Widok
Walka z pasożytami u dzieci
Opinie do artykułu: Walka z pasożytami u dzieci.
Zgrzytanie zębami, częste infekcje dróg oddechowych, dłubanie w nosie, nocne moczenie, alergie, niespokojny sen, uporczywy kaszel, choroba lokomocyjna - trudno uwierzyć, ale mogą mieć wspólny mianownik: pasożyty. Szacuje się, że nawet 60 proc. dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym ma "pasażerów na gapę".Pasożyty u dzieci to coraz poważniejszy problem. Jak sobie z nim radzić? - Moja córka nie miała żadnych objawów, które ktokolwiek kojarzyłby z zarażeniem robakami - mówi pani Kinga, mama ...
Zgrzytanie zębami, częste infekcje dróg oddechowych, dłubanie w nosie, nocne moczenie, alergie, niespokojny sen, uporczywy kaszel, choroba lokomocyjna - trudno uwierzyć, ale mogą mieć wspólny mianownik: pasożyty. Szacuje się, że nawet 60 proc. dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym ma "pasażerów na gapę".Pasożyty u dzieci to coraz poważniejszy problem. Jak sobie z nim radzić? - Moja córka nie miała żadnych objawów, które ktokolwiek kojarzyłby z zarażeniem robakami - mówi pani Kinga, mama ...
doctor
To straszne jak niektórzy ludzie traktują swoje dzieci, Każdy pasożyt w człowieku negatywnie wpływa na stan zdrowia zaatakowanego. Spotkałem się z tak obojętnym podejściem matek do swoich dzieci, że te często kończyły w szpitalu. A pomimo tego dalej nie dbały o ich zdrowie- to smutne. Czy takie sprawy nie interesują tych co walczą o prawa dziecka. W tym kraju wszystko jest wywrócone do góry nogami.
Syropek działa na dorosłą formę pasożyta. Wpływa na jej układ nerwowy. Jeżeli organizm w danym momencie nie wydali dorosłej formy pasożyta, po kilku godzinach pasożyt odzyskuje sprawność. Syropek nie działa na larwy pasożytów, które mogą tkwić w organizmie. Jeżeli larwy, jajeczka będą miały sprzyjające warunki mogą rozwinąć się w kolejną dorosłą postać pasożyta. Oprócz środków farmakologicznych, które trzeba przyjąć w kilku przypominających dawkach, należy trzymać się diety: bez cukrów, pszenicy, mleka i produktów mlecznych. I pamiętać o higienie, prasowanie, pranie w wysokich temperaturach