Widok

Wiczlino - Ogród

Wiczlino-Ogród Chwarzno - Wiczlino Temat dostępny też na forum:
Osiedle Hossy to idealne miejsce dla rodzin pragnących zamieszkać w otoczeniu terenów zieleni, a zarazem z dobrym połączeniem drogowym z centrum miasta oraz poprzez obwodnicę - z innymi rejonami Trójmiasta.

Osiedle stanowić będzie kameralna, trzypiętrowa zabudowa z przestronnymi w pełni zagospodarowanymi dziedzińcami z zielenią oraz placami zabaw dla dzieci. Aktywnemu wypoczynkowi po pracy ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

nowa

jestem nowa i jestem mega zadowolona z lokalizacji wykonalności obsługi klienta ba nawet z firmy sprzątającej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

monitoring jest
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ciekawe

to znajdź sobie mieszkanie bliżej centrum za 4-4,5 tyś za m2, albo wybuduj ( kup ) dom na Wiczlinie/a może Chwarznie - jak nie masz 700-800 tyś to mieszkaj dalej w wynajmowanej kawalerce
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Basen w budowie???Gdzie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

całkiem dobrze się mieszka. widać, że osiedle rozwija się w dobrym kierunku
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

OPŁATY

Zastanawiam sie jakie sa miesieczne oplaty za mieszkanie 3 pokojowe na tym osiedlu, czy jest tam CO miejskie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

klocek bez wyrazu, a sam mieszkasz w orleksie albo semeko
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

masakra z miejscami parkingowymi

wady: za chwile będzie masakra z miejscami parkingowymi powstają nowe bloki a miejsca parkingowe nie + opłaty hossa/patronat kompletnie z sufitu, korki rano w kierunku karwin i witomina te pierwsze gorsze.... technologia ściany z papieru jak trafi się sąsiad z dziećmi to narazie + imprezy w sobotę ich wielkim przeciwnikiem nie jestem i na Policje nie dzwonię ale czasami ludzie przeginają pałę.. o 3 rano, wiadomo sami młodzi
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
spokojnie, miejsca parkingowe powstaną.spojrz w plany hossy. jestem zadowlona z mojego mieszkanka. lubie przedmiescia-bez spalin, lasy,ktorymi mozna wszedzie dojechac rowerkiem. jedyne czego mi brakuje to zgody sasiadow,by wreszcie przejsc na wlasny zarzad i zmienic patronat :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

zadowolona

a mi się podoba :) garaz podziemny, ladnie w srodku, ladnie na zewnatrz, bez smrodow spalin, fajny plac zabaw, piekne tereny dookoła
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra z miejscami parkingowymi

Opamiętajcie się, wszystko jest OK, tylko zmienić patronat. Uruchamia budynki, stara się być na każde widzi mi się Właścicieli, dostępny o każdej porze dnia I nocy. Pokażcie taką inną obsługę administracyjną. A może to my mieszkańcy nie angażujemy się. Nie krytykujmy tylko wspomagajmy. OGÓLNIE JEST OK, TAK TRZYMAĆ
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie wiem kto wystawia te oceny, chyba ludzie, którzy nie byli nigdy na tej dzielnicy. Słaba ocena za lokalizacje i infrastrukturę.? Z okna mojego mieszkania widać: budowaną właśnie nową przychodnie, Nowiutkie budynki szkoły, przedszkole i żłobek. Takie odległości, to w centrum się rzadko zdarzają. Do dzielnicy przylega teren rekreacyjny z placem zabaw i boiskiem do kosza (5 tyś m2). Jak to kogoś interesuje to do kościoła też blisko. To akurat najlepiej położona dzielnica na Wiczlinie. Do przystanku autobusowego według Google maps jest 400m. Do Biedronki 1km. Dla porównania z dzielnicy Wiczlino Zielenisz jest kilka kilometrów do autobusu.

Jedyne co jest dość kontrowersyjne to architektura. Hossa odważnie odwołała się do architektury loftowej (blacha + kolor cegły). W Polsce dominują domki stylizowane na małe dworki szlacheckie (najlepiej z kolumnami), więc nie dziwie się że nie wszystkim ta architektura przypada do gustu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobre hehe

Nie wiem co bierzesz ale to musi być mocne :)))
Z Zielenisza do autobusu kilka kilometrow ? haha pętla autobusowa do której dojezdza najwięcej autobusow w całym Chwarznie jest polozona od Zielenisza cale 150 metrow :) jakies półtorej minuty drogi z buta :) i radze zapoznać się z tym co buduja wlasnie na Zieleniszu i co będą budowac za niedługo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mieszka sie super++++

mieszkałam pół życia w centrum Gdyni, teraz mieszkam tu od trzech lat i jest lepiej niż w centrum, cisza i spokój a zarazem blisko do centrum, autem 15 min. Wiczlino ma być najbardziej rozbudowaną i najlepiej zagospodarowaną częścią Gdyni.
Polecam!!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie warto kupować u Hossy

Nie warto, drugi raz bym nie wybrała, zdecydowanie szukajcie innego dewelopera. Hossy nie polecam zdecydowanie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wspaniałe miejsce dla ludzi którzy cenią sobie spokój

Uważam że to osiedle dla osób które cenią sobie spokój, cisze, lubią przyrodę i relaks :) Dojazd do Gdyni bez korków w 15 minut, do centrum Gdańska 25 minut przez bliskość obwodnicy :) Blisko sklepy, przychodnia się buduje :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trojmiasto.pl zróbcie porządki w komentarzach

Przy polskim poziomie hajtu i biadolenia, wszystkie dzielnice mają średnią poniżej 3.0. Część komentarzy z przed 3-4 lat, zanim powstał pierwszy budynek. Czyli ludzie ocenili infrastrukturę, architekturę i jakość nigdy nie widząc tej dzielnicy?

A w tak zwanym międzyczasie, powstało 12 kolejnych budynków, sklepy, biedronka, plac zabaw, przychodnia, nowe chodniki i ścieżki rowerowe. Przynajmniej posortujcie te komentarze tak aby na początku były te najbardziej aktualne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok

Jest spoko
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0