Widok

Wiczlino,ul.Wiczlińska:"ciemność,ciemność-widzę ciemność

Od 15 lat mieszkam na Wiczlinie i szlak mnie trafia,gdy o zmroku muszę jechać ulicą Wiczlińską.Czy naprawdę tak trudno wymalować oś jezdni?Czy kiedyś doczekamy się oświetlenia ulicy Wiczlińskiej?Czy w końcu zrobiony zostanie chodnik wzdłuż całej drogi?A może ktoś z magistratu zaryzykuje wędrówkę wzdłuż Wiczlińskiej o zmroku(np o 17.00,z zakupami i dzieckiem)Czy miasto czeka,aż wszystko za nich zrobi Hossa?Czy tylko mnie denerwuje fakt,że jesteśmy zapomnianą,zaniedbaną dzielnicą?
Co nasi radni robią dla swoich wyborców?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Otóż to właśnie!Niedawno dosłownie w ostatniej chwili zauważyłam pieszego na drodze.Człowiek szedł po właściwej stronie drogi,tzn,wis a wis mnie,ale w oślepiana światłami samochodu z naprzeciwka po prostu go nie widziałam.Cudem tylko nie najechałam na niego.Myślę,że już najwyższy czas,aby przy Wiczlińskiej były chodniki i latarnie.Przecież tutaj jest coraz większy ruch samochodów,coraz więcej ludzi mieszka,a autobusów jak na lekarstwo,szczególnie na odcinku od skrzyżowania z Chwarznieńską do pętli Niemotowo.
W Wiczlinie jest wiele nowych ulic, tyle że w układzie gliniano-błotnym
i to tak bardzo że aby dostać się do domu trzeba zostawić samochód i w kaloszach przejść 200-300m po łydki w błocie. Powstało też nowe jezioro na ul. Stankiewicza.Atrakcją jest praca strażaków którzy usilnie wypompowują z niecki ulicy perfidnie powracającą wodę, a jazda tą ulicą do końca i skręt w ul. Rummla i potem w lewo i z powrotem do ,,jeziora" wymaga posiadania pojazdu 4x4 w dużym prześwitem. W razie interwencji pogotowia lub policji --wymagania j.w.
No i na osłodę deweloper który buduje przy Stankiewicza 2 bloki który uważa tą ulicę za swoją , rozjeżdzając ją ciężarówkami i swoimi służbowymi dżipami traktując ją jak autodrom,a przyległe działki jako śmietnik dla swojej budowy.
A co na to straż miejska. czy to tak daleko od centrum ?
Też należe do mieszkanek Wiczlina i krew mnie zalewa jak jesteśmy zapomnianym dzieckiem Gdyni. Drogi są w fatalnym stanie, zimą odwieczny problem z odśnieżaniem, wiosną potok błota i wody, a wieczorami totalna ciemnica!!Kiedyś napsisałam, żeby przynajmniej oświelii przystanki bo zimą rano-wieczorem kerowcy autobusów nie widzą stojących na przystanku. Dostałam odpowiedz, że to nie zkm odpowiada za ośwetlenie przystanków tylko prywatne firmy, no więc szukaj wiatru w polu.....może jakaś petycja do UM ???
Niesamowite!Za oświetlenie na przystankach ZKM odpowiadają jakieś prywatne firmy?Hmmm..ciekawe:)A to nie Energa robi oświetlenie?
Ale,ale: słyszałam ostatnio,że ul.Wiczlińska będzie oświetlona:):):)Niesamowite...Ciekawe,kiedy to nastąpi;)

Inne tematy z forum Chwarzno - Wiczlino

Grand House Comfort i Premium (24 odpowiedzi)

Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli,...

Fryzjer Trójmiasto - Kręcone Włosy (8 odpowiedzi)

Witam, szukam dobrego fryzjera/fryzjerki do kręconych włosów (strzyżenie). Niestety wszystkie...

Nowe połączenie autobusowe Bojano - Gdynia (115 odpowiedzi)

Witam. Od pewnego czasu obserwuję jak się żyje mieszkańcom Bojana w zakresie większych bądź...

do góry