Widok

Viridis - opinie i oceny

Osiedle Viridis Karwiny Temat dostępny też na forum:
Osiedle Viridis (z łac. zielony, nasycony zielenią) powstanie w otulinie Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego, na granicy dwóch gdyńskich dzielnic – Karwin i Dąbrowy, w pobliżu ulicy Janiny Porazińskiej.

Lokalizacja ta oznacza dobre skomunikowanie z pozostałymi dzielnicami Gdyni, a także z obwodnicą Trójmiasta. Ponadto w pobliżu osiedla kursuje wiele różnych linii autobusowych ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

zostało kilka jeszcze, ale mozna negocjowac cene
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwie bzdury w jednym zdaniu.

1) Tam była polana, więc nic nie wycinali,
2) na drogach ekspresowych (taką jest obwodnica trójmiasta) nie można zgodnie z przepisami lokalizować dwóch wjazdów w odleglości mniejszej niż 1,5km. Zerknij w przepisach. Jak będzie węzeł Karwiny to z Nowowiczlińską nie może być kolejnego - za blisko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Witam mieszkańców i przyszłych mieszkańców.

Napiszcie proszę o ile opóźniona jest budowa budynku A3? Czy jest jakieś forum mieszkańców osiedla? Chciałbym popytać o kilka kwestii przed potencjalnym zakupem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wow

Ok rok temu zastanawialem sien mieszkaniem tutaj, jednak ostatecznie wybralem gdzie indziej.
W ostatni weekend bawilem u znajomych, ktorzy kupili tu mieszkanie i jakis czas temu sie wprowadzili juz.
Juz im tego nie powiedzialem ale uwazam ze dokonali zlego wyboru i wtopili.
1. Droga dojazdowa - mala osiedlowka - zupelnie nieprzygotowana do takiej masy aut z kilku osiedli
2. Nieustanny szum/halas od obwodnicy i tej drogi przy Tesco, do tego stopnia ze trudno otworzyc okno na dluzej
3. Ten lasek wokol to jakis zart - pomiedzy osiedlem a Tesco jest moze kilkadziesiat metrow drzew, doslownie da sie to przejsc spacerem w 4-5 min.
Uwazam ze deweloper srogo pofolgowal sobie z wizualizacjami i metoda sorzedazy, a wuem co handlowcy gadali bo mi tez probowali to sprzedac.
To na pewno nie jest warte pieniedzy ktore za to chcieli. Moze polowe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

A w inną stronę nie próbowałeś pójść? Szkoda. Tam las się ciągnie aż do Witomina.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jest cudownie

Osiedle jest piękne, faktycznie w lesie, a budynki bardzo ładne. Nie mogę doczekać się parapetówki :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Osiedle Viridis

Osiedle jest pięknie położone. Zieleń, czyste powietrze i zapach sosen na co dzień - bajka - . za "płotem" Trójmiejski Park Krajobrazowy. Wyjście na rower, bieganie, czy spacer z dzieciakami to moment. Nie trzeba robić specjalnej wyprawy. Piękna zieleń na osiedlu, alejki i cała infrastruktura zrobiona estetycznie, w dobrej jakości i z 'głową". Polecam.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ciekawe co Ci próbowali sprzedać skoro nie ma tam mieszkań w ofercie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proszę Cię...

To jest oczywiste, ale w tym przypadku to ten skrawek lasu między osiedlem a TESCO jest problematyczny.

Gdzie ta budowa węzła ?

WOW

Tak się składa że również tam mieszkam i chętnie odpowiem na te bzdury:

1. Droga dojazdowa nie stanowi żadnego problemu jestem w minute od wyjazdu z garażu na skrzyżowaniu z Chwaszczyńską ( główna ulica ) o każdej porze dnia i nocy.

2. Hałas jak hałas mieszkasz w trójmieście, a nie na wsi. Jak chce się mieć 5 minut do obwodnicy i 15 minut do centrum miasta przy równoczesnym mieszkaniu praktycznie w lesie to w mojej ocenie delikatny szum nie ma najmniejszego znaczenia. Ja osobiście przy otwartym oknie nic nie słyszę. Hałas to mają ludzie na Świętojańskiej albo Monte Cassino w Sopocie, a nie mieszkańcy Viridis.

3. Ten "lasek wokół" doprowadzi Cie w 15 minut spacerkiem do Kaczej Rzeki i w 30 minut na Witomino. Czego Ty gościu oczekujesz ? Że wejdziesz i będziesz miał amazońską dżungle czy safari? Powtarzam się, ale to jest Osiedle w Gdyni a nie na jej obrzeżach. Uważam, że cena po jakiej ja kupiłem mieszkanie to była promocja w porównaniu z tym jak ceny poszły w górę w roku 2019 w Trójmieście. Osiedle jest rewelacyjnie zlokalizowane i każdy kto kupił tu mieszkanie oddał strzał w 10. No nic rozumiem zazdrość i pozdrawiam serdecznie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajne osiedle

Mieszkanie w Trójmieście to nie mieszkanie na wsi. Odgłosy miasta są wszędzie i z tym trzeba sie liczyć. Tysiac razy wolę Viridis niż kamienicę przy Al. Grunwaldzkiej czy Zwyciestwa gdzie nawet własnych myśli nie słychać. Otwieranie okien we Wrzeszczu nie wchodzi w grę.

Chciałabym mieszkać na Viridisie, a ci którzy piszę że źle i brzydko po prostu zazdroszczą.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

cudownie

Teraz w pakiecie płacący absurdalne pieniądze za metr dostaną galerię handlową, z którą będą graniczyć przez płot. Dobrze, że nie kupiłem
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

i co doczekałeś się

i gdzie ten las ? teraz będziesz miał galerię z węzłem obwodnicy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie przez płot tylko jakies 200 metrow dalej, nie bedziemy jej nawet widzieć :) Zazdrość Cie zżera od środka, dalej mieszkaj w swoim szałasie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jaka była cena deweloperska Viridis?