Widok

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)!

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma Gruppo Trade Service). Ostrzegam!

Koordynatorzy GTS obcinają pensje (np. pobierają opłaty na cele "biurowe" bez uprzedzenia), obiecują premie i ich nie wypłacają, wykorzystują pracowników. Zapewniają, że grafik będzie elastyczny i dopasowany do potrzeb pracownika, a później nie biorą go pod uwagę. Mydlą oczy, chwalą, a potem robią Cię "na szaro". Nie bez powodu ciągle szukają nowych ludzi...
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgadzam się z twoją wypowiedzią
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak się z Panem skontaktować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chodzi o brak pitów za 2021r. i obecnie brak składek w ZUSie od grudnia 2021r? Jestem jedną z tych osób, a znam jeszcze conajmniej kilkanaście.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie bzdury , powiem tak za całe dwa tygodnie pracy wypłacili mi 50 złoty nie odbierają telefonu nikt nie chce się kontaktować bezpośrednio , koordynatorka mnie ignoruje i tez już nie odbiera , super praca , nie mam na sumieniu nic , do pracy przychodziłem na czas , prace wykonywałem bardzo dobrze , ta firma to oszuści którzy chcą naiwnych ludzi okłamać , teraz to nic nie będzie ukryte prawda wyjdzie na jaw , pozdrawiam
Proszę uprzejmie o kontakt (telefoniczny najlepiej) do osób poszkodowanych przez tą firmę w ostatnich 12 mies
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
Wszystko co jest opisane zgadzam się w 100% gdyz pracuje jako kordynator hali w GTS. My nie mamy dostępu do przelewów oraz umów. Wynagrodzenie jest liczone według ksiąg w które wpisuje się każdy z pracowników oraz swoim podpisem w którym jest w pracy. Nie możliwe jest tu jakieś oszustwo. Ja swojej załodze przypominam o wpisaniu się codziennie dlatego też jest zawsze ok. Kordynator ma służbowy tel wysyła grafiki oraz wcześniej pytanie o dyspozycyjnosc więc zawsze jeśli jest coś nie tak można to zgłosić tam gdzie trzeba a nie wypisywać tutaj brednie.
Pozdrawiam wszystkich pracowników GTS.

Po pierwsze ciesz się że się zjawił bo to znaczy że chciał pracować a jeszcze lepiej jak był trzeźwy, mnie by zainteresowało dlaczego się po 15 minutach ulotnił. (Źle się poczuł, ktoś mu coś nagadał..) masz telefon i gębę to się dowiaduj, bo jak przyjdzie następny to może wyjść po 10 minutach a jak się wieść rośnie się to żaden może nie chcieć przyjść ...
Właśnie dlatego że jesteśmy dorośli możemy decydować co i gdzie i kiedy i z kim robimy, a czego nie.
Pracownik to nie niewolnik więc jeśli coś nie odpowiada to idzie do domu, dobrze jak na początku, gorzej jak w połowie roboty...
Uczciwy pracownik nie będzie chciał nawet podpisać takiej umowy z karami, kodeks przewiduje ich wystarczająco dużol
Poza tym wiele firm nadużywało kar do niewypłacania uczciwie zarobionych pieniędzy więc dziwię się że jeszcze dziś ktokolwiek się zgadza na taki zapis
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 30

Jak ktoś przychodzi do pracy i po 15 minutach idzie do domu to nie ma sie co dziwić. Jesteśmy dorośli i tak sie zachowujmy.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

"średnie zarobki" plus "kary za niewywiązanie się z zlecenia"
ha ha ha ha przecież to jest jawne robienie ludzi w wała :D
j***le
już to widzę "Panie stolarzu, pan mi wisi dzisiaj tysiąc złotych kary bo Pan dzisiaj nie przyszedł dokończyć stolarki bo ładna pogoda była "
ha ha ha już widzę minę mojego zleceniowca po takim tekście

takie umowy dla zleceniowców możecie sobie wydrukować, ciasno zwinąć i wsadzić tam, gdzie ich miejsce :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 26
Menedżerem Hali nie można zostać, ale zastępcą kierownika działu to tak. Mój kolega pracował jako zwykły merchandiser w GTS a po roku pracy kierowniczka działu na którym wykładał towar zaproponowała mu pracę u siebie. Myślał, że będzie po prostu szeregowym pracownikiem zatrudnionym bezpośrednio przez Carrefour. Przy podpisywaniu umowy okazało się, że dostał kopa w górę i będzie zastępcą kierownika działu. Wyszła z tego afera, bo niektórzy pracownicy Carrefoura z dłuższym stażem nie dostali nawet propozycji awansu. Jeden gość to jak się o tym dowiedział to zwolnił się z dnia na dzień.
Dla niektórych nierobów 5,50 to za dużo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jest dokładnie tak jak piszesz ja teraz z nimi pracuje i nie mam żadnych problemów w czwartek przed dniem ustalenia grafiku pisze do koordynatorki smsa kiedy mogę być i grafik mam pod siebie jeżeli nie ma braków kadrowych czasem mnie proszą czy zamiast rano mogę iść na drugą zmianę ale bez przesady to nieczęsto. Nwm skąd Ci ludzie się biorą

Co do pracy w GTS,zakres pracy wyjątkowo prosty,nie można tam się raczej zmęczyć,tak na serio pracę tą mogłaby wykonywać małpa jest tak prosta,niestety dużo tam małp które nawet tego zrobić nie potrafią,powszechne wywalanie na swoja prace czy siedzenie z telefonem,co do złych opinii w większości piszą je ludzie śmieci,czyli tacy co rezygnują lub nie przychodzą na zmiany które sami się zagrafikowali,problem jest bo ładna pogoda albo kolega zaprasza na piwko,dostają kary za niewywiązanie się z zlecenia i wtedy gadają o rzecznikach praw obywatelskich,prace polecam jako opcje dorobienia do budżetu,grafik bardzo elastyczny,minus średnie zarobki
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja za 6 dni pracy dostałam 50 zł wypłaty
Do nikogo nie można się dodzwonić
To nie jest normalne
Ale zgłaszam to do rzecznika praw obywatelskich
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja zostałem zwolniony bo nie mogłem pojawić się w niedzielę w pracy
Niby normalne
Ale nauka zaoczna i miałem dogadane od pon do pt bardzo nie polecam
Zwykli oszusci
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak w gdansku
Nie polecam tej agencji, robią z wszystkim pod górkę. Od wypłaty po dawanie wolnego bez powodu. Zabieranie 11 zł za przelew wypłaty na konto to kpina.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

W Gdańsku pracowałeś?

Właśnie mi nie wypłacono z listopada pieniędzy jedno wielkie oszustwo kilka innych nazw firm niby zlecenie potem sie okazuje ze o dzielo masz umowe i 9zł stawka haha żal.pl TYLKO NIE GTS !!!!!!! NIE PRACUJCIE TU! BEDZIE CHARYTATYWNIE TO ROBIĆ NIE POLECAM ZLODZIEJE I OSZUSCI!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

DokŁadnie mi kazał isc na ryby bez doświadczenia sprzedaży chodz bylem na wkładanie towaru oferując 16 zł na rękę pytajac go czy bede miał gdzieś to zapisane kazał mi śpię****ad do domu nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...

do góry