Widok
Vialo
Budynki powstały w kameralnej i położonej bardzo blisko ścisłego centrum Gdańska dzielnicy. Jednocześnie miejsce oddalone jest od głównych ciągów komunikacyjnych, więc panuje tu cisza i spokój. W ostatnich latach w sąsiedztwie przybyło nowych inwestycji mieszkaniowych, dzięki czemu okolica wypiękniała. Lokalizacja zapewnia szybki dostęp do Śródmieścia z całą jego ofertą, jednocześnie blisko stąd jest na spacer do lasu czy po terenach rekreacyjnych Góry Gradowej.
W ramach Vialo powstały ...
więcej o inwestycji
więcej o inwestycji
Nie zgadzam się
Miejsce super, mieszkam na sąsiednim osiedlu od 4 lat i żadnych hałasów nie ma. Cisza i spokój.Co do okolicy to jest coraz lepiej zagospodarowana, jedyne czego brakuje to rzeczywiście sklepy, aczkolwiek po większe zakupy i tak jeździ się autem, więc i do tego można się przyzwyczaić. Poza tym wszędzie blisko, dla tych co poruszają się komunikacja miejską, miejsce idealne.
Byłem i widziałem
Wróciłem dziś z tej lokalizacji i jestem na NIE. Samochód musiałem zostawić na Orzeszkowej i przejść ok. 150m po gruncie, który nawet nie przypominał drogi i buty całe w błocie. Przyszli mieszkańcy muszą się nastawić na dojazd po płytach jumbo, które można domniemywać, że deweloper położy do osiedla bo chyba w tych czasach nie pozostawi dojazdu gruntowego. Na granicy działki Vialo od strony Wroniej na wzniesieniu stoi jakaś rozpadająca się i strasząca rudera, która będzie górowała nad Vialo. Od strony południowej bardzo wysoka skarpa z drzewami, która będzie znacząco ograniczała nasłonecznienie szczególnie w okresie jesień-zima i w mieszkaniach będzie zimno lub trzeba będzie płacić większe rachunki za ogrzewanie. Poczekam na nowe osiedle Invest Komfortu w tej samej dzielnicy około 600m dalej przy ulicy Dantyszka/Dębowa, które będzie bez tych mankamentów oraz w znacznie lepszej lokalizacji i już z gotowymi drogami dojazdowymi.
Ciekawe jaka cena
Czy może już wiadomo jaka będzie cena za metr? Czytając powyższe informacje wydaje się, że nie powinna być wygórowana i maks tak do 7500 porównując inne tego typu nowe osiedla w centrum. Z tego co pamiętam to dwa nowe osiedla przy Kopernika, które np. mają drogę dojazdową to było średnio 6400 ale ceny trochę poszły w górę tak więc nie dałbym więcej niż 7500. Jeżeli będzie wygórowana to trzeba będzie poczekać na to nowe osiedle Invest Komfortu, o którym wspomniano we wcześniejszej opinii.
Koszmar
Juz 4 lata temu byl artykuł na Trójmiasto.pl red. Marzeny Klimowicz-sikorskiej o niebezpiecznej samowoli budowlanej(polecam). I nic się nie zmienilo a jest jeszcze gorzej. Wystarczy tam pojechać i zobaczyć. A do tego ten koszmarny hałas dniami i nocami i zanieczyszczenie tego niby czystego i spokojnego rejonu. Ja już wyleczyłam się z chęci kupienia tu mieszkania. Dziękuję za takie „przyjemności”
Nie Rosjanin a Białorusin i w dodatku wierzący.
Żeby upamiętnić konklawe często z jego komina leci biały dym. Używa specjalnej mieszanki różnych materiałów aby uzyskać biały kolor. Posiadł tajemnicę białego dymu skrzętnie ukrywaną przez Watykan od wieków.
Ps: "czy ktoś wie płyta wiórowa jaki daje dym?":)
Ps: "czy ktoś wie płyta wiórowa jaki daje dym?":)
nie polecam inwestycji tego dewelopera
Kupiłam mieszkanie bardzo słabo wykonane, Inżynier który odbierał moje mieszkanie stwierdził że tak słabej inwestycji dawno nie widział stwierdził że ROBYG lepiej buduje - więc o czymś to świadczy.
Chętnych zapraszam do obejrzenia ostatnich dwóch mieszkań które pozostały do kupienia i samemu ocenić jakość wykonania chociażby części wspólnych.
A nie wspomnę o partactwie z elektryką gdzie po podłączeniu licznika przez energe miałam prąd tylko w gniazdkach w kuchni. Jak się okazało źle zostały podłączone kable w rozdzielni w piwnicy.
Ciekawe jak budynek przeszedł odbiór techniczny.
A nie jest to odosobniony przypadek, zapytajcie dewelopera.
Chętnych zapraszam do obejrzenia ostatnich dwóch mieszkań które pozostały do kupienia i samemu ocenić jakość wykonania chociażby części wspólnych.
A nie wspomnę o partactwie z elektryką gdzie po podłączeniu licznika przez energe miałam prąd tylko w gniazdkach w kuchni. Jak się okazało źle zostały podłączone kable w rozdzielni w piwnicy.
Ciekawe jak budynek przeszedł odbiór techniczny.
A nie jest to odosobniony przypadek, zapytajcie dewelopera.