Widok
Uwaga, polowanie
Właśnie wróciłam z lasu. Trwa tam polowanie. Nagonka przechodziła koło mnie - na pytanie czy będą strzelać, przecież są ludzie w lesie, myśliwy odpowiedział, że będą polować, a to że są ludzie nie ma znaczenia! Rzeczywiście strzelali. Myśliwi ubrani byli w kamizelki odblaskowe - by ich przypadkiem nie postrzelono. Jak się dowiedziałam otrzymali ponoć zgodę na polowanie w tym miejscu (Koło łowieckie TUR).
Dla mnie to szok - okazuje się, że w Baninie w lesie można zostać postrzelonym :( proszę uważać.
Dla mnie to szok - okazuje się, że w Baninie w lesie można zostać postrzelonym :( proszę uważać.
Czy jesteś tak słusznej tuszy że boisz się że pomylą Cię z grubym zwierzem?
Nie bój żaby, teraz są takie sprzęty że nie ma mowy o pomyłce.
Podejrzewam ,że odstali pozwolenie tylko na małą zwierzynę.
Jak człowiek nie wie jak takie polowanie wygląda to się boi.
Są specjalne, bardzo rygorystyczne procedury, specjalna amunicja.
Jeśli ktoś tu powinien czuć się zagrożony to najwyżej twój puszczony luzem pies.
Nie bój żaby, teraz są takie sprzęty że nie ma mowy o pomyłce.
Podejrzewam ,że odstali pozwolenie tylko na małą zwierzynę.
Jak człowiek nie wie jak takie polowanie wygląda to się boi.
Są specjalne, bardzo rygorystyczne procedury, specjalna amunicja.
Jeśli ktoś tu powinien czuć się zagrożony to najwyżej twój puszczony luzem pies.
Od wielu lat jesienną porą odbywają się odstrzały zwierzyny w lesie w Baninie. Może w końcu odstrzelili większą ilość agresywnych dzików, bo jeszcze chwila i będą w naszych ogrodach / a wielu już są!!! /. To, że dziki spacerują sobie po centrum Banina to normalne. Pani, która tak chętnie spaceruje po lesie powinna bardziej bać się dzików niż polujących. To nie jest żart, to ostrzeżenie dla wszystkich. /dotyczy lasu przy starej szkole, przy cmentarzu oraz lasu borowieckiego/
moze podejscie ci sie zmieni jak twoj dzieciak wracajac ze szkoly trafi na stadko warchlakow z agresywna locha na czele?
dziki to nie wilki, ktore sa mocno przetrzebione, nie maja tu naturalnych wrogow wiec trzeba ograniczac ich liczebnosc w inny sposob, bo staja sie niebezpieczne dla ludzi i robia szkody w uprawach i infrastrukturze, ale domorosly ekomaniak tego nie zrozumie. smieci w lesie to rzeczywiscie "adekwatna" sprawa do odstrzalu dzikow :d wykazujesz utopijne poglady, ciekawe czy nie jadasz rowniez miesa, dzik i polowanie to lajcik w porownaniu z tym co dzieje sie w rzezni na uboju, tez protestujesz?
dziki to nie wilki, ktore sa mocno przetrzebione, nie maja tu naturalnych wrogow wiec trzeba ograniczac ich liczebnosc w inny sposob, bo staja sie niebezpieczne dla ludzi i robia szkody w uprawach i infrastrukturze, ale domorosly ekomaniak tego nie zrozumie. smieci w lesie to rzeczywiscie "adekwatna" sprawa do odstrzalu dzikow :d wykazujesz utopijne poglady, ciekawe czy nie jadasz rowniez miesa, dzik i polowanie to lajcik w porownaniu z tym co dzieje sie w rzezni na uboju, tez protestujesz?