Widok

Uwaga, polowanie

Właśnie wróciłam z lasu. Trwa tam polowanie. Nagonka przechodziła koło mnie - na pytanie czy będą strzelać, przecież są ludzie w lesie, myśliwy odpowiedział, że będą polować, a to że są ludzie nie ma znaczenia! Rzeczywiście strzelali. Myśliwi ubrani byli w kamizelki odblaskowe - by ich przypadkiem nie postrzelono. Jak się dowiedziałam otrzymali ponoć zgodę na polowanie w tym miejscu (Koło łowieckie TUR).

Dla mnie to szok - okazuje się, że w Baninie w lesie można zostać postrzelonym :( proszę uważać.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jeżeli dziecko bawiące się na ulicy Pszennej widzi groźnych panów z wielkimi spluwami każących mu stąd zmiatać, to twoim zdaniem nie jest to straszenie ? Miejsce tych pajaców jeżeli już jest poza terem zabudowanym. Słusznie ktoś pisał, że rozrost osiedli powoduje zawłaszczanie terenów zamieszkałych przez dzikie zwierzęta, ale myślistwo to hańba ludzkości - a kontrolą i regulacją pogłowia dzikich zwierząt (w tym odstrzałem) powinni zajmować się li i jedynie leśniczy, nie idioci robiący sobie z zabijania zabawę z popijawą.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
może weganie nie chodza do szkół? Jeszcze zawału dostanie, nie oświecaj go nadto ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry