Widok

Uwaga. Naciągacze sprzedają książki telefoniczne. Podają się jako firma Salus.

Dąbrowa Temat dostępny też na forum:
Witam,
Dnia 5.06.2013 w Gdyni mężczyzna podający się za kuriera firmy Salus (w internecie nie ma wzmianki o istnieniu takiej firmy kurierskiej) przywiózł książkę telefoniczną, za którą zażądał opłaty (70zł!). Twierdził, że książka została wcześniej zakupiona drogą telefoniczną. Ostrzegam.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
naciagacz z firmy salus pojawil sie na terenie gminy leoncin wmawia ludzia starszym ze rzekomo zakupili ksiarzki droga telefoniczna i musza mu za nie zaplacic jesli osoba odmowi rzada 30 zl za jego dojazd i zastrasza sadem. uwaga na oszusta ktory jezdzil ostatnio 14.08.2013r biala fiesta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zgłosiliście na policję?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zglosilismy zdarzenie na Policje ze rzekomy kurier pobralpieniadze od staruszki30 zl za jego dojazd za ktore nie wydal potwierdzenia wplaty. przybyli na miejsce Policjanci stwierdzili ze nic nie moga zrobic. na dodatek podpowiadaja kurierowi aby napisal na kawalku papieru potwierdzenie odbioru. idę z tą karteczką do radcy prawnego ten twierdzi jest to nie dowód wplaty brak pieczątki i podpisu. na to wychodzi pieniądze babcia dala zlodziejowi zamiast wykupic swoja recepte. policja oszusta puszcza wolno a ten dziala dalej. Taki kraj gdzie kto co chce to robi . teraz juz idę do sądu. UWAGA OSOBY STARSZE.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja również ostrzegam .Kurier przywiózł książkę telefoniczną i chciał
abym zapłaciła 70.00 zł.Odmówiłam gdyż wcześniej nie było mowy
o żadnej zapłacie.Straszył sądem ale się nie wystraszyłam natomiast mam Jego numer telefonu .Nie dajcie się zastraszać zawsze można odmówić odebrania przesyłki.
po co komu ks telefoniczne ????????????????
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
To samo jest w województwie opolskim przez telefon mówią że książka kosztuje 30 złotych a gdy ja przywiozą żądają 80 złotych. gdy się nie odbierze starsza sądem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzisiaj tez taki naciągacz przyszedł do mojej babci,która ma 90 lat. Nas akurat nie było w domu i chciał wyciągnąć od babci 80 zł,a gdy babcia nie chciała zapłacić,to on zaczął na nią krzyczeć,ze przyjechał aż ze śląska,żeby ja przywieźć( a mieszkamy na Pomorzu). Babcia jest roztrzęsiona i płacze. Nienawidzę takich osob,którzy żerują na innych,szczególnie na starszych osobach,którzy nie są w pełni świadome. Na szczescie moja babcia potrafiła odmówić i nie wzbogaciła tego wstretego złodzieja.. Uważajcie na swoich bliskich! Zbliżają sie święta,wiec takich sytuacji bedzie wiecej!
Straszne co piszesz :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja mama miała podobną sytuację kilka dni temu (pomorskie), nie chciała odebrać, groził sądem, windykatorami terenowymi i fakturą na 200 zł za nieodebrane zamówienie. Do tego facet krzyczał i ubliżał. Na szczęście nie odebrała. Szukając w necie widzę, że ten proceder trwa od dawna na takich samych zasadach. Nikt nie może nic z tym zrobić ?:(
Zawsze można książki nie przyjąć i nic nie podpisywać, zapytać kuriera o dane osobowe, telefon do przełożonego, nazwę firmy, spisać na karteczce razem z numerem.

Skoro ktoś kogoś wydoił to znaczy, że ktoś dał się wydoić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziś taki naciągacz pojawił się w Bratoszewicach woj. łódzkie gm. Stryków (szary metalik audi w kombi) po odmowie odebrania przesyłki tradycyjnie straszył firmą windykacyjną.
W Kraśniku woj, lubelskie też pojawiła się osoba podająca się za kuriera ( tym razem firma feniks ). Żąda za przesyłkę ponad 50 zł, strasząc wzrostem kosztów za jej nie odebranie.Zgłosiłem to na policję. Jak tylko ten oszust się pojawi,to osobiście go dostarczę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ksiazka-internetowa.pl ks-i.pl oszuśći , nie polecam !!!

Przysylaja komornikow bez podstawy i strasza.

OSZUSCI
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
w Lublinie też naciągają firma nazywa się OMEGA i wciskają książki telefoniczne ludziom za 80 zł plus 15zł kurier. jak nie chce się odebrać to straszą problemami i dodatkowymi opłatami- karami itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kryminalne Trójmiasto

Zaginiony: Jacek Adamczyk (16 odpowiedzi)

Jacek Adamczyk . ur. 20.10.1966 r. zam. Gdańsk, ul. Arkońska 244/4 Komisariat Policji w...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

do góry