Widok
Wędkowanie
Witam.
Gdzie polecacie wyskoczyć nad wodę z wędką?
Głównie grunt, czasami spining by rozprostować kości ;)
W okolicy jest kilka fajnych miejsc, do których można dojść spacerkiem( widziałem na mapach), ale ciężko wyszukać jakieś konkretniejsze informacje.
Może ktoś się wypowie o kilku miejscach?
Taka większa kałuża przy ulicy Źródlanej, czy to czyjaś prywata, czy można sobie połowić i co tam pływa?
Jezioro Tuchomskie, co tam pływa, czy pozwolenie u kogoś można jednodniowe wykupić?
Jezioro Kczewskie,co tam pływa, czy pozwolenie u kogoś można jednodniowe wykupić? ( Słyszałem że właściciel ostro siatami ciąga)
Borowiec, kilka zbiorników, co tam jest? Jakaś żwirownia, teren prywatny?
Gdzie polecacie wyskoczyć nad wodę z wędką?
Głównie grunt, czasami spining by rozprostować kości ;)
W okolicy jest kilka fajnych miejsc, do których można dojść spacerkiem( widziałem na mapach), ale ciężko wyszukać jakieś konkretniejsze informacje.
Może ktoś się wypowie o kilku miejscach?
Taka większa kałuża przy ulicy Źródlanej, czy to czyjaś prywata, czy można sobie połowić i co tam pływa?
Jezioro Tuchomskie, co tam pływa, czy pozwolenie u kogoś można jednodniowe wykupić?
Jezioro Kczewskie,co tam pływa, czy pozwolenie u kogoś można jednodniowe wykupić? ( Słyszałem że właściciel ostro siatami ciąga)
Borowiec, kilka zbiorników, co tam jest? Jakaś żwirownia, teren prywatny?
Może nie tyle co Janusze, ale zawsze można się dogadać z właścicielem(jesli jest "normalnym" człowiekiem) na to by pozwolił posiedzieć i pomoczyć kija, w zamian za np, wpuszczenie jakiegoś narybku, bądź dokarmianie, czy zmajstrowania jakiegoś pomościku ... :)
Nie chodzi o łowienie "na mięso" bardziej rekreacyjnie, by się odstresować spędzić trochę czasu obcując z przyrodą :)
Nie chodzi o łowienie "na mięso" bardziej rekreacyjnie, by się odstresować spędzić trochę czasu obcując z przyrodą :)
Tuchom odpada tam płynie ściek z okolic i ryba jest leniwa i chora... Borowiec na łowisku starym tzn PZW to straszna nudą wszystko przebrane i bardzo dokarmiane zero frajdy... Na czynnych wyrobiskach efekty jak i zabawa jest większa ale trzeba się dogadać co do pozwolenia na wejście i zaznaczam że tam tylko okoń i szczupak...
A co do prawdziwego wędkowania to chyba Łapino karpik więcej niż 10kg to nie problem duży leszcz przy okazji,okazy amura a dla cierpliwych sandacz jak też szczupak na żywca napewno się zahaczy więc polecam na dobowy biwak...
A co do prawdziwego wędkowania to chyba Łapino karpik więcej niż 10kg to nie problem duży leszcz przy okazji,okazy amura a dla cierpliwych sandacz jak też szczupak na żywca napewno się zahaczy więc polecam na dobowy biwak...
Cześć, mam do polecenia sprzęt wędkarski od autoryzowanego japońskiego dystrybutora na Polskę. Sprawdźcie woblery https://fishing4u.pl/kategoria-produktu/przynety-sztuczne/przynety-twarde/woblery/ używam i polecam.