Widok

Uwaga, polowanie

Właśnie wróciłam z lasu. Trwa tam polowanie. Nagonka przechodziła koło mnie - na pytanie czy będą strzelać, przecież są ludzie w lesie, myśliwy odpowiedział, że będą polować, a to że są ludzie nie ma znaczenia! Rzeczywiście strzelali. Myśliwi ubrani byli w kamizelki odblaskowe - by ich przypadkiem nie postrzelono. Jak się dowiedziałam otrzymali ponoć zgodę na polowanie w tym miejscu (Koło łowieckie TUR).

Dla mnie to szok - okazuje się, że w Baninie w lesie można zostać postrzelonym :( proszę uważać.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
myśliwi mogliby się zebrać w jakimś niewielkim lesie i popolować sami na siebie. Najwyższe emocje towarzyszące zabijaniu gwarantowane!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 9
albo niech jadą do Syrii polować na ISIS
bardziej pożyteczne i dużo bardziej emocjonujące niż polowanie na zwierzaki
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5
Czy jesteś tak słusznej tuszy że boisz się że pomylą Cię z grubym zwierzem?
Nie bój żaby, teraz są takie sprzęty że nie ma mowy o pomyłce.
Podejrzewam ,że odstali pozwolenie tylko na małą zwierzynę.

Jak człowiek nie wie jak takie polowanie wygląda to się boi.
Są specjalne, bardzo rygorystyczne procedury, specjalna amunicja.

Jeśli ktoś tu powinien czuć się zagrożony to najwyżej twój puszczony luzem pies.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 12
Jasne, procedury. Zaraz przypomina mi się sytuacja sprzez paru lat, gdy w Warszawie uciekła puma. Tak proceduralnie myśliwy strzelał, że zabił przypadkową osobę.

A tak w ogóle to zwykłe barbarzyństwo.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
chętnie takiego cwaniaka z specjalnym sprzętem poczęstował bym specjalną amunicją. zamiast śrutu użył bym końskiego włosia i sru w d*pe. na koniec nasypię soli.a im większa strzelba tym mniejsza f....ra.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Od wielu lat jesienną porą odbywają się odstrzały zwierzyny w lesie w Baninie. Może w końcu odstrzelili większą ilość agresywnych dzików, bo jeszcze chwila i będą w naszych ogrodach / a wielu już są!!! /. To, że dziki spacerują sobie po centrum Banina to normalne. Pani, która tak chętnie spaceruje po lesie powinna bardziej bać się dzików niż polujących. To nie jest żart, to ostrzeżenie dla wszystkich. /dotyczy lasu przy starej szkole, przy cmentarzu oraz lasu borowieckiego/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7
no a ja się ostatnio zastanawiałem czemu w lesie między Baninem a Pępowem stoi przy szlabanie znak "zakaz wstępu"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
"agresywne dziki"
ja p43$#$ole, daj przykład jakiejs krzywdy jaka dziki wyrzadzily czlowiekowi

robienie z tych zwierzat krwiozerczych bestii i usprawiedliwianie tym ich zabijania jest tak absurdalne ze az zenujace

pewnie wierzysz tez ze skorki wchodza do ucha w nocy i wyzeraja mozg?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
Twój mózg jak widać już wyżarły! Przykładów jest bardzo dużo, ale po co ci je opisywać, skoro jesteś tak negatywnie do wszystkiego nastawiony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8
jestem negatywnie nastawiony do przesądów i bezmyślności, a szczególnie wówczas, gdy za nimi idzie chęć wyrządzenia krzywdy innym.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
To jest banda zwykłych tchorzliwych gnojkow , przejdą przez las i wybija wszystko co się rusza bo mają hobby zabijania . Łatwiej jest zabić niż utrzymać przy życiu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9
az nóż się otwiera w kieszeni jak się takich czyta.

Bo rozmawiać z takimi nie ma sensu, to jak z D*** - i tak cie o*****
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
pewnie najchętniej byś takich powystrzelał, co nie? ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
stadko 20 okolo sztuk regularnie dewastuje okolice tuchomskiej wiec moze agresywne nie sa ale szkody robia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
za to ludzie nie robią ZUPEŁNIE żadnych szkód. Nic a nic.
Złap najpierw tych którzy śmiecą w lesie jak tak pilnujesz porządku ;)
podpowiem - to nie dziki
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
boli cie glowa prawda?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
boli mnie ludzki egoizm . ale masz rację. wyprowadziłem się na wieś więc zmienianie wiejskiego podejścia do zwierząt jest z góry skazane na porażkę. Przestaję się niniejszym bawić w don Kichota.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
moze podejscie ci sie zmieni jak twoj dzieciak wracajac ze szkoly trafi na stadko warchlakow z agresywna locha na czele?
dziki to nie wilki, ktore sa mocno przetrzebione, nie maja tu naturalnych wrogow wiec trzeba ograniczac ich liczebnosc w inny sposob, bo staja sie niebezpieczne dla ludzi i robia szkody w uprawach i infrastrukturze, ale domorosly ekomaniak tego nie zrozumie. smieci w lesie to rzeczywiscie "adekwatna" sprawa do odstrzalu dzikow :d wykazujesz utopijne poglady, ciekawe czy nie jadasz rowniez miesa, dzik i polowanie to lajcik w porownaniu z tym co dzieje sie w rzezni na uboju, tez protestujesz?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
gadaj sobie zdrow, mi szkoda zycia
pa
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry