęły na zawsze z krajobrazu.
A kary za bezprawne wieszanie wszystkiego gdzie popadnie
powinny być nie uchronne i surowe.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

podbijam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja jestem na tak, wyburzyć wszystko co jest niezgodne z obecnymi planami zagospodarowania, zapłacić ludziom gigantyczne odszkodowania, żeby byli w stanie postawić sobie coś co zgadza się z tym planem, albo żeby znaleźli sobie miejsce gdzieś indziej.
Taka opcja ma tyle sensu co wszelkie inne krzyki na forum, a może też byłaby bardziej pożyteczna, może Ci podirytowani zrezygnowaliby z Banina, a zostałoby więcej tych zadowolonych. Jeszcze dodać każdemu w ramach promocji regionu dodać po butelce jakiegoś regionalnego piwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli mieszkańcy popieraliby lokalne biznesy te nie musiałyby wieszać reklam gdzie popadnie. Firma bogata w klientów nie musi się reklamować na szmatach... Ale jak tu tylko wygląda się Lidla i Rosmanna to o czym my mówimy...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

a ja nie życzę sobie by mi ktoś zasłaniał widok, g... obchodzi mnie czy mają klientów czy nie mają, nie chcę chodzić w zatapetowanych tunelach, jak mają ciągoty do grafomanii to niech sobie u siebie w domu rozwieszają
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale, że co?
zasłaniają Ci widok na nie twój płot? Co Cię obchodzi co sąsiad ma w ogródku, na płcie czy inne tego typu. Póki wisi to na prywatnym terenie nic mi i innym do tego! A jak ktoś śmieci na terenie publicznym to gonić go...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

No i tu się myslisz. Wieszać to sobnie może u siebie w salonie, a nie na zewnątrz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

wypełniona
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak w Pakistanie, brudno, brzydko i szmaty na plotach
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wypełniona
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

tylko dlaczego czepiacie się reklam, czy to poprawi ilość/stan dróg/chodników. To tylko bicie piany i wyciąganie tematu zastępczego zamiast omawiać nieporadność gminy w zakresie infrastruktury, omawiamy reklamy. Nie ma możliwości prawnych ściągnąć ich z prywatnej własności ale niech się trochę gawiedź pokłóci o nieistotny temat, to na drogi nie będzie już siły.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Właśnie ustawa daje możliwość ściągania ich z prywatnych posesji. i problemów infrastruktury do tego nie mieszaj. Cała gmina i wszyscy jej mieszkiańcy nie muszą zajmować się problemem dróg. Nie dla każdego samochód jest bogiem.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

a chodniki dla pieszych? a kanalizacja sanitarna? naprawdę reklamy są najmniejszym problemem w tej gminie i maskowaniem innych istotnych problemów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To zajmij sie chodnikami i kanalizacją skoro masz taką potrzebę, chęci i czas ale nie pisz co mają robić inni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

To są ISTOTNE zadania własne gminy. Walka z reklamami których największe zagęszczenie jest na obiektach gminnych to temat zastępczy mający maskować nieporadność w tematach istotnych. Nie będę pracować za obiboków gminnych! Ale prania mózgów i dezinformacji popierać też nie będę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poczytaj sobie to o istotnych własnych zadaniach gminy:
http://www.zukowo.pl/Uporzadkowanie_gospodarki_wodno-sciekowej_na_terenie_gminy_Zukowo,27,4706
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Istotne, ale to nie znaczy, że gmina ma zarzucić wszystkie inne czynności i zająć się tylko tym. Przeszkadza ci to? Zacznij sam działać, a nie spychasz wszystko na urzędników. I nie wyjeżdżaj z hasłami typu "płacę podatki to mi się należy".

Dzięki za przypomnienie

No ja tam wypełniłem już ankietke dla Pana Burmistrzunia z pięć razy :) Teraz to u nas będzie pięknie jak w St.Tropez. Burmistrz jak tylko podpisze ustawę pt. "Do cholery niechaj znikną banery." to od razu rusza ze swoimi bezradnymi z maczetami w teren .

Pozdrawiam weekendowy Zdzisek