Widok

Uwaga oszustwo

Pojawiło się ogłoszenie:

Praca pilnie

Branża / Kategoria: Inna
Stanowisko: Inne
Forma zatrudnienia: Inna
Rodzaj pracy: Stała
Miasto: Gdańsk
Opinie i dyskusje: Forum praca
dane kontaktowe:
doradztwo
..
Miasto: cały kraj
Tel./fax: 123456789
Ulica: ul

wymagania:
Pilnie poszukujemy osób uzdolnionych manualnie do pracy w zaciszu własnego domu.
Praca chałupnicza polega na wykonywaniu łatwych czynności, lecz z dużą precyzją i w szybkim tempie.
Oferta ważna na terenie całego kraju.
NIE POBIERAMY ŻADNYCH OPŁAT PRZEDWSTĘPNYCH!
Osoby zainteresowane prosimy o wysłanie wiadomości SMS o treści:
AF OFERTA (AFspacjaOFERTA)
pod numer 92550
Oddzwonimy do Państwa w przeciągu 14 dni roboczych.

Uważajcie na takie ogłoszenia, niby pilne a oddzwonią w ciągu 14 dni....
to jest ten sam numer:
numer 92550, cena za wysłanie wiadomości na ten numer wynosi 30,75 zł brutto

Podobnie działało wcześniej tak:
cytat z forum prawnego

"Witam.
Zarejestrowałem się przed chwilą na stronie . Na stronie startowej podane jest, że rejestracja jest darmowa, ok. Klikam dalej aby się zarejestrować - tam z kolei napisane jest, że AKTYWACJA konta kosztuje 1zł za 365 dni ( Płatność należało uiścić za pomocą SMS, tak też zrobiłem. Po wysłaniu SMS'a sprawdziłem stan konta, okazało się, że nie kosztował on 1 zł, a ~21 zł (netto), bo zabrało mi ~24pln z konta. Osobiście nie zależy mi aż tak na tych 20 zł, ale takich oszustów żerujących na internautach powinno się tępić. Czy mogę zrobić coś w tej sprawie, gdzieś to zgłosić?"
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4
I takiemu ch...wi należałoby obciąć jaja bez mrugnięcia okiem. Nie dość, że 80% pracodawców dyma ludzi, to jeszcze taki złamas znajdzie sposób, aby oskubać "zdesperowanych poszukiwaczy szczęścia"
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
Masz rację lać chamów śmiesznych biznesmenów ,ja szukam pracy ale jak widzę jak ludzi traktują i nie wypłacają kasy to mnie krew zalewa .
Jednego musiałem poturbować by kasę za pracę odzyskać ,pracujesz a jeszcze musisz walczyć o swoje .Ludzie zacznijcie walczyć o swoje .
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgłoś na Policję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Administrator powinien to zgłosić że takie ogłoszenie jest i taki przypadek zaistniał na Policje dość dymania ludzi .
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Taaaa.... bo funkcjonariusze nie mają co robić tylko zajmować się tym, co sobie ktoś napisał w ogłoszeniu o pracę.

Mam nadzieję, że doczekam się jeszcze normalnych czasów, gdzie tego rodzaju sprawy będą załatwiane tylko i wyłącznie przez prywatne wnioski w sądach cywilnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz rację,ten naciągacz jest na FB!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Witamy serdecznie,

Wysyłając SMS-a klient zaakceptował regulamin serwisu premium.
W regulaminie tym jest mowa o kwocie wiadomości, a także o możliwości złożenia reklamacji.

Osoby, które nie wykonały powyższych czynności w drodze wyjątku proszone są o kontakt mailowy w celu reklamacji: reklamacje@pfgroup.com.pl

Z poważaniem,
Zarząd PFG
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Praca

Opinie o Crist Gdynia (13 odpowiedzi)

Jak się tam pracuje ,jaka atmosfera?

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

do góry