Widok
ja wlasnie dlatego nie weszlam z "żarciem" bo opinie o tym filmie posrednio zmusily mnie to pomyslenia - bede na TAKIM filmie "zarla se popcorn?" jakas siara. Faktycznie na sali pelnej do bolu chyba tylko z 5-6 osob siedzialo i mielilo. Reszta przed filmem mieli refleksje a te 5-6 osob chyba dopiero PO.
bardzo dobry, wstrząsający film, ale
Dlaczego wychodzimy z kandydaturą do Oscara? Chcemy się komus przypodobac pokazując narodowe upodlenie, bo nie mamy innej szansy na filmowy sukces? Wszyscy historyczni ignoranci z Europy zachodniej i USA zapamiętają Polaków jako ciemny, zacofany naród złodziejaszków i kolaborantów, straszących "karą Bożą", z których jeden zwariował i stał się dobry. Bądzmy dalej postrzegani jako cwaniacy, kombinatorzy, złodzieje samochodów, niech dalej opowiadajają kawały o "polakach". To jest film dla Polaków i nie eksponujmy go za granicę, tak jak Rosjanie nie wystawią filmu o Czeczenii czy Katyniu a Chińczycy o dysydentach
Głęboki, przejmujący , poruszający film
Świetny wspaniały, olśniewający...pełen emocji uczuć...piękny...Pani Agnieszko Pani Kasiu.. chylę czoła nad reżyserskim kunsztem! Panie Robercie.. kiedy spotkam Pana znów poraz kolejny na gdyńskim Bulwarze nieomieszkam powiedzieć Panu, że jest Pan najlepszym aktorem swojego pokolenia! Mistrzostwo:). Z niecierpliwością czekam na film o Panu Lechu Wałęsie.
głęboki film, dobra odpowiedź na Piniastę
naprawdę polecam, wspaniały obraz, pełen emocji, sięgający realnych uczuć, uciekający od wytartego obrazu holocaustu jakim nas karmiono dotychczas. Mała uwaga: skomercjalizowany tłumie szukający tylko rozrywki zostań w domu, razem ze swoim piep...m popcornem i innych zaciągniętym kulturowa badziewiem - wstyd! Dalej trwajcie we wchłanianiu i wydalaniu aaa.... i zakupach szmat i nowinek :)
to ja ci powiem stary żydowski kawał :
nauczyciel wchodzi do szkoły tu przed szkołą stoi Jakubek i nauczyciel sie pyta :
- Jakubek ty nie na lekcjach, czemu ?
- bo nie ma logiki panie psorze !
- jak to nie ma logiki ?! co ty mi tu opowiadzasz ?
- no tak panie psorze bo ja się zesmrodziłem w klasie i pan mi kazał wyjść a oni siedzą w tym smrodzie
nauczyciel wchodzi do szkoły tu przed szkołą stoi Jakubek i nauczyciel sie pyta :
- Jakubek ty nie na lekcjach, czemu ?
- bo nie ma logiki panie psorze !
- jak to nie ma logiki ?! co ty mi tu opowiadzasz ?
- no tak panie psorze bo ja się zesmrodziłem w klasie i pan mi kazał wyjść a oni siedzą w tym smrodzie
Kasiu
ten wpis więcej pokazuje niz mówi
ps. rozumiem, że kinoman ( co to ? ) nie ma prawa myśleć o tle powstania filmu, powodzie powstania filmu, idei jaka film niesie ? kinoman poprostu zbiera przedarte bilety i zapamiętuje kto w jakim filmie grał ? a jeżeli to kinoman to faktycznie moja pierwsza wypowiedź to nie była wypowiedź kinomana
Kasia trzymaj sie i nie przebywaj za długo "w ciemności " :)
ten wpis więcej pokazuje niz mówi
ps. rozumiem, że kinoman ( co to ? ) nie ma prawa myśleć o tle powstania filmu, powodzie powstania filmu, idei jaka film niesie ? kinoman poprostu zbiera przedarte bilety i zapamiętuje kto w jakim filmie grał ? a jeżeli to kinoman to faktycznie moja pierwsza wypowiedź to nie była wypowiedź kinomana
Kasia trzymaj sie i nie przebywaj za długo "w ciemności " :)