Widok

W głowie się nie mieści

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: W głowie się nie mieści.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

komedia?

Film hołduje obecnej modzie, w której filmy dla dzieci za dziecięce za bardzo być nie mogą (bo rodzice się znudzą, czy co?). Moja córka ma 12 lat i chyba tylko dlatego, że ma matkę psychiatrę nadążała za "wyspami osobowości", "pamięcią długotrwałą', "podświadomością"i tym podobnymi konstruktami. Starsza ,lat 19 na tej komedii płakała. Mnie się bardzo podobał, ale ja dzieckiem nie jestem
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 22

Nie!!!!!!!!

Nieeeeeeee!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fajnyyyyyy

Supppppppppeeeeeerrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!

Nie rozumiem jednego...

Jak dwunastoletnia córka mogła nie wiedzieć, czym jest "podświadomość"? Rozumiem brak wiedzy na temat "wysp osobowości", ale podświadomość? Naprawdę, nie potrzeba psychiatry/psychologa/pedagoga żeby wiedzieć, czym to jest. Ja wiedziałam w wieku 10 lat tylko dla tego, że chodziłam do szkoły...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 9

smutny film, nie dla małych dzieci

Nie jest to za bardzo film dla małych dzieci, nawet starsze mogą mieć problem ze zrozumieniem o co chodzi. Jest to raczej animacja dla dorosłych, dużo smutnych momentów, niewiele śmiesznych...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 17

Świetny

Świetny filmy edukacyjny, na który warto pójść z dzieckiem w podstawówce i wyżej. A potem odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące filmu. Niestety to może być jedyny problem tego filmu.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wreszcie folm dla normalnych rodzin

A nie wiecznie teczowe homo nie wiadomo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 19

;(

bardzo smutny film, ale też bardzo życiowy-nie polecam dla małych dzieci
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

ty wredny knurze

głupoty opowiadasz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

ekstra

Film dla dzieci baaaardzo fajny. Goraco polecam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłem z córką - siedmiolatką... no niemal ośmiolatką. Zrozumienie idei personifikacji różnych emocji, roli "wysp osobowości", a także podświadomości, "produkcji" snów, etc, etc - wymagało od niej pewnego wysiłku, ale dzięki temu dziecko zostało filmem mocno zaintrygowane.
Pytania nawiązujące do filmu trwają do dziś. Żarty z różnych emocjonalnych reakcji oparte na tym co "nie mieści się w głowie" są niemal na porządku dziennym. Żona, zaintrygowana tymi niecodziennymi zjawiskami wybiera się teraz na ten film - z córką, która koniecznie chce obejrzeć go ponownie.
Słowem - film zostawił ślad i zmusił do myślenia, co nie zdarzało się nigdy po obejrzeniu typowych, w większości przypadków zupełnie odmóżdżonych produkcji "dla dzieci".
IMHO ten film to klasa sam w sobie, na prawdę warto się wybrać - ale raczej pociechami w wieku 7-13, bo dla młodszych może być...ciut trudny. Mimo że bohaterka ma 11 lat film może zainteresować nieco starszych widzów. I nieźle bawić 50-latków - serio, serio!
Gorąco polecam.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wspaniały

Mam 12 lat byłam na tym filmie wraz z moim młodszym bratem ( 6 lat ) oraz rodzicami. Wszyscy jesteśmy zadowoleni. A mój młodszy brat wręcz zachwycony. Według mnie ten film wcale nie jest trudny do zrozumienia. Rzeczywiście jest kilka smutnych momentów, aczkolwiek jest na prawdę dużo momentów komicznych. Serdecznie polecam.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

tego nie napisał 12 latek

Fajny film dla dzieci 10+.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

dla każdego

Film z całą pewnością z ciekawym przesłaniem jest zarazem ciekawa propozycja dla dzieci i dorosłych. Stona wizualna jestvatrakyjna dla każdego, ze szczególnym uwzględnieniem preferencji dzieci, wiadomo film dla dzieci. Ikonograficzne przedstawienie procesu emocjonalnego u ludzi jest świetnym pomysłem, który uświadamia zjawiska zachodzące w naszych głowach. Fajny prosty film, jak wspomniałem wcześniej, dla każdego.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super!

Mam 13 lat i byłam z 7-tnim bratem. Film jest zachwycający i taki życiowy!Polecam każdemu!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hipersupergigafajnywybuchowy!

polecam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo dobry - w/g mnie i mojego sześciolatka.

Film świetny, w przystępny sposób obrazuje dziecku co to są emocje i jak potrafią nami kierować. Pomaga w późniejszym opanowaniu tych negatywnych. Super! Zresztą jak większość autorstwa Pixar'a ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm

A mój syn, który za mc będzie miał 5 lat filmem zachwycony! I jakoś wiele rozumiał. Polecam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z radością stwierdzam, że animacja i kino dziecięce / familijne odbija się od dna, czyli od wrzaskliwych, sztampowych, efekciarskich widowisk. Jak Ukraść Księżyc, Księga z Kells, Sekrety Morza, Mały Książę, Dom, W Głowie się Nie Mieści - sporo wartościowych rzeczy ostatnio. :)

WGSNM pod względem głębi i przesłania to zdecydowanie najbardziej wartościowa "bajkowa" pozycja ostatnich lat. A może i wszech czasów?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajny

Bardzo mi się podobał
dużo humoru kilka około ( 2 ) smutnych momentów ale ogólnie fajnie spędzony CZAS

Polecam

byłam( em ) z 7 i 9 letnimi dziećmi
im się podobało mi także
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mądry film wreszcie

Byłam z 5 i 8 latkiem. Starszego temat tak zaintrygował, że musiałam wygooglać bardziej szczegółowe informacje o emocjach. W fajny sposób przedstawia ten trudny temat. Młodsze dziecko dobrze się po prostu bawiło. Mam dzieci dość nadpobudliwe a siedziały wbite w fotel. Warto też po filmie z dzieckiem porozmasiać na ten temat.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

Film bardzo mi się podobał, ale zdecydowanie dla starszych dzieci. Ja na nim i się uśmiałam i płakałam, więc z punktu widzenia dorosłego - bardzo polecam!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam!

Byłam z córkami - 4 i 8 lat. Młodza na początku oglądała z zaciekawieniem, od połowy filmu chciała już wyjść z kina, bo się nudziła. Starszej córce film się podobał, doskonale rozumiała treść. Zdecydowanie film dla starszaków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry