Widok

Uwaga na scamming! Chroń swoje dane i konto bankowe

Uwaga na nr 815356060. Rozmówca ze wschodnim akcentem, podaje się za przedstawiciela banku z fili w Lublinie i informuje, że "przed kilkoma minutami, podjęto próbę zmiany hasła do twojego konta bankowego i kolejną próbę zaciągnięcia pożyczki na kwotę 10 tyś pln."
Padają dane "oszusta", który podobno gmera przy twoim koncie bankowym: "Michał Sienkiewicz".
Fałszywy przedstawiciel banku, oferuje natychmiastową interwencję i przekazanie sprawy wyższemu stopniem konsultantowi.
Mnie zaskoczyli w trakcie prowadzenia auta i doradzili zaparkowanie w bezpiecznym miejscu by kontynuować rozmowę i z ich pilotażem ochronić konto bankowe.
Po przerwania połączenia i próbie skontaktowania się z infolinią mojego banku, wrzuciłam nr w google i potwierdziło się, że to zwykłe oszustwo.
Podajcie dalej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zawsze mówię że pracuje w tym samym banku,zaraz sam sobie sprawdzę bo mam dostep i np.pytam kto jest jego supervisorem?
Rozmowa przeważnie kończy się yyyhy to ja już tego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kryminalne Trójmiasto

Zostałam okradziona przez kuriera-co robić (89 odpowiedzi)

Dziś przyszedł kurier dpd z paczką za pobraniem 177 zł. Miałam 200 zł,on nie miał wydać....

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Czy ktoś byl w Areszcie Śledczym w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie. Czy ktoś przebywal, odwiedza/ł pracuje lub pracowal w Zakladzie karnym w...

do góry