Widok

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)!

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma Gruppo Trade Service). Ostrzegam!

Koordynatorzy GTS obcinają pensje (np. pobierają opłaty na cele "biurowe" bez uprzedzenia), obiecują premie i ich nie wypłacają, wykorzystują pracowników. Zapewniają, że grafik będzie elastyczny i dopasowany do potrzeb pracownika, a później nie biorą go pod uwagę. Mydlą oczy, chwalą, a potem robią Cię "na szaro". Nie bez powodu ciągle szukają nowych ludzi...
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziecko. nie opowiadaj bajek. Żeby zostać menadżerem hali, trzeba mieć odpowiednie doświadczenie. Carrefour ma określone standardy i odpowiednio zaprojektowaną ścieżkę kariery.
Nie ma możliwości żeby koleś z firmy zewnętrznej dostał pracę w Carrefourze na takim stanowisku. Co najwyżej mogli mu zaproponować pracę na stanowisku specjalisty. Mówiąc krótko wykładacza towaru, czyli to samo co w GTS, tyle że na umowę o pracę. Jak się sprawdzi może zostać liderem, a na więcej raczej bym nie liczył.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Być moźe są osoby, którym się nie chcę pracować. Ja doświadczyłam totalnego lekcewaźenia lub braku kompetencji ze strony firmy. Pani koordynator ośmieliła się po 3-ch pierwszych godzinach pracy na kasie ocenić mnie jako osobę nieefektywną i zwolnić z pracy. Zerwano umowę zlecenie ze skutkiem natychmiastowym bez jakiegokolwiek uzasadnienia, bo nie było czym uzasadnić. Nie było tu mojej winy. Pytam, gdzie jest obowiązujący okres wypowiedzenia? Od kiedy wypowiedzenie zawiera się w jednym zdaniu? Jestem z pokolenia, które przepracowało wiele lat w firmach państwowych. W tych złych bo państwowych firmach za taki numer wyleciałby kadrowiec a nie uczciwy pracownik, a w tych obecnych - dobrych bo prywatnych obowiązuje wolna amerykanka. Kodeks i prawo pracy ma się gdzieś.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Jestem z pokolenia, które przepracowało wiele lat w firmach państwowych." To wiele tłumaczy, zapewne wiesz że czasy się zmieniły, że klient nasz Pan, że trzeba go obsługiwać z uśmiechem, że nie to co za komuny gdzie klient był złem koniecznym i tylko przeszkadzał w picu kawki a Pani w okienku ze skrzywioną mordą i wielką łaską go obsługiwała. Jeżeli miałaś takie podejście do klienta jak za czasów komuny to i tak się dziwię że aż 3 godz. Cię trzymali. Niestety jest jeszcze wiele takich Pań w sklepach, urzędach i innych instytucjach więc weźcie się za siebie albo do domu do garów.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do KOT: Jeżeli nie wiesz to nie pisz bzdur. Akurat uśmiechu i uprzejmości z mojej strony nie brakowało. Klienci się nie skarżyli. Nikt mi niczego nie zarzucał. Polecono mi kasę opuścić z powodu nadmiaru kasjerów na zmianie, więc rozliczyłam się i poszłam, a na drugi dzień się dowiedziałam, że muszą mi wypowiedzieć pracę i jak się okazało to była jednoosobowa decyzja pani koordynator.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pierwszy raz słyszę żeby w umowach cywilno-prawnych jakimi są umowy agencyjne, zlecenia, o dzieło, obowiązywał okres wypowiedzenia. Tego rodzaju umów nie obowiązuje kodeks pracy, dlatego nazywane są śmieciowymi.

A jednak w mojej jest zapis, źe się należy 14 dni wypowiedzenia jeźeli nie dopuściłam się cięźkiego naruszenia obowiązków. Moje pokolenie nie jest tego nauczone. W pracy nie ślęczy się nad smartfonem, i jeźeli się podejmuje pracę to po to źeby pracować. Śmieciowe to są te umowy bo do niczego się potem nie liczą. Dobrze, źe chociaż zostały oskładkowane. A swoją drogą to Wam młodzieży współczuję. Na emeryturę pójdziecie w wieku 99 lat zanim uzbieracie odpowiedni staż pracy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To złamanie zapisów umowy....cóż zostaje tylko drogą sądową, można domagać się ekwiwalentu i odszkodowania ale to potrwa, wiele osób nie składa pozwów właśnie ze względu na to że kwota mała a procedury czasochłonne :/
I właśnie po to są fora żeby ostrzegać potencjalnych przyszłych pracowników przed zatrudnieniem się w takich miejscach.....

Nawet gdyby mieli wypłacić 1 zł to może warto nauczyć, że z ludzi się nie kpi. Nigdy nie wiadomo czy kpiny się nie odwrócą. Nie wszyscy zauważyli, że w umowach zaszły pewne zmiany. To takie przykre, a ja chciałam tylko uczciwie pracować. Gdybym nie doświadczyła na własnej skórze nigdy bym nie uwierzyła, że takie rzeczy się dzieją.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takimi rzeczami nie warto się denerwować. Tryb natychmiastowy, albo ich groźby w stylu "bo podpidaliśmy umowe zlecenie to o kant.... potluc.

Witam pracuje w GTS juz sporo lat od Carefour Chorzów . Gliwice . Katowice . Firma płaci na czas tak jak w umowie do 21 każdego kolejnego miesiąca przeracowanego stawka dla studentów 11.15 zł i pracujących . Jako praca dodatkowa super polecam spoko koordynatorzy na tych halach sprzedażowych
Wpisz treść niestety, to prawda , ze GTS to firma nieuczciwa, ktora wyzyskuje uczciwych pracownikow,ktorzy chca pracowac,ale tez chca dostawac wyplate a nie za darmo tak jak w moim przypadku. Pracowalam uczciwie caly miesiac za darmo jak bialy murzyn. Takich jak ja jest w nowym saczu wiecej i te sprawe naglosnimy poprzez media a nawet sad. Uwazajcie na Sylwie, w nowym saczu ,ktora poszukuje pracownikow do cerfura na wegierska.
Witam właśnie też poproszę o numer telefonu do gts

to jest

ja pracuję już miesiądz i nie mam wypłaty ale jutro postawię na nogi pip,urząd skarbowy i policję w kwidzynie.bo obiecują wypłatę do 18 a okazuję się że będzie dopiero21 więc mamy pracować po półtora miesiąca i dopiero dostać kasę to wstyd.kierownik opowiada głupoty krytykuje pracowników ,więc jutro będzie wesoło w kwidzynie ,może media ściągnę ,telewizja,gazeta więc niech szykują na jutro wypłatę,noi (jacuś) szykuj się na małą sensację
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Popieram i nie polecam tej firmy! Nie wierzcie w żadne premie, pracowałam jako kasjer w Carrefour i za przyjście w jeden z weekendów we wrześniu miałam dostać 100 zł premii. Przyszła wypłata, a premii brak... p. jacek zaczął się tłumaczyć, że żadnej premii nie proponował, a wpis z facebooka, w którym jasno napisał "100 zł netto premii za przyjście w weekend na kasy" został przez niego usunięty. Również firma Hanpik, z którą podpisałam umowę, nie zareagowałą na tę sytuację w żaden sposób.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

DokŁadnie mi kazał isc na ryby bez doświadczenia sprzedaży chodz bylem na wkładanie towaru oferując 16 zł na rękę pytajac go czy bede miał gdzieś to zapisane kazał mi śpię****ad do domu nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właśnie mi nie wypłacono z listopada pieniędzy jedno wielkie oszustwo kilka innych nazw firm niby zlecenie potem sie okazuje ze o dzielo masz umowe i 9zł stawka haha żal.pl TYLKO NIE GTS !!!!!!! NIE PRACUJCIE TU! BEDZIE CHARYTATYWNIE TO ROBIĆ NIE POLECAM ZLODZIEJE I OSZUSCI!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdańsku pracowałeś?
Nie polecam tej agencji, robią z wszystkim pod górkę. Od wypłaty po dawanie wolnego bez powodu. Zabieranie 11 zł za przelew wypłaty na konto to kpina.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tak w gdansku

Inne tematy z forum Praca

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

do góry