Widok
Witam, byłam na tym filmie wczoraj. Bardzo mi się podobał, niestety z przycyzn ode mnie niezaleznych musiałam wyjść z kina 15 minut prze końcem seansu, czy mogłabym prosić o napisanie jak zakończył się film? Ostatnia scena jaką widziałam to rozmowa P.Prokurator z żoną zamordowanego.
Z góry dziękuję za odpowiedż.
Z góry dziękuję za odpowiedż.
zdecydoanie polecam,
obraz naszej po PRL Polski, bardzo dobry firm na pograniczu historycznego. polecam zwłaszcza wszystkim młodym o odrobinie patriotyzmu i zaangażowania w sprawy narodu. Przeciętny współczesny konsument (niedzielny galeriowicz) pewnie będzie miał film tak jak i nasz kraj w dupie, ale....
Co prawda trochę hollywoodzkie zakończenie i początek przydługi, ale jest: trochę humoru, prawdy, historii, bezsilności i wk.....wa na rządzących bandytów z korzeniami SB. Zaczynamy mówić ..... :)
Co prawda trochę hollywoodzkie zakończenie i początek przydługi, ale jest: trochę humoru, prawdy, historii, bezsilności i wk.....wa na rządzących bandytów z korzeniami SB. Zaczynamy mówić ..... :)
REWELACJA
Film polski NAJWYZSZEJ KLASY,co jest dla mnie wielkim zdziwieniem!:)
Zrealizowany po mistrzowsku,świetnie zdjęcia,dobór obsady,scenariusz(zapewne ksiazka jest równie dobra),muzyka(nawet zabrzmiala opera ,"Dove sono"jako komentarz duzo glebszy ,niz zwyczajna gadka).
AKTORZY REWELACYJNI,wszyscy,rowniez drugoplanowi.Aktorstwo najwyższej miary,znakomita Ostaszewska,wspaniały Seweryn,Stenka,Bukowski,czy Pieczyński.Odwaga realizacji i grania wchodzi "pod skore".
Tak dobrego profesjonalizmu,a jednocześnie prawdziwości nie widziałam dawno.
Nowoczesne kino ,najwyższego formatu do pokazania przynajmniej w Europie!
POLECAM
Zrealizowany po mistrzowsku,świetnie zdjęcia,dobór obsady,scenariusz(zapewne ksiazka jest równie dobra),muzyka(nawet zabrzmiala opera ,"Dove sono"jako komentarz duzo glebszy ,niz zwyczajna gadka).
AKTORZY REWELACYJNI,wszyscy,rowniez drugoplanowi.Aktorstwo najwyższej miary,znakomita Ostaszewska,wspaniały Seweryn,Stenka,Bukowski,czy Pieczyński.Odwaga realizacji i grania wchodzi "pod skore".
Tak dobrego profesjonalizmu,a jednocześnie prawdziwości nie widziałam dawno.
Nowoczesne kino ,najwyższego formatu do pokazania przynajmniej w Europie!
POLECAM
Dziękuję
Film przywraca wiarę i daje nadzieję. Przeszłośc trwa, kto jej nie widzi jest ślepy. Proszę, obejrzyjcie ten film i wsłuchajcie się w ciszę po seansie. Buduje...
Film dotyka najtrudniejszych spraw naszej historii najnowszej, lecz naszkicowane są one na tle "prostej" sprawy kryminalnej. Zrobiony dla dzisiejszego widza, bez patosu, wartki, z nieoczekiwaną zmianą ocen postaci... Gra aktorska b.dobra, scenariusz i reżyseria również. Zdecydowanie polecam.
Film dotyka najtrudniejszych spraw naszej historii najnowszej, lecz naszkicowane są one na tle "prostej" sprawy kryminalnej. Zrobiony dla dzisiejszego widza, bez patosu, wartki, z nieoczekiwaną zmianą ocen postaci... Gra aktorska b.dobra, scenariusz i reżyseria również. Zdecydowanie polecam.
DOSKONAŁA OBSADA.
Dawno nie widziałam tak dobrego polskiego kina. Szkoda, że film ten nie jest dostatecznie rozreklamowany. Doskonała obsada i świetnie napisany scenariusz. Niemącące treści plenery. I do tego doskonała rola Mai Ostaszewskie i Andrzeja Seweryna. Zresztą wszyscy aktorzy zasługują na długie brawa. I proszę zwrócić uwagę, że wszystkie opinie na temat tego filmu są w tym samym tonie. To tez rzadkość w polskich produkcjach.