Widok

Używana Skoda Fabia III - czy warto?

Myślę o zmianie auta, ostatnio przeglądam sporo ofert sprzedaży i często pojawia się Skoda Fabia III. Podoba mi się to auto, ale mam jeszcze wątpliwości. Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tym modelem? Gdzie można znaleźć dobre egzemplarze?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam,
Popatrz na Aukcjach poleasingowych. Czasem idzie ustrzelić w dobrych pieniądzach, zadbane auto z małym przebiegiem. I wszystko co tam masz to krajówki z pełną Historią w 90%.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poleasingowe i zadbane szczególnie niebieskie fabie,z pełną historia owszem longlife ze 2 razy na krzyż w serwisie przez 100tys km...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A przebiegi to rzeczywiście przeważnie minimalne mają bo wkoncu po to się bierze auto na firmę szczególnie fabie żeby handlowiec ja pucował całymi dniami na parkingu służbowym a jeździł po klientach pksem przez Polskę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że to dobry pomysł i warto poważnie się zastanowić. Fabia jest popularna, tania w eksploatacji, a części też są łatwo dostępne. Jeździłem Fabiami wszystkich trzech generacji i polecam. Są fajniejsze od VW Polo, funkcjonalne i niezawodne. Zwłaszcza, jeśli są zadbane.

Warto szukać Fabii po kontraktach leasingowych. Firmy wynajmujące i leasingujące sprzedają często takie auta. Mają dobre ceny, są zadbane (bo jak ktoś wynajmuje czy leasinguje to raczej się stara, żeby wszystko było ok), a do tego były serwisowane. Na wszystko są papiery i nikt nie próbuje kombinować. ;) Poszukaj sobie takich, teraz np. na Master1.pl jest sporo ofert.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Motoryzacja

Żarówki do samochodu (22 odpowiedzi)

Czy ważny jest producent czy kupujecie kierując się przede wszystkim ceną? Jakie będą najlepsze...

Wypożyczalnia samochodów jaka? (6 odpowiedzi)

Jaką polecacie wypożyczalnie samochodów? bo jak na razie to sytuacja beznadziejna kaucja 2000 zł...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry