Widok
VIII bieg charytatywny Północny Pomaga
[lead]Piękna tradycja zobowiązuje! Już po raz ósmy spotkamy się, aby wspólnie biec i pomagać. 20 września 2025 roku w Gdańsku odbędzie się VIII Bieg Charytatywny PÓŁNOCNY POMAGA. Od 2018 roku wolontariusze Makroregionu Północnego Fundacji Santander zorganizowali 7 edycji tego wyjątkowego wydarzenia. Wzięło w nich udział ponad 11 200 osób, a łączna kwota wsparcia dla Fundacji Hospicyjnej w ...
więcej
więcej
Też nie rozumiem tego typu imprez. Chyba, że na numerach startowych są reklamy firm, które dodatkowo wpłacają jakieś kwoty i chcą, żeby bieg odbywał się głównymi ulicami miasta i przypadkowi widzowie zobaczyli te napisy. To myślę, że sporą kasą mogą zarabiać panowie w spódniczkach i perukach na szpilkach, których popularnej nazwy nie wymienię ze względu na cenzurę, bo ich parady przyciągają tłumy reporterów a potem są publikowanie zdjęcia na portalach i gazetach.
"Miasto" nie jest blokowane geniuszu. Blokowane są zawsze ale to zawsze drogi w mieście.
Cóż za problem zorganizować biegi, ale po chodnikach? Przecież bieg to szybszy chód, a do czego służy chodnik wskazuje sama nazwa. Do tej pory nie usłyszałem żadnego dobrego argumentu by biegi "musiały" zawsze odbywać się na jezdniach przeznaczonych pod samochody.
Cóż za problem zorganizować biegi, ale po chodnikach? Przecież bieg to szybszy chód, a do czego służy chodnik wskazuje sama nazwa. Do tej pory nie usłyszałem żadnego dobrego argumentu by biegi "musiały" zawsze odbywać się na jezdniach przeznaczonych pod samochody.