Widok

Wezwania za parkowanie na Pilotów na Zaspie

Policja dzielnie wypisuje wezwania na komisariat wszystkim kierowcom aut, które stoją na chodnikach i wzdłuż jezdni Akcja przy blokach nr 12 i 14 na ul. Pilotów. Mieszkam tu 3 lata i pierwszy raz widzę taki nalot. Na Zaspie brakuje miejsc parkingowych i Ci kierowcy gdyby mogli, to by tu nie stawali.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wstyd, tak utrudniać życie innym. Na oglądali się uprzykrzaczy internetowych i teraz naśladują. Uprzejmie donoszę jak za komuny!
popieram tę opinię 181 nie zgadzam się z tą opinią 215

to się nazywa egzekwowanie prawa
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 28

To Panie antyORMO , co powiesz jak zapali Ci się mieszkanie , albo komuś nad Tobą.
Zadzwonisz po Straż Pożarną ?
A jak oni,niby przejadą między tymi osobówkami ??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

praworządność

Ech komu ja piszę?

Tu są silni, w nocy ani jednego patrolu

Nawet na dworcu
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

za komuny donosiło się na ludzi którzy robili coś dla ludzi, ale przeciw państwu. Tutaj zgłasza się ludzi którzy robią coś przeciw ludziom i prawu (które państwo po prostu ignorował za długo)
popieram tę opinię 49 nie zgadzam się z tą opinią 21

zmień pieluchę
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 4

Zgadzam się w 100% - wstyd tak utrudniać życie innym zastawiając chodnik
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 14

Wstyd

To bycie kapysiem i donosicielem, w tym kraju nie potrzeba żadnej wojny. Polacy tak się wzajemnie nienawidzą, że sami się nawzajem wyeliminują.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Wstyd to bycie analfabetą.
Polecam słownik ortograficzny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie

Wstyd tak utrudniać życie zajmując samochodem pół chodnika, zmuszając do zjechania wózkiem z dzieckiem na ulicę. Wstyd!
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 15

Później pros kierowcę - sąsiada żeby ci pomógł z wózkiem, bo krawężnik wysoki

Zobaczymy czy ci pomoże
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 16

Wystarczy, żeby nie blokował chodnika swoim samochodem, to nie będzie trzeba z tego chodnika zjeżdżać na ulicę.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7

Jakie pół chodnika? Nie wiem, ale się wypowiem... Nikt tam nie parkuje na chodniku, jest on oddzielony od jezdni pasem zieleni, wzdłuż którego ludzie parkują samochody od zawsze
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Od zawsze to nie znaczy - legalnie

a na zdjęciu widzimy dwa rzędy aut zaparkowane właśnie na chodnikach.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

A

Czy w tym kraju jeszcze coś jest legalne? Wskaż mi człowieka, a ja znajdę na niego paragraf i to niekoniecznie tylko w Ustawie Prawo o Ruchu Drogowym.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież na zdjęciu widać, że auta po lewej stronie stoją na chodniku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sprawne chyba tylko prawe oko. Po lewej samochody zastawiają nawet mniej niż pół chodnika...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Ale ty może ( może ) nie donosiłeś za to często na wagary chodziłeś bo z pisownią krucho
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pełna zgoda, wstyd tak parkować blokując przejście.

Kilka pouczeń i się nauczą!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Żadne pouczenia, tylko mandat ich nauczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wstyd to jest parkować w taki sposób, że trudno przejść. Mam niepełnosprawnych rodziców i przejście tymi slalomami blisko poparkowanych samochodów przy wyjściu z klatki to był duży problem, nawet żeby taxi podjechało pod klatkę jak ktoś ma problem z chodzeniem
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gorzej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Takiego konfidentem złapać ilapy połamać ale tak zeby już nie mógł doniesc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda. Wstyd tak utrudniać zycie innym...

...przez zastawianie jezdni swoimi złomami.

brawo policja! posiada się auto to i posiada się obowiązek parkowania go w wyznaczonym miejscu
popieram tę opinię 231 nie zgadzam się z tą opinią 167

To jest twój problem.

Nie masz miejsca, nie masz szrota. Proste.
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 20

Oj ty mój emerycie zazdrośniczku , oj ty ty!

Mimo wszystko całuje tam gdzie lubisz najbardziej...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tak, już wszyscy wam zazdroszczą gruzów za 10-15 tysięcy xD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Zazdrośniczek" a jaki skuteczny , jest "wesolutko".

Dlaczego się tak mazgaicie? , że mandacik Policją wam daje? .

Szoferom się wydaje,że kupując

samochód,w pakiecie dostają możliwość parkowania gdzie tylko chcą,tudzież miasto ma im zapewnić szerokie bezkolizyjne drogi i miejsca postojowe pod oknami.Niektórym to w ...... się poprzewracało.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 13

nie bronię żadnej ze stron, ale prawdopodobnie nie byłoby tego cyrku, gdyby komunikacja miejska nie była na tak żenującym poziomie na jakim jest obecnie... przykładowo do pracy mam ok 16km- obwodnicą trasa ta (w sprzyjających warunkach tj. bez korków) zajmuje ok 20min, natomiast komunikacją miejską 2 godziny z 3 przesiadkami!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 11

będą ludzie korzystac ze zbiorkomu to będzie on rozwijany, po prostu trzeba dość brutalnie przerwać to błędne koło
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 20

Chłopie, z Pilotów do SKMki jest jakieś 5 minut drogi

dojedziesz w 25 minut do Gdyni albo do Śródmieścia Gdańska.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

No właśnie. Skm jezdzi tylko po jednej linii. Nie dociera właściwie do zadnej z dzielnic przemysłowych Trójmiasta. Nie oszukujmy sie ale ile ludzi pracuje w lidlach, biedrach przy lini skm? To pewnie max 5 procent mieszkancow. Reszta nie ma żadnej alternatywy w postaci komunikacji zbiorowej.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

Tak powinno zapewnić.

Po to płaci większe podatki np. A ludzi z takim podejściem jak ty powinno odrazu się utylizować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 13

nie podatki

tylko miejsce sobie trzeba kupic do parkowania. Podatki sluza do czegos innego, na pewno nie do miejsc parkingowych pod blokiem. mam kupione miejsca za szlabanem i jedno w hali garazowej i nie oczekuje, ze ktos mi cos zapewni, bo sie nalezy z podatkow. jak nie ma miejsca pod blokiem, to albo sie trzeba przeprowadzic, albo przesiasc na komunikacje, takie jest zycie. nie kazdy moze jezdzic samochodem i w koncu czas sie z tym pogodzic.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

To kiś się w swoim 'apartamencie' i przestań komentować problemy

na starych osiedlach, gdzie NIKT miejsca ci nie sprzeda the billu!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

No zapewnia, ale przestrzeń jest ograniczona. Właśnie doszliśmy do momentu, gdzie nie ma już miejsca na kolejne parkingi. Ludzie nie chcą kolejnego betonowego placu, służącego wybranym. Potrzebujemy zwiększyć finansowanie zbiorkomu i przesiąść się do niego. Kto nie musi (a na Zaspie mało kto musi) miec auta niech nie kupuje lub sprzeda obecnie posiadane. Czas na przepisy ograniczające ilość aut na gospodarstwo domowe do 1, przynajmniej w niektórych rejonach miasta.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jak czytam te bzdury.

To scyzoryk w kieszeni się otwiera. Myślenie taki ludzi jak ty przypomina coś. Zabrać wszystko ograniczyć wolność. Masakra powinni ci jeszcze ograniczyć powietrze do oddychania.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 8

to dlaczego mieszkasz w mieście gdzie miejsce jest ograniczone? mieszkaj sobie na wsi i tam stawiaj auto na swoim polu dowolnie i w dowolnych ilościach

Ale masz wolność zaparkować 200 m, 500 ma, a jak będzie trzeba to i 3 km od domu, byle zgodnie z przepisami. Wolność nie polega na niszczeniu trawnika, czy utrudnianiu życia pierwszym. Twój wybór.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nóż się w kieszeni otwiera na myśl o ludziach, którzy przenoszą swoje problemy na innych

Nie masz gdzie parkować? Bardzo mi z tego powodu wszystko jedno. Piszesz o zabieraniu, to zabieraj swojego szrota z chodnika, którego własnością jest cała wspólnota a nie tylko ty.

Myślenie troche jak za PRL

To czy szrot czy nie nie ważne. Czasy są takie że w większości przypadków bez samochodu się nie obejdzie. Parkować gdzieś trzeba a osiedle było budowane jak w bloku był 1 samochód. Ja jestem mieszkańcem Zaspy i wolałbym betonowy plac parkingowy niż nowe bloki z nowymi samochodami do zaparkowania
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ludzie nie chcą kolejnego betonowego placu?

Ale pewnie chętnie zobaczą kolejny betonowy kloc bez miejsc parkingowych na miejscu dawnego trawnika, co?

Nawet mi nie żal takich jak ty, którzy zachłystnięci miastem, po przeprowadzce z wioski, narzucają swoją wolę starym mieszkańcom. I wiesz co? Na zaspie dalej będą tak parkować jak parkują, bo noe ma innej możliwości.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parkowanie

Zażalenie do spółdzielnia mieszkania sprzedali nie dopełnili obowiązku zapewnienia miejsc parkingowych
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobrze że są te wezwania. W końcu ktoś się wziął za respektowanie prawa. W mieście jest pierdyliard darmowych miejsc parkingowych więc mają gdzie ci ludzie stawiać swoje samochody. Niekoniecznie musi to być 3 metry od wejścia do klatki w miejscu do tego nieprzeznaczonym
popieram tę opinię 113 nie zgadzam się z tą opinią 108

Totalny złośliwy troll
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odezwał

Się "praworządny", ciekawe czy ty taki przepisowy w życiu jesteś i do wszystkich ustaw, rozporządzeń i zarządzeń perfekcyjnie się stosujesz.

Ciekawe czy Ty masz auto i gdzie te darmowe miejsca parkingowe

To, że X lat tak parkowałeś, nie znaczy że parkowałeś zgodnie z prawem. Wszystkim chcącym zrobić porządki z nielegalnym parkowaniem na swoim osiedlu polecam stronę zglosparkowanie kropka pl
popieram tę opinię 82 nie zgadzam się z tą opinią 75

Masz rację

To prawda. Zawsze człowiek chce stanąć jak najbliżej mieszkania. Ale zaparkowanie legalnie nawet dalej od bloku na Zaspie graniczy z cudem.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie rozumiem dlaczego jesteśmy tak złośliwym narodem. Dlaczego wielu tak bawi widok jak komuś innemu się dzieje krzywda. Przez tyle lat ludzie tam.parkowali i czy były z tego powodu jakieś problemy bo jakaś służba niedojechala pod blok? Nic takiego się nie działo bo dojazd jest swobodny. Miejsc parkingowych jak na lekarstwo a ten od pierdyliarda miejsc parkingowych niech wskaze gdzie się one znajdują. Po co sobie nawzajem życie uprzykrzać?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Konfident

Ale nikt Ci nie każe tam parkować...

co więc to znaczy "że gdyby mogli to by tam nie parkowali"?

Jeśli potrzebujesz pozwolenia, to proszę bardzo - możesz parkować w innym miejscu, które jest wyznaczonym do parkowania :)
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 37

"gdyby mogli to by tam nie parkowali"

pewnie kierowcy ktoś przystawił nóż do gardła i powiedział, że nie może parkować dalej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Żal...

Widać że tu pełno uprzejmych donosicieli, szkoda tylko, że nie donoszą na urzędników którzy doprowadzają do takiej sytuacji.
My kierowcy płacimy podatki, akcyzę na paliwo, pieniądze te powinny być przeznaczone na drogi, miejsca parkingowe itp.
Czy wy ludzie jesteście ślepi, czy głupi, przecież rząd i urzędnicy celowo doprowadzają do tego byśmy się kłucili.
Dodam jeszcze, że są kapusie, co ci jeszcze opony przebija, albo szybę wybiją, a sami parkują w tym samym miejscu, a w przypadku słupska przy ulicy Bogusława X, to mundurowi tak parkują i donoszą na innych, jak im się zajmie miejsce, bo to policyjna dzielnica.

Zobaczymy kiedy pojawia się kamery na przejściu dla pieszych

Ile wtedy mandatów się posypie
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 17

Masz na myśli mandatów dla kierowców parkujących na tych przejściach. To mandatów będzie sporo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Zacznijcie parkować zgodnie z przepisami zamiast płakać tutaj. Brawo policja.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 59

A co z Mevo porzuconymi na chodnikach czy ścieżkach rowerowych?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Też kary dostają gorzej z kierowcami busów mevo

Sprawa jest prosta

Zlikwidować strefę ruchu lub wyznaczyć miejsca do parkowania.
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 11

To niech wybudują parking.

Gdzie mieszkańcy mają parkować? W Sopocie pod Ergo Areną?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

To się złóżcie i wybudujcie, dlaczego mają wam wybudować za darmo? Wasze auta, wasz problem.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 9

skrzyknijcie sie i sobie zbudujcie
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

po co budować skoro miejsca są tylko nie wyznaczone, wystarczy je wyznaczyć
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

Tok myślenia prostych ludzi xD
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nawet nie wiesz jacy pragmatyczni są prości ludzie , prości ludzie twardo stąpają po ziemi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wyznaczyć - zgodnie z przepisami

taki mały szczegół ci umyka :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tam

Jest strefa zamieszkania, w strefie ruchu nie masz zapisu o konieczności postoju w miejscach wyznaczonych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może skrzyknijcie się kupcie lub wydzierżawcie plac i wybudujcie sobie parking . Dlaczego ja mieszkaniec z drugiego końca miasta mam finansować tobie parking?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja garaż wybudowałem za własne pieniądze i co rok płacę podatek od nieruchomości i wieczystą dzierżawę gruntu . Dlaczego oczekujesz ze ja mam się dokładać do parkingu na którym ty chcesz parkować ? Nie masz gdzie parkować nie kupuj samochodu. Gdańsk jest dobrze skomunikowany komunikacją miejską
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Heheh no tak, tylko musisz jeszcze przeczytać sobie przepisy :)

nie wszędzie można te miejsca wyznaczyć. Są odpowiednie odległości do zachowania.

Wyburzyć bloki i zbudować parkingi ... .

Biedni kierowcy :D

Gdyby tylko mogli to by tu nie stawali XD XD a kto im każe tam stawać? Jesteście tam na Zaspie zmuszani do parkowania?:D
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 31

Ty jesteś za to zmuszony

Żeby żyć. Nie da się tego inaczej wyjaśnić

Złośliwe

Gdyby były miejsca wolne wyznaczone, to nikt nie parkowałby wzdłuż ulicy.

''Gdyby tylko mogli'' a to ktoś ich zmusza? Biedni kierowcy. Auto to luksus, nie musisz mieć auta, skoro nie masz gdzie parkować to je sprzedaj i przemieszczaj się komunikacją.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 59

O mądrego dobrze poczytac
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

A widzisz gość logicznie myśli, nie stać mnie na utrzymanie samochodu i nie mam gdzie parkować nie kupuje samochodu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie wszędzie komunikacja dojeżdża. Niektórzy pracują w nietypowych godzinach i wracają do domu w późnych godziny gdy komunikacja nie jeździ.

O. A można ich prosić żeby się pofatygowali na inne osiedla też? Pytam dla znajomego
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jest jakaś specjalna strona, tam zgłaszasz i policja musi wtedy się w to miejsce pofatygować. O dziwo działa!!

Parking

Na stogach też byli. Chodzili z miarkami i wystawiali mandaty za przekroczenie szerokość chodnika.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zawalili cały chodnik i zdziwienie...
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nie parkują na chodniku tylko wzdłuż drogi

Jak bardzo trzeba być nieogarniętym, żeby po dwóch zmasowany akcjach nie spodziewać się prędzej czy później trzeciej. Zacznijcie w końcu parkować zgodnie z przepisami to nie będzie problemu. Nawet mi was nie żal xd
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 34

A to był już wcześniej? Dzisiaj właśnie wróciłem i pierwszy raz natrafiłem na tę akcję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Akcja teraz będzie codziennie, albo kilka razy w tygodniu, ale oni i tak się nie nauczą, będą mieli pretensje do wszystkich tylko nie do siebie, a Policja powinna być nie ubłagana i wystawiać mandat za mandatem. Przynajmniej trochę by zarobili
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak

Nie ma sporządzonego projektu organizacji ruchu to wszystkie sprawy są do umorzenia, a wykroczenie popełnia jedynie zarządca terenu.

Efekt donosicielstwa

Może róbcie zdjęcia ludzi, którzy fotografują zaparkowane samochody i wrzućcie na inną stronę? Donosiciele.pl na przykład?
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 43

I cyk, brak zgody na publikację wizerunku :)
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Na tym portalu co drugie foto takie jest

Ile było spraw w tym związku?

Ale wiesz, ze nie trzeba nic fotografować? Jest strona, gdzie zgłaszasz ulicę i policja musi siępofatygować i przyjechać, zez zadnego wysyłania zdjęć. Zgłoszenie Pilotów i Dywizjonu 303 zajęło mi dzisiaj minutę, więc mogę to robić codziennie xD
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 11

To

Jeszcze sprawdź czy dla zgłaszanych ulic jest sporządzony projekt organizacji ruchu przez zarządcę, jeżeli nie ma to ty popełniasz wykroczenie za bezpodstawne wzywanie Policji, ponieważ w takim przypadku oznakowanie jest nielegalne i parkujący w tym miejscu kierujący nie popełniają wykroczenia. I doucz się trochę, bo donosić trzeba umieć:)))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Donszą zazdrośnicy i kropka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Taaa, na zdjęciu same szroty po 10-15 koła, rzeczywiście jest czego zazdrościć xDDD
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zazdroszczą formy. Trzeba wjechać do klatki żeby nie było za daleko xD muszą nam zbudować windę dla aut, w salonie będą parkowac!!1one xD

Raczej

Gorszego określenia bym tu użył.

Zgłoś parkowanie.pl

To nowa strona przez którą ludzie zgłaszają parkowania na policję. Prywatny portal który wymaga od policji reakcji. Wątpię żeby sami wychodzili z tą inicjatywą. Był o tym artykuł że stroną paraliżowała ich prace

Typowo ruska mentalność. Zastanów się nad sobą a jak nic z tego nie wyniknie to jedź do rosji, nie chcemy takich ludzi w Polsce

Ooooo jestem za!!!!! Od dziś sama zacznę im robić zdjęcia. Za długo wszystkie żeby mieli

Mam auto, mam mieszkanie z dwoma wykupionymi miejscami parkingowymi i nie rozumiem. Wkurzają mnie ludzie, ktorzy przycebulili na miejsce parkingowe i blokują drogi i chodniki w okolicy i ich zgłaszam regularnie.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

Czyli tam nie mieszkasz bo tu nie ma możliwości wykupienia a głos zabierasz jakbyś tam mieszkał i znał problem. Poszczęściło się, że miałeś możliwość a innym nie i tylko tyle.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie poszczędziło mi się, tylko szukałem mieszkania tak, zebym mógł kupic conajmniej jedno miejsce parkingowe. Jeżeli nie macie możliwości zaparkowania pod domem to zdradzę wam tajemny sekret- można sie przeprowadzić w miejsce, gdzie miejsce na parkowanie będzie, nikt was tam siłą nie trzyma xD
I dlaczego to, ze tam nie mieszkam miałoby zabierać mi prawo wypowiadania w tym temacie? Prawo drogowe w całyk kraju jest proste i takie samo, zasady kupna mieszkań też, kupiłeś tam, to licz się z tym, ze nie będziesz miał gdzie zaparkować. Jakbyś naprawdę potrzebował miejsca do zaparkowania po prostu wybrałbyś inne miejsce.

Wazonie, a rozumiesz to, że tam ludzie mieszkają od 40 lat

i absolutnie nikt nie miał, nie ma i nie będzie miał możliwości wykupienia miejsca parkingowego?! Widzę, że jednak nie dociera to do tego pustego łba, dlatego że 'ty masz miejsce'.

Czyli mieszkasz tu trzy lata i dopiero teraz zorientowałeś się, że nie ma gdzie legalnie zaparkować samochodu?

Nieźle.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 18

A czy to nie jest tak, że mieszkańcy takich "starych" dzielnic wyśmiewają się z mieszkańców "nowszych", tańszych dzielnic typu Lawendowe Wzgórze, gdzie oczywistym jest, że wraz z mieszkaniem trzeba nabyć miejsce parkingowe za kilkadziesiąt tysięcy? Prawo dotyczy wszystkich i powinno być respektowane, nawet jeśli od lat się tego nie robiło.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 23

Z rozkoszą zapłacę nawet 50k za miejsce parkingowe na starym osiedlu

typu Zaspa, Przymorze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wystarczy parkowac zgodnie z przepisami
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 16

To szukaj miejsca na swój rowerek - na klatce już go nie zaparkujesz.

W piwnicy w korytarzu również...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Później post

Skradziono rower
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

mieszkańcy zaspy

Przejdzie się po klatkach schodowych i zwrocie uwagę czy nikt nie zaparkował tam roweru. Przepisy p.pozarowe jasno mówią że drogi ewakuacyjne nie moga mieć przeszkód. Nie pozwolicie chyba żeby ktoś tylko z powodu własnego egoizmu i wygody łamał przepisy. Ja już swój obywatelski obowiązek spełniłem dwa rowery zgłoszone na klatce na Morenie. Nie bądźcie obojętni.
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 13

Mamie zgłosiłeś placku? Paradne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 14

Bawią mnie tego typu komentarze

Straszne braki intelektualne musi mieć ten komentujący.XD

Japa tam, na morenie też znajdziesz wezwanie przy swoim gruchocie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

zmień pieluszkę i przestań płakać

Hahah zabolało!

Trafiony zatopiony. Od razu wiadomo kto popiera te d**ilne akcje.

Nie tylko mieszkańcy Zaspy !!!

Przyroda nie znosi próżni! Jest akcja - jest reakcja. Zgłaszać każdy bicykl na klatce , galeriach w falowcu , korytarzu w piwnicy!! Każdy wehikuł do wożenia kaszojadów, każde buty,wystawione śmieci na klatkach schodowych !! Skoro tak bardzo zagrażały bezpieczeństwu p-pożarowemu te pojazdy na Obrońców Wybrzeża, to tym bardziej zagrażają pozastawiane klatki schodowe. Na to są odpowiednie przepisy np. art. 82 § 1 pkt 7 ustawy z dnia 20 maja 1971 r. Kodeks wykroczeń (Dz. U. z 2023 r. poz. 2119). Sorry ale oko za oko....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie zes*aj się
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

o kurcze, brzmi groźnie

trzęsę się i boję :(

Dołączam do akcji

ale co to ma wspólnego z parkowaniem samochodów? xD
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

zapraszamy

Wspólne jest dbanie o wspólną przestrzeń, zarówno ta wewnątrz jak i na zewnątrz. Komentarze wyżej wskazują że taka oddolna akcja mieszkańców jest potrzebna i że wielu traktuje wspólny teren i ciag ewakuacyjny jako prywatny garaż/składzik.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przepisy p-pożarowe, nielegalne parkowanie...

Dalej wymieniać? Aktywiści z Obrońców Wybrzeża chętnie argumentowali to strachem przed pożarem i brakiem możliwości przeprowadzenia sprawnej akcji ratowniczej. Parkowanie wszelakich wehikułów na klatkach w blokach stanowi poważniejsze zagrożenie.

nieprawda rowery są na klatkacg schodowych. Mieszkam na zaspie od 1978 roku
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pomysl

Bardzo dobry pomysł zaczynam tak robić

bo zaczyna się brak miejsc do parkowania bo albo zakazy, szlabany itd...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 9

Zaparkuj w wejściu do klatki. Z czasem ludzie sie przyzwyczają ... . Poranny spacerek na nieco oddalony parking (500 lub 700 metrów) pozytywnie wpłynie na krążenie oraz poprawi percepcję. Zapominamy, że pod klatkę winny swobodnie podjechać wszelkie służby! Bojówka SP ma małe szanse na przejazd a karetka przez 15 min będzie krążyła po osiedlu szukając miejsca aby bezpievznie podjąć chorego. Empatii trochę wystarczy by żuło się lepiej ...

Dlatego wystawiają wezwania, ktoś to zgłasza, przez nową platformę, Policja musi na takie rzeczy reagować, sami znają rzeczywistość i dawanie mandatu gdy nie ma gdzie zaparkować było by dziadostwem. Dlatego dają ludziom wezwania by jak to mówią by wilk był syty i owca cała
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 16

Mandat wystawiaja na komisariacie jak stawi sie kierujacy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nieprawda

Swoją drogą, tyle pisania ręcznie, wieczorem to już można mieć niedowład ręki.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 7

Pięknie!

Dzień piąty szkolenia kierowców z przepisów. Ciekawe kiedy dotrze :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9

Eh

A pomyślisz przez chwile jak ma przejechać tedy śmieciarka ? W razie konieczności straż pożarna czy karetka ?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 10

Taką kartkę to można sobie w sławojce powiesić. Nie jest to skuteczne powiadomienie o wykroczeniu. Juz kiedys byly wyroki sadow o tym mówiące. Poza tym mogę od ręki naprodukowac takich kwitów i powkładać za wycieraczkę.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

Podziękuj źle parkującym
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

To jest wina tych źle parkujących więc to do nich kieruj zazalenie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oczekiwanie po stłuczce 25 min. 9.10.2025. Godz 15.27 al. Grunwaldzka - Wtzescz ... Wystarczy magiczne słowo "proszę" ..

Brawo radni. Z zaspy szczególnie bla pani Ani radnej. Pilotów 12 nasza sąsiadka i jej przemili partner Ukrainiec dobrze że teraz mają gdzie parkować
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sprawdź klatki w tym bloku

Czy nie stoi cokolwiek, rowery, wózki... itp. Jeżeli tak,to zgłaszaj zarządcy budynku. Zastawianie klatek , korytarzy to wykroczenie podlegające pod : art. 82 § 1 pkt 7 ustawy z dnia 20 maja 1971 r. Kodeks wykroczeń (Dz. U. z 2023 r. poz. 2119 .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Komentarze

Czytajac opinie widac gdzie zyjemy, byl taki film a w nim " modlitwa polaka". Ocencie sami.

Wyjścia są dwa, albo zrezygnować ze strefy zamieszkania i wprowadzić "drogi wewnętrzne", albo wzdłuż bloków wyznaczyć miejsca parkowania. Parkingów Zaspie jest o połowę za mało. Sam trzymam auto na parkingu płatnym, ale czasami muszę podjechać pod blok załadować, lub rozładować auto.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie do końca ...

To nie jest rozwiązanie. Likwidacja strefy zamieszkania doprowadzi do tego, że będziesz ze strachem wychodził z klatki. Zmieniając status dróg na drogi wewnętrzne myślisz jak kierowca chcący podjechać pod klatkę najbliżej jak się da (rozumiem i sam tak w potrzebie robię) a nie jak pieszy, którym się stajesz po wyjściu z auta idąc do mieszkania aby odpocząć po ciężkim dniu. Problemrm nie jest mała ilość miejsc do parkowania a zbyt duża ilożc samochodów (mój, żony i służbowy ... a może jeszcze i syna lub córki) oraz chętnych aby parkować za free i pod samą klatką .. Może czas aby zgłosić i wymusić na władzach wybudowanie parkingu wielopoziomowego?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Parkowanie Com.

Dlaczego buduje się szkaradne apartamentowce , Zamiast wielopoziomowych parkingów dla mieszkańców??? Tu leży rozwiązanie problemu!!!

nareszcie im skarbujemy garby niemotom
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

B ystry

Parkowanie żadne z przepisami, od 15.10 holować pojazdy, na koszt właścicieli, szanować prawo, są rowery
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

I słusznie

Może sie nauczą
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Może by się zajęli ulcą Spadochroniarzy, gdzie na zakazie auta stoją tygodniami
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

No to weź i zglos typeczq

Cel to parkometry i wyludzanie tak podatku

Teraz to takie zmikeczanie i nekanie psychiczne ludzi. Znają mechanizmy prawa i wiedzą jak je cynicznie wykorzystywać, jak to robic anonimowo itd.

Przekażcie to innym
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wezwanie za parkowanie

Nie tylko Zaspie się oberwało, Dolne Miasto również odwiedzili. Mimo iż mam roczny abonament to również otrzymałam wezwanie.
Porażka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdańsk

Ludzie obudźcie się PiS wam mózgi wyprał opanujcie się
Za komuny było uprzejmie donoszę
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Głupota samorzadu .

Winą ponosi samorząd odpowiedzialny za regiony i wyposażenia publicznego. Powinni dobudować parkingi z drzewami by to wyglądało i było chłodniej
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie ma miejsca pod domem, to zaparkuj dalej

Rozpanoszyli się samochodziarze, niszczą nowe chodniki, bo szlachta nie chodzi. Będę zgłaszał każdego, który niszczy infrastrukturę dla pieszych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

Przypominam kierowcom, że nie ma czegoś takiego

jak zasiedzenie miejsca na pasie jezdni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mi ten kwitek wiatr zabrał

Przenieście się do Pruszcza.

W mieście nie ma płatnych parkingów , poza prywatnymi , miejsc do parkowania sporo i zawsze znajdzie się wolne miejsce.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Parkingi.

Zlikwidować place zabaw ,stare piaskownice,a na to miejsce parkingi.Poza tym kiedy budowali te osiedla nie każdego stać było na auto , dlatego mało miejsc parkingowych.

Złośliwość ludzi bez empatii

Niestety jest to bardzo stare osiedle, budowane w czasach gdy samochodów było znacznie mniej i było też dużo mniej zabudowań wokół. Na obecne czasy i obecna ilość mieszkańców, jest zdecydowanie za mało miejsc parkingowych parkingowych. Na około 30 mieszkań przypada 8 miejsc parkingowych, czyli zdecydowanie za mało. Nawet jeśli chcesz zaparkować gdzieś dalej, to nie ma nigdzie wolnych miejsc. Niektórym samochód jest niezbędny aby dogodnie dojechać do pracy, zwłaszcza, że komunikacja miejska nie wszędzie dojeżdża. Niektórzy pracują trochę dalej niż ścisłe centrum miasta w miarę skomunikowane, pracują również w nietypowanych godzinach. Niektórzy mają długie dyżury również nocne i wracają do domu w późnych godzinach. Jedyny środkiem transportu jest samochód, którego nie ma gdzie zaparkować w okolicy zamieszkania. Bardzo głupi pomysł z tymi wezwaniami. Może lepiej poszukać rozwiązania a nie karać nie dając innej opcji.

Na dywizjonu 303 w czwartek tez wypisywali

Parkowanie

A wziąść się do pracy Spółdzielnie i zrobić parkingi w dogodnych miejscach.Oraz przebódować te stare chodniki i projekty.

Prze projektuj parking nowocześniej

Braki parkingu zacznijcie myśleć po nowemu ,będzie coraz więcej aut,dojście do posesji jest konieczne.Są osiedla co zmusiły do pracy Spółdzielnie i niema problemu .

Chyba trochę słusznie...

Nie rozumiem zdziwienia, blokowanie ulicy po obu stronach i całkowicie zastawiony chodnik, chyba coś nie pykło
do góry