Widok

VW POLO 2004, 1.4 benzyna

Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Hej, czy miał ktoś problem ze wspomaganiem w w/w modelu?
Ostatnio zapaliła mi się kontrolka żółta - wspomaganie kierownicy z wykrzyknikiem. Kierownica odmawia posłuszeństwa. Tzn można skręcać, ale jest to proces tak trudny, że jeden zakręt i ma się dosyć. Wcześniej było wszystko OK. Nie zauważyłam żadnych wycieków pod autem (myślałam, że może płyn od wspomagania "uleciał" w jakiś sposób). Silnik zapala elegancko, wszystko działa jak zwykle, ale te wspomaganie to szok.. Czy to może być coś mega poważnego, a tym samym kosztownego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

El.wspomaganie tam jest, padła pompa wspomagania, wiązka, lub coś innego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam nadzieje ze nie będzie to nic poważnego, a naprawa nie będzie kosztowała krocie :(

skąd jesteś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie uważam tego za istotne w moim pytaniu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

masz pompe trw albo koyo...naprawa jest mozliwa gdy dasz swoją...na zamianke ja mam w piwnicy koyo...ciezko dostac ten typ bo jest inny przewod od oleju niz w trw nie mozna zamieniac chyba ze calosc z maglownica wymienisz bo jakas nie pamietam jaka ma jeszcze osobny czujnik juz to przerabialem za swoja uzywana dalem 500zl i dzialala odrazu po wlozeniu...w murowanej goślinie naprawiaja wpisz w google naprawa koyo, musisz sprawdzic patrzac od przodu auta od zderzaka za zbiornikiem plynu spryskiwacza jaki masz model trw czy koyo roboty moze na 2 do 3 h gdy juz masz 2 w reku pewna i sprawna...

na pokrywie akumulatora są bezpieczniki blaszkowe, sprawdź je. koniecznie trzeba odkręcić śruby i sprawdzić wówczas jest pewność czy są dobre. Ja pierwszy raz sprawdziłem miernikiem bez odkręcenia i wyglądały ok i nawet było przejście to za sprawą grubej twardej blachy z której je wykonano, po odkręceniu bezpiecznik rozpadł na dwie części Wcześniej w warsztatach diagnozy stawiano różne a koszty porażające. Bezpiecznik w serwisie 10 zł kosztuje, może i u Ciebie jest podobnie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziękuję, już problem rozwiązany.. u mnie niestety skończyło się na wymianie pompy wspomagania.

Inne tematy z forum Motoryzacja

Wypożyczalnia samochodów jaka? (6 odpowiedzi)

Jaką polecacie wypożyczalnie samochodów? bo jak na razie to sytuacja beznadziejna kaucja 2000 zł...

Auto Części (8 odpowiedzi)

Cześć, Gdzie kupię tanio Auto Części przez internet? Niestety w Gdańsku się cenią ;/ a na olx...

Gdzie w Baninie mogę serwisować auto? (70 odpowiedzi)

Witam jak w temacie gdzie mogę spokojnie serwisowac auto jestem nowym mieszkańcem jest ktoś godny...

do góry