Widok

W którym momencie przebudowa staje się nową konstrukcją?

Remontowałem swój dom przez ostatnie 13 miesięcy. Oto lista wszystkich rzeczy, które zrobiliśmy:

Dodatek 1 Główna sypialnia i łazienka Dodatek 2 Zakryto port samochodowy i dodano powierzchnię dla większej części dziennej i kuchni. Podniesiono 8-stopowe sufity do 9-stopowych sufitów w całym domu. Nowy dach Nowe linie elektryczne, HVAC, hydrauliczne i gazowe Dodano izolację (dom nie miał izolacji) Nowy plan piętra Nowa blacha kamienna Nowe łazienki Nowa kuchnia Nowy podjazd Dodano przednią i tylną werandę

Widziałem, jak niektórzy ludzie, którzy przeprowadzają gruntowne przebudowy, wymieniają dom jako nową konstrukcję. Co o tym decyduje? Czy kiedykolwiek o tym słyszałeś?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

W tytule piszesz o przebudowie, a w treści komentarza o remoncie.
Przebudowa polega na wykonywaniu robót budowlanych, których skutkiem jest zmiana parametrów użytkowych lub technicznych istniejącego obiektu budowlanego, pod warunkiem, że zmiana taka nie dotyczy parametrów charakterystycznych, takich jak: kubatura, powierzchnia zabudowy, wysokość, długość, szerokość bądź liczba kondygnacji, jak np. w przypadku rozbudowy.
Za przebudowę uznaje się np. wykonanie otworu okiennego w ścianie budynku, a także zamurowanie takiego otworu.
Remontem będą roboty budowlane których celem jest odtworzenie stanu pierwotnego obiektu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Remontowałem swój dom przez ostatnie 13 miesięcy. Oto lista wszystkich rzeczy, które zrobiliśmy:

Dodatek 1 Główna sypialnia i łazienka Dodatek 2 Zakryto port samochodowy i dodano powierzchnię dla większej części dziennej i kuchni. Podniesiono 8-stopowe sufity do 9-stopowych sufitów w całym domu. Nowy dach Nowe linie elektryczne, HVAC, hydrauliczne i gazowe Dodano izolację (dom nie miał izolacji) Nowy plan piętra Nowa blacha kamienna Nowe łazienki Nowa kuchnia Nowy podjazd Dodano przednią i tylną werandę https://routerlogin.uno/ https://192168ll.link/

Widziałem, jak niektórzy ludzie, którzy przeprowadzają gruntowne przebudowy, wymieniają dom jako nową konstrukcję. Co o tym decyduje? Czy kiedykolwiek o tym słyszałeś?

i got this,..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (48 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

sklepy z meblami sosnowymi (4 odpowiedzi)

Witam, może ktoś mógłby mi doradzić, gdzie w Trójmieście znajdę porządny sklep z meblami...

Za ile można urządzić 50m mieszkanie? (193 odpowiedzi)

Jak w tytule, niedługo będziemy urządzać 50m mieszkanie, mamy mało środków i niestety musimy to...

do góry